Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 24 декември 2018 г.

Обнадеждаващи признаци, показващи наближаването на тъй дълго чаканата промяна към добро!


Снощи в хипермаркета ме заговори един мой бивш ученик от училището, от което бях изгонен; аз бях изгонен от пловдивската ПГЕЕ ("ТЕТ Ленин"), където съм преподавал философия и гражданско образование 18 години; младежът ми каза, че сега е вече студент в Техническия университет, завършил е тази (2018) година, т.е. аз му преподавах философия по-предната година, когато той беше в 11 клас. Поговорихме си, той ми разказа за себе си, аз пък му отговорих на въпроса как съм сега, докъде е стигнал моя казус. Ще опитам да възпроизведа обаче онова, което особено силно ме впечатли от неговите думи, ще се опитам да го предам колкото се може по-точно:

- Господине, как е възможно да се случват такива неща - и то в наше време?! Страшно е най-вече това, че никой не посмя да каже една дума във Ваша защита: независимо от това, че всички до един разбирахме, че срещу Вас директорката постъпва абсолютно несправедливо! Вие обаче постъпихте достойно, не се уплашихте, нищо че се наложи да бъдете напълно сам срещу всички! Ето това няма да го забравя и Ви се прекланям! Да, малодушни сме, господине, страхливи сме, ето това и аз го съзнавам. И моля да ме извините, че проявих в оня момент малодушие и постъпих като всички останали - "свих опашка" за да си нямам никакви проблеми, замълчах си! Постъпих подло - като всички останали. Много съжалявам за което, господине. Отдавна исках да Ви видя и да Ви кажа това. И знайте: много от приятелите ми мислят същото, съзнават същото, също като мен се срамуват и се разкайват за поведението си в ония решаващи дни. Аз чета редовно блога Ви, във фейсбук също съм Ви приятел, за мен е чест, че човек като Вас ми е бил учител. А с изгонването Ви от училището пострадахте не само Вие, ние, учениците, пострадахме също - защото бяхме ощетени с това, че не ни бяхте учител в последните две решаващи години! Щяхте да ни научите на много неща, е, вярно, който от нас чете блога Ви, пак все едно учи при Вас, но друго щеше да е да можехме да си общуваме в класната стая! Съзнавам и това, че ако ние не бяхме толкова слаби, ако се бяхме противопоставили на произвола на директорката, тя отдавна да беше напуснала поста си. Тя директорства още защото ние постъпихме малодушно. Ето това нещо ми тежеше на душата, радвам се, че днес Ви видях и имах възможност да Ви го кажа.

Точно това ми каза този млад човек. Е, думите може да не бяха същите, но смисълът беше този. Вложих по-горе и смисъла, който прочетох и в очите, в погледа му, щото много неща той не успя да ги изрече с думи, но каквото искаше да каже си личеше по очите и по лицето му. Иначе добре си поговорихме, за 10-тина минути там, в магазина, в хорската шумотевица на бясно пазаруващите хора с препълнени колички ние двамата, учител и ученик, си направихме на крак една хубава дискусия, включително си поговорихме и за положението в България, в образованието, включително и университетското. Смятам, че и на този млад човек му минава мисълта, че май трябва да напусне България - ако иска да получи и истинско образование, и да има също така възможност да се реализира като специалист. За жалост, не можах да кажа нищо за да му повлияя да постъпи иначме - защото сам съм убеден, че е напълно прав.

Това в основни линии исках да ви кажа. Интересно е, че в друг хипермаркет срещнах още един бивш мой ученик, и с него си поговорихме, и с него си казахме почти същите думи. Което за мен е много показателно. А пък това, че като срещна колега-учител от моето училище той обикновено прави всичко възможно за да се престори, че не ме е видял на мен като психолог ми показва, че и колегите ми се срамуват от собственото си поведение, а това вече е категоричен знак, че в съзнанието им назрява тъй дълго чакания поврат. Това за мен са добри симптоми, това са симптоми, вещаещи добро - и идването на промяната! Дай Боже тази промяна да дойде съвсем скоро, именно в първите месеци на идващата нова година!

С тази надежда живея! Макар че добре знам, че промяната ще бъде изключително трудна. Но щом има признаци, показващи наближаването й, аз съм обнадежден.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

30 коментара:

Анонимен каза...

