Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 14 декември 2018 г.

Предложение за провеждане на свободно и прозрачно, напълно иновативно "публично събеседване" с оглед определянето на действително най-добрия кандидат


До г-н (г-жа) Директора на МГ "АКАД. КИРИЛ ПОПОВ" ГР. ПЛОВДИВ
До г-жа Иванка Киркова, Началник на РУО-Пловдив

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

от Ангел Иванов Грънчаров, кандидат за учителското място по философия в МГ "АКАД. КИРИЛ ПОПОВ" в ГР. ПЛОВДИВ

Уважаеми (а) господин (госпожо) Директор,
Уважаема госпожо Началник,

Първо много се извинявам, че не зная кой в момента е директор на МГ, не зная дали е завършил конкурса за директор, единствено по тази (не някаква друга) причина се обръщам така!

Днес, 14 дек, 2018 г. ще се проведе събеседването с кандидатите за учителското място по философия. В тази връзка ми се иска да предложа нещо, което, макар и новост, ми се струва, че може да спомогне за безпогрешното, обективно и справедливо определяне на най-добрия кандидат. Просто ми се иска да подпомогна комисията по подбора в нейната така нелека задача.

Ето какво предлагам: защо т.н. събеседване да не се проведе общо, с участието едновременно на всички кандидати, под формата на напълно свободна дискусия, в която да обсъдим истинските проблеми на обучението по философия в МГ? По този начин всеки кандидат ще може да се изяви в действителната си светлина, ще може да покаже на дело, на практика и то пред очите на всички своите реални качества като учител по философия! Аз лично с голям интерес бих участвал в една такава, убеден съм, изключително плодотворна дискусия. Вярвам, че същото ще кажат и останалите колеги, не вярвам някой да се възпротиви на такава една хубава идея (не претендирам, че идеята е моя, за куриоз в своя провокативен маниер ще си позволя да кажа, че тази идея ми се яви напълно спонтанно през изминалата нощ, тъй че какво пречи да ми е била изпратена и подарена от... самия Бог?!). Убеден съм в разумността на комисията и вярвам, че тя не ще се възпротиви на предложение, което е изцяло в неин интерес - и цели единствено да я подпомогне в нелеката й, повтарям, и твърде отговорна задача.

Това ми е предложението. С нескриван интерес ще очаквам реакциите на всички, най-вече Вашите. Допълнителна аргументация по предложението ми можете да прочетете в тазсутрешната публикация в моя блог, която има не по-малко провокативното заглавие Имам ли право да се възпротивя на тъй мъдрата Божия повеля?!. (Моля да приемете това есе като органична и неделима част от настоящото ми писмено предложение.)

С уважение: (подпис)

14 дек., 2018 г.
Пловдив

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

4 коментара:

Анонимен каза...

Нека поредният предизвестен неуспех не сломи Вашият дух и както досега бъдете несломимият борец демократ, свободолюбив антикомунист и знаменит философ! Респект и уважение!
Azis Chernokolev

Анонимен каза...

Писмото Ви е регистрирано с № Ад-02-979/14.12.2018г.

Успешен ден!
РУО - Пловдив

гАд каза...

Някак си имам чувството, че това писмо няма да помогне, но стискам палци.

Анонимен каза...

Господин Грънчаров да спечели това учителско място ще означава, че държавата ни е станала нормална. Т.е. станала е държава, в която всичко става законно и справедливо. Но това е невъзможно. По тази причина той, разбира се, няма да спечели. За жалост. В Мутроландия чудеса не се възможни.