АГА-ГАГГГГГАААААА-ГУУУУУУУУУУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХА!ЩЕ ПАДНА ОТ СМЯХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КАКВА ЛЪЖА!!!!!!!!!НЯМА НОРМАЛЕН ЧОВЕК НА ТОЗИ СВЯТ КОЙТО ДА ПОДКРЕПЯ ДОРИ И НА ДУМИ ДОКАЗАНИЯ НЕКАДЪРНИК ГРАНЧАРОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОВА СЕ НЕГОВИ ХАЛЮЦИНАЦИИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИЩО ТАКОВА НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!УЧЕНИЦИТЕ ОТ ТЕТ ЛЕНИН НЕ СА МАЛОДУШНИ И СМЕЛО КАЗВАТ КАКВОТО МИСЛЯТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИКАКЪВ СТРАХ НЯМА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ИСТИНАТА Е ЧЕ ЦЕЛИЯТ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ТВЪРДО СТОИ ЗАД ЛЮБИМАТА НИ ДИРЕКТОРКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИТО ЕДИН ЧОВЕК НЕ ПОДКРЕПЯ ГРАНЧАРОВ ЗАЩОТО АКО ГО ПОДКРЕПИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ, ЧЕ Е ЛУДНАЛ КАТО НЕГО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИЕ СМЕ НОРМАЛНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!А ТОЙ СЕГА ОТ ЗЛОБА ЧЕ НЕ Е УЧИТЕЛ И НЯМА ДА БЪДЕ УЧИТЕЛ ЛЪЖЕ КАТО ЦИГАНИН ЧЕ НЯКОЙ ГО БИЛ УВАЖАВАЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕКА ОБАЧЕ ДА ЗНАЕ ТОЙ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА РАБОТИ НИТО В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ, НИТО В НЯКОЕ ДРУГО УЧИЛИЩЕ В НАШАТА ДЪРЖАВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДА И ДЪРЖАВАТА Е НАША, ВСИЧКО У НАС Е НАШЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТАКИВА ПОДЛИ ВРАГОВЕ НА НАШЕТО ЩАСТИЕ КАТО НЕГО ДА СЕ МАХАТ ОТ ДЪРЖАВАТА НИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТУК НЯМА ДА ИМ ПОЗВОЛИМ ДАЖЕ ДА БЪДАТ МИЯЧИ В НАШИТЕ ОБЩЕСТВЕНИ НУЖНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!И ЗА МИЯЧИ В ОБЩЕСТВЕНИТЕ НИ НУЖНИЦИ НЕ СТАВАТ ТАКИВА КАТО ТОЗИ ГРАНЧАРОВ!!!!!ДА ИДЕ ДА МИЕ НУЖНИЦИТЕ В ЛЮБИМАТА СИ АМЕРИКА ИЛИ В ЛЮБИМАТА ЕВРОПА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИЕ СИ ОБИЧАМЕ НЕ АМЕРИКА И ЕВРОПА, А БРАТСКА РУСИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДА ЖИВЕЕ ПУТИН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!МИР МЕЖДУ БЪЛГАРСКИЯ И РУСКИЯ НАРОД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДОЛУ АМЕРИКА И ДОЛУ ЕВРОПА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Защо тези ученици, след като са завършили училище и не ги е страх от директорката не те подкрепят публично и не дойдат с теб в училище, за да заявят подкрепата си? Може би защото не съществуват или ти се подиграват?

Ангел Грънчаров каза...

Знаете ли защо, тъй долна и подла анонимна другарко, е така?! Ще Ви кажа точната причина: амче защото не аз съм ги възпитавал, другарко, аз бях уволнен и тия, които ме уволниха, положиха усилия да ги възпитат в малодушие, сега чатнахте ли защо учениците ми не излизат да ме подкрепят вече като не са в училището и не са подведомствени на директорката? Причината е, че те вече са възпитани така, както е угодно на тия, които ме уволниха. Ако аз бях техен учител, ако не бях уволнен, те тогава вероятно щяха да бъдат възпитани иначе. Поняли теперь меня?

Анонимен каза...

А има ли ученици твои бивши и родители на които не им е харесвала методологията ти?

Анонимен каза...

Искате да ги възпитате в това да бъдат конфликтни, да ги гонят от работа и нищо смислено да не постигнат в живота си? Да учат в Русия, да се хвалят с образованието си и същевременно да плюят всичко през което са минали?
Какво значимо сте постигнал? Имате блог в който влизат хора, за да ви се подиграват, няколко пенсионера, които ви подстрекават и след това си стоят вкъщи, докато вие скиторите навън и се борите с вятърните мелници и стотиците безсмислени книги, които никой не чете, не защото обществото е малоумно, а защото произведенията ви нямат никаква стойност за никого. Тук не говорим дали ще ги четат умни или глупави хора, тук говорим, че са толкова безсмислени, че никой не е толкова мазохистично настроен, за да си го причини. Семейството ви страда, защото трябва да издържа един мрънкач, който е свикнал да обявява всички около себе си за грешни. Светът не се върти около вас, нито около мен, нито около който и да е, примирете се. Ще има несправедливости, ще има болка, но само умният човек знае кое, кога, какво и как да промени. Вие имахте най голямото богатство на този свят, можехте да промените света, чрез децата на които преподавахте, но понеже не ви пука за тях, а за вас си избрахте да губите времето на администраторите. Колко трябва да сте ограничен, за да мислите, че системата може да бъде променена чрез жалби? Пак питам, толкова ли сте ограничен?

Вникнете в думите ми, не плюя жлъч, а се чувствам зле, като гледам агонията ви, вашата и тази на семейството.

Бъде здрав, другото ще се оправи!

Ангел Грънчаров каза...

Леле, другарко, направо е чудесно, че си казахте всичко, което Ви е на сърцето, блазе Ви, аз не съм очаквал от Вас така откровеност, изляхте си чрез думите цялата мъка, което, несъмнено, ще Ви повлияе положително, нищо чудно и бесовщината Ви да понамалее. Освен това ние, дето следим изявите Ви като анонимна оплювачка в блога ма напоследък, имаме обилен матр`ьал за да направим вече пълен психопортрет на Ваша анонимна милост, ясно си личат ония моменти в моите тъй разностранни изяви, които предизвикват във Вашата душичка най-голям отзвук или по-точно казано най-голяма болка. Мерси за което!

От казаното най-напред си правим извода, че се изживявате за адвокатка на любимата си директорка - щото така подробно сте изложили нейната позиция, че някои от нас непременно ще си направи извода, че в случая анонимно се изказва самата директорка, анонимно адвокатстваща в своя полза, в свой интерес; ний обаче няма да си направим тоз извод, щото добре знаем кой е скрит зад анонимността Ви.

На второ място се набива на очи, че Вашата голяма мъка на този свят, мила другарко, са две неща:

- Първо, че моя милост, за разлика от Вас самата, е учител, който е добре приет от повечето си ученици, по причина на това, че моят подход е напълно съвременен (за разлика от Вашия); ето, Вие дори и мен, колегата си, с когото сте работила толкова години, мразите така силно, че не се свените да ме оплюете, какво в такъв случай да си мислим за Вашето отношение към учениците Ви, Вие тях сигурно ги пребивате от бой - или направо ги умъртвявате чрез змийската отрова на тай забележителния Ви колосален при това сарказъм!

- Втората Ви огромна сърдечна болка са моите книги, нищо чудно размерът на тази Ваша болка да е така голям, че та да превъзхожда мъката Ви по повод на моето учителско изкуство; тук сте надминала самата себе си и по тази причина говорите пълни глупости - и то от името на цялото човечество, което изглежда сте питала какво мисли за книгите ми и то нищо чудно и да Ви е уведомило за преценката си, нали така излиза, тъй мила, но за сметка на това не по-малко и ЗАВИСТЛИВА другарко? Защо не написахте поне една книжка, та да видите, че не е кой знае колко голяма радостта на автора, видял мислите си въплътени върху хартия, а без да напишете нищо свое, години наред се изпълвахте със злоба и завист спрямо моите книги?! Глупава работа, другарко, излагате се направо!

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, чела ли сте поне една моя книга, та си позволявате да давате такива категорични оценки - и то от името на цялото човечество? Нима не разбирате, че е съвсем нормално онова, което не харесва на един човек, на друг да харесва - и че това ваши дори и по отношение на книгите, нали сте уж пишман-литераторка?!

И последно, щото не ща да Ви дразня прекалено мизерното анонимно его с прекалено голямо внимание, за което Вие очевидно жадувате: другарко, очевидно много Ви боли за моите тъй разностранни граждански изяви, освен че се боря неуморно срещу Вашия авторитаризъм, срещу тиранията на Вашите кумири, аз също така имам доста голям обществен авторитет, за разлика от анонимна мижитурка като Вас самата, ето, на това основание, Вие страдате най-неутешимо, нали познах? Може да имате власт, но понеже личност нямате, всичко отиде по дяволите, оказа се, че аз, дето имам личност, Ви превъзхождам неоспоримо и в туй отношение. То не е болка за умиране, ала ето, Вие страдате така, че явно по цял ден плачете зарази моята слава, за моя авторитет, за моята духовна власт и прочие; недейте така, другарко, успокойте се, че както е тръгнало нищо чудно първом себе си да отровите със жлъчта и злобата, която произвежда Вашето сърце.

И последната Ви болка, която сама изтъквате (без да се усещате, естествено!) е, че не сте умна, да, страдате както за моето несъмнено интелектуално превъзходство, така и за това, че имам диплома от престижен световен университет, а Вие, както можем да предположим, имате мизерна диплома или от рабфак, или от школата в Симеоново, нали и тук познах?! :-) Недейте да плачете по този повод тъй горчиво, другарко, дипломата е една хартия, важна е личността със съответните способности, която стои зад нея, ето там Ви е големият проблем, но това вече е късно да се промени, доста сте дърта, за жалост, нали тук познах?!

Хубави празници, другарко! Плюйте здравата тук, в блога ми, белким успеете да изкарате отровата, що произвежда тъй злобното Ви сърце! И тогава може и малко да Ви олекне.

Но иначе нека Бог да Ви помага, макар че ваш бог, очевидно, е самият Сатана, нали и по тази пункт познах?!

Анонимен каза...

На мен не ми отговорихте имало ли е ученици и родители на които не сте им се нравил ?

Анонимен каза...

Грънчарич няма да ви отговори. Комсомолските секретари отговарят САМО на удобни въпроси. :)

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, естествено, че имаше ученици, на които не съм се "нравил", аз да не съм... Азис (или Веселин Маринов!), че да се "нравя" на всички?! :-) Най-много не се нравех на пет ученика, от т.н. "активисти", приближени на директорката, които й се подмазваха и правеха какви ли не свинщини срещу мен, за да й угодят. Вие от Луната ли падате, другарко, та се правите на неразбираща?! У нас във всеки "колектив" е точно така и то навсякъде, щото у нас няма нормални човешки, а това значи демократични и нравствени най-вече отношения, а всичко е извратено и порочно...

Анонимен каза...

Ако не им сте се нравил как са могли те да реагират? Имаш избор между хуманитарно и техническо училище . Избираш техническо. И тука идват уроците по философия . Няма искаш няма недей. Къде е волята на учениците и родителите какво да учат? И дори да избереш философия учителят ти го спускат . За втори път няма искаш няма недей. Къде е избора между Грънчаров, Петрова и Иванов? Къде в цяла тая система виждате свобода и демокрация ? Нито един ученик в живота ви не е дошъл при вас а вие сте му били спускан в последствие на неговото решение да се запише в определено училище .

Анонимен каза...

Оййй, милият! "Мен само подмазвачите не ме аресват, ки! Сичкото убаво наро ме аресват, батей!" :-)

Ангел Грънчаров каза...

Радвам се, другарко, че сте прозряла тази простичка истина, че в българското образование няма свобода. Този е проблемът на тъй любимата на някои система. А не философът Грънчаров е най-големият й проблем, та трябва непременно да бъде опраскван, уволняван, гонен и прочие. Имате голям напредък. Браво за което! Между другото, никъде не е доказано, че в техническо училище не трябва да се учи философия. Нима неговите възпитаници не е нужно да мислят по-задълбочено и да схващат цялостно проблемите?

Ангел Грънчаров каза...

Между другото учениците, на които аз специално не се нравех, под диктовката на дирекцията се държаха отвратително в часовете ми (в една-две паралелки от 15, в които преподавах). Ако сте чела този блог в ония памятни времена щяхте да сте разбрала именно как. Или Вие прекласно знаете това - щото сте била свидетелка на всичко там, в самото училище?! :-)

Ангел Грънчаров каза...

Към втората другарка: другарко, владейте се малко де! Вие да не сте пияна?! :-) Малко прилично не можете ли да се държите или полудяхте вече от злоба?

Ангел Грънчаров каза...

Другарки, абе вие друга работя немате ли освен да клечите в блога ми?! Кой ще ви подготвя трапезата?! Или вие не празнувате Бъдни вечер? Само Октомврийската "революция" ли празнувате бре, другарки?! :-)

Анонимен каза...

Тая революция я празнуват комсомолските секретари (НАМЕК!!!), рипайки казачок.
Ний си празнуваме Коледа, както се полага - с пражолки и винцè.

Анонимен каза...

Отдавна е известно, че не трябва да се хвърля камък в рядко л---о, щото ще те опръска. Но т.н."другарки" явно са го забравили!

Анонимен каза...

Как можете да говорите такива глупости? Човек на толкова години с такова хлапашко поведение. Вие не осъзнавате ли колко се излагате, давате ли си сметка, че сте човек на възраст ? Какъв авторитет ? Каква слава ? Вие имате блог и пишете книги, които никой не чете ? Вие сте уволнен от училището в което сте преподавал поради некомпетентност и никой от колегите ви, родителите и учениците не искат да ви подкрепят, впрочем никой и от приятелите ви, както сам твърдите ? Говорите за някаква жена, която била директорка и говорила гадории по ваш адрес, а после починала и споменавате тези факти, като че ли Господ я наказва, заради вас ? Вие изобщо наред ли сте ? Наричате държавата ни мутроландия и твърдите, че много хора я наричали така, но никъде в блога НИКОЙ не я посменава ? Кой хора, г-не, тези в главата ви ? Уволняван сте не само от това училище, поради явна некомпетентност? Знаете ли как ви наричат колегите ви философи от академичните среди ?

Говорите за Бог, а не сте смирен, дори напротив ?

Как можете да обвинявате целия свят, а да не виждате себе си ? Как може всички да са подлизурковци, страхливци, мерзавци, а вие да сте най? ЗАщо е тази мания за величие ?

И да книгите ви не стават за нищо, говоря от личен опит!

Анонимен каза...

Виж колко си долен, ти самият слагал цензура в собствения си блог, не те ли е срам да си толкова лицемерен?

Ангел Грънчаров каза...

И как ме наричат колегите ми философи в академичните среди ма, другарко? Поулекна ли Ви вече от моята личност, дето Ви се е завряла като греда в окото? :-) Нещо друго против мен не се ли сещате да кажете? Помислете малко, понапънете се, може пък да се сетите? И кой установи "некомпетентноста" ми, другарко, та ме уволни? :-) Рабфаковката ли? Прочее, от кое друго друго училище съм бил уволнен? Че не се сещам нещо? Другарко, що не си сипете кофа с ледена вода на главата та да ви поутихне бесовщинката?

Ангел Грънчаров каза...

Какъв е личният Ви опит с книгите ми, другарко? Нима сте прочела някоя? А дали нещо разбрахте от нея? Щот философска книга иска акълец за да се прочете все пак...

Анонимен каза...

Излез бре от черупката си, ще затънеш в таa Бълхария, и ум не ти стига за Гахана, а е казал и отсякъл - а и къв психолог си, след като на всяка крачка се вижда турската леност и неефективност в BG, наистина трябва да си сляп, наистина, за да не видиш това...

Ето чета днес - некакви BG бабаити (турска дума) са се развихрили да се обиждат на... каун.

Абе викам си, монголски ми звучи, няма как да не е турски…

Разбира се, че е турски - кавун = пъпеш. Но “В” не се чува много и е станало каун... Както и много други турски думи, те имат някои звуци нехарактерни за нашия говор и тогава ги замазваме, естествено...

Едно нещо, което вероятно дебелата ти философска глава не знае, е, че често имитирания цигански акцент по BG телевизиите и по разни комедии е всъщност ЧИСТ ТУРСКИ АКЦЕНТ - така звучи турския език и по неясна причина за мен циганите го възпроизвеждат...

За циганин на турски има дума "местен", самите турци още в ония диви времена когато идват на Балканите са озадачени от примитивизма на тоя народ и го наричат местните... Една от причините Турция да спре бай Тошовото изселение на турците е, че много цигани започват да се инфилтрират в Турция уж че са турци...

Облагородих те философски по теми, по които се оказва че си нечувствителен дървеняк, но нема значение...

=============

Втора тема. Вчера попаднах в Нета на Племенник на Гала, застрелян (казвам убит защото тъпоумното сегашно население на BG, главно едноклетъчни журналистки с непоявил се мензис, казват “застрелян”, а после се оказва одраскан от стрелбата... Това джендърско ново поколение е толкова слабоумно, че не разбира че застрелян значи убит. Точка, шматки!)

Тоя BG Джордж е застрелян от полицай и аз се замислих - българин навсякъде се фука, той е винаги над всички (едно робско племе??)... Затова са го и гръмнали... Неамерикански се е държал, т.е. не е бил по-нисък от тревата и мноoooooго учтив... Американска "свобода" се нарича, той АIG не е наясно кво е тва, но ще му се изясни...

Защо аз не бях убит в Щатите - ами щото не размахвах ръце кат софийска мижитурка да покажа колко съм важен, един вид не си просех куршума...

Сега некакви безмозъчни BG-ученици тука у блого, с мляко още по устата, ме глеат странно и се крият под полата на Атанасостасова... Нема значение, кервана лае, кучето си върви...

-------------------------------------------------------

Не знам дадох ли ти тая песен преди, нека оставим бълхàрската злоба, теа твари in BG убиват с поглед, ами да се повеселим, а?...

Ето ти тихоокеанска абстралийска чалга, руски разбирате, натовци мои, а тука и бъкел не сфащате, нема лошо, важното е че знаете кво е релакс, одитор от Гогол и колаборация на джендърите, ама вие гуворите инглизджè бре, шматки тлъкаалтъновски, майка му мечка боримечкова, Бой Бор хибрид между боримечка и бърдоква Ивайло, уау, как ли е на английски бърдоква, сигурно е каун...

https://www.youtube.com/watch?v=Q6-nmRM7B3U

Тè ти песента по-горе, турски абдал (турска дума), учил в Русия и не разбрал, че изгониха немците обратно в задника им не с тояги и черешови топове (турска дума), ами със самолети и рит по дебелиo немски задник с реактивни снаряди, и с температура от 800 градуса прибраха обратно германската сволоч, откъдето беше излязла...

Но големи теми не са за байганьовчета - те си знаят путèта и курèта, футбол кой как гонил коженото кълбо, и дотам са... Това е смешен народ, дет не става за чеп за зеле - Карбо ви го каза...

Айде керè (ма що разбирате турски,а?)

А. от Австралия

Ангел Грънчаров каза...

За теб Карбовски е нещо като "вожд и учител" на тъпоумния народ, тъй ли? :-) Гледам че го цитираш, не е ли време да му запеете песен? Гледа ли оня 270 килограмовия лайнар, дето изяжда по две печени прасета на ядене, Карбовски го показа таман по време на великите пости? Те това са комунистите и техните леви последователи днес, дека слугуват на Путин срещу много камиони пачки с рублички, разбира се...

Анонимен каза...

И аз искам да апвам печени прасенца и да ми плащат за това. Независимо в каква валута. И в рублички може. Стига да са повечко. :-)

Анонимен каза...

ГЕРБ MAKE BULGARIA GREAT AGAIN!!! Това е!

Ангел Грънчаров каза...

Да, точно така, ГЕРБ съсипа България отново, след като БСП я съсипа по-напред от него...

Анонимен каза...

Така са гласували повечето избиратели, значи така ще бъде. Няма как да го промените, мистер Гръни!

Ангел Грънчаров каза...

"Повечето от избирателите", другарко, които гласуват за милиционерската партия ГЕРБ, са около 10% от всички имащи право на глас. Толкова са. Това "повечето" ли Ви се види, другарко? :-) Доста сте скарана с математиката...

Анонимен каза...

А колко процента гласувАха за демократите, мистер? :)