Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 19 декември 2018 г.

Ако успеят и да ме убият ще ме направят зорлем "втори Сократ", "съвременен Сократ", "пловдивският Сократ": малеее, каква голяма чест е това за мен!


Прекомерната лакомия за пари до добро не води. Сократ е смятал, че е крайно тъпо и аморално да правиш търговия със знанието, да продаваш безценни неща (идеи, знания, мисли, духовни ценности и пр.) за пари.

Той, най-мъдрият (по мнението на непогрешимия оракул от Делфи: по-голяма реклама тогава нямало!) бил бедняк - въпреки че е можел да бъде баснословно, приказно богат! (Разни нищожества обаче още тогава усърдно търгували със знания и правели добри пари!)

Днес абсолютно всичко е превърнато в стока с оглед парична полза. Което е признак за крайна деморализация. Толкова сме извратени, че даже завиждаме на тия, които, понеже немат никакви скрупули, забогатяват колкото се може повече (Венета Райкова била, моля ви се, "най-купуваната писателка", човек не знае къде да сложи кавичките вече!).

Е, има и идиоти като моя милост, които всичките си книги (и също така учебни пособия, помагала, учебници и прочие) са предоставили на абсолютно безплатно ползване от всички. Опитах се и в това отношение да следвам примера на своя велик учител Сократ.


И обществото ми се "отблагодари" като ме дари също така с не по-малка бедност, а нищо чудно съвсем скоро да получа и най-великата награда за всичко, което сторих в некраткия си вече живот като учител: да ме убият също както са убили учителя ми Сократ, само че още по-жестоко! (Властващите образователни бюрократи усърдно работят за тази цел: вече трета година съм без работа, уволняван системно, остракиран съм безжалостно от образователната система, репресират ме жестоко като пръв враг и заклет дисидент!)

Но иронията на живота е велико нещо: представяте ли си каква висока чест за мен е да ме сполети съдбата на великия Сократ?! Представяте ли си какво голямо благодеяние ми правят тия идиоти, които се мъчат да ме ликвидират и като личност, и като учител, и като писател, и като гражданин?! :-)

Един вид ми съграждат нещо като неръкотворен паметник, не мога да пропусна да се подиграя с тяхната глупост и така! :-) Ако успеят да ме и убият ще ме направят зорлем "втори Сократ", "съвременен Сократ", "пловдивският Сократ", дори "българският Сократ", малеее, каква висока чест е това за мен! Таваришчи властвующие мерзавцы, таваришчи управляющие мутро-комунисто-комуноиды, давайте поскорее убивайте меня!!! :-)

ДОБАВКА: В този контекст не е зле да видите и ето това: Бдителна другарка обеща да напише донос "там, където трябва"!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

23 коментара:

Анонимен каза...

Значи, първо обявяваш "благотворителна" кампания, която никъде не е регистрирана, не е ясно кой управлява, как се разпределят и за какво се използват набраните средства, и после - "ама те (т.е. контролните органи) искат да ме убият"???

В Република България отдавна няма смъртно наказание, наказанието за измама е по чл. 209 от Наказателния кодекс на Република България: Който с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага възбуди или поддържа у някого заблуждение и с това причини нему или другиму имотна вреда, се наказва за измама с лишаване от свобода от една до шест години.

Моето лично мнение е, че ти се опитваш да направиш точно това - с цел да набавиш облага лично за себе си, обявяваш нелегитимна коледна дарителска кампания. Моето лично мнение обаче не е меродавно пред закона, затова днес, след като си изпия кафето, отивам да сигнализирам компетентните органи, след което те ще извършат необходимата проверка и ще се произнесат за резултата, въз основа на установените факти. Ако бъде установена измама, събраните докзателства ще бъдат изпратени по надлежния ред в прокуратурата, която ще започне наказателно съдебно производство по чл. 209 от НК.

Анонимен каза...

УХААААААГААААИГУУУУУУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЛКОВА СЕ РАДВАМ, ЧЕ НАЙ-НАКРАЯ ТОЗИ ЛЪЖЛИВ МОШЕНИК ГРАНЧАРОВ НАРУШИ ФРАПАНТНО ЗАКОНА ЩЕ УСПЕЕМ С ДРУЖНИ УСИЛИЯ ДА ГО НАТИКАМЕ В ЗАТВОРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПРИЕМИ МОИТЕ ПОЗДРАВЛЕНИЯ, ТАКА БДИТЕЛНА ГОСПОЖО!!!!!!!!!!!! АЗ СЕ РАДВАМ, ЧЕ ИМА ТОЛКОВА БДИТЕЛНИ ГРАЖДАНКИ, КОИТО ЗА ТЪРЖЕСТВОТО НА ЗАКОНА СА СПОСОБНИ НА ТАКИВА ЖЕРТВИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!АКО ТРЯБВА ВАШАТА ГРАЖДАНСКА ЖАЛБА ДА БЪДЕ ПОДКРЕПЕНА ОТ ОЩЕ ВЪЗМУТЕНИ ГРАЖДАНИ КАЖЕТЕ НИ МЯСТО, КЪДЕТО ДА СЕ СРЕЩНЕМ И НИЕ ОТ СПЛОТЕНИЯ ОКОЛО ЛЮБИМАТА СИ ДИРЕКТОРКА КОЛЕКТИВ МАСОВЕ ЩЕ ДОЙДЕМ ДА ТЕ ПОДКРЕПИМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИЕ СМЕ ГОТОВИ ДА ДОВЪРШИМ НАШЕТО ТАКА ПРАВЕДНО ДЕЛО А ИМЕННО ДА ОТМЪСТИМ НА ТОЯ ИЗВЕРГ ГРАНЧАРОВ ЗА БЕДИТЕ КОИТО НИ ПРИЧИНИ В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!АБРЕ, ИБРЕ, УБРЕ, ЕБРЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПИША ТОЗИ КОМЕНТАР И ПОРИПВАМ ХОРЦЕ ЗАЩОТО СЪМ МНОГО ЩАСТЛИВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТАКАВА ХУБАВА КОЛЕДНА НОВИНА НИ ДОНЕСОХТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ГРАНЧАРОВ НАЙ-НАКРАЯ ЩЕ ГО НАТИКАМЕ В ЗАТВОРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДА ЖИВЕЕ НАШЕТО РОДНО ПРАВОСЪДИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!БДИТЕЛНА ГОСПОЖО, НЕ Е ЛИ ПО-ДОБРЕ ДА ДАДЕМ СВОЯ СИГНАЛ НАПРАВО ДО ПРОКУРАТУРАТА ЗАЩОТО ТУК СТАВА ДУМА ЗА ОЩЕСТВЕНО ОПАСНО ПОВЕДЕНИЕ НА ТОЗИ ИЗВЕРГ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЙ ОТ ГОДИНИ МАМИ ОБЩЕСТВОТО И ТРУПА ПАРИ КАТО ПРОДАВА СВОИТЕ НАПЪЛНО НЕКАДЪРНИ КНИГИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДА СЕЗИРАМЕ НАЙ-НАПРЕД ПРОКУРАТУРАТА СПОРЕД МЕН Е ПО-ПРАВИЛНО ЗАЩОТО ТАКА ПО-БЪРЗО ЩЕ УСПЕЕМ ДА ВКАРАМЕ МОШЕНИКА В ЗАТВОРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!С НАШАТА БДИТЕЛНА ПРОКУРАТУРА ТОВА ЩЕ СТАНЕ НАЙ-БЪРЗО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КАЖЕТЕ КЪДЕ ДА СЕ СРЕЩНЕМ, АЗ СЪМ УБЕДЕНА, ЧЕ ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА ПОДПИШАТ ВАШАТА ЖАЛБА ЩЕ БЪДЕМ ХИЛЯДИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ГРАНЧАРОВ ОТ ГОДИНИ БЕЗСПИРНО ОБИЖДА ГРАЖДАНИТЕ И НА ПЛОВДИВ, И НА БЪЛГАРИЯ, И НА РУСИЯ ДОРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Имам чувството, че психиатрията си е изпуснала пациентите и те са нахълтали в тет ленин, а оттам са били насочени във вашия блог, господине! :))))))))))))))

Анонимен каза...

Хахахахахахаха, насадиха ли те да мътиш пачи яйца, а?????

За затвор не знам, ама една глоба 5-10 хилки като нищо ще ти тръснат, особено като се знае, че определен процент от глобата се разпределя като бонус към заплатата, между държавните служители, които са я наложили.

Приписвай спешно къщата в Долна баня на внучето или на кучето. Въпреки, че ако прехвърлянето е извършено след финансовото нарушение, прокуратурата може да го счита за укривателство и да те даде на КОНПИ. Добре си се насадил, няма що!

Анонимен каза...

Хвани се на работа, срамота е човек на твоите години да демонстрира такъв мързел и да претендира ,че може да учи. На какво ще учиш? На социални помощи и пари от ТЕЛК?

Анонимен каза...

ХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!БРАВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДА, ПРАВИЛНО, НЕКА ДЪРЖАВАТА ДА МУ ВЗЕМЕ КЪЩАТА, НЕКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕКА И ТОЙ КАТО ОНАЗИ СМРЪДЛА МАРИЙКА ДА ПОЧНЕ ДА СПИ НА УЛИЦАТА ДА ДА СЕ СПРЕ НАЙ-ПОСЛЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЙ ОЩЕ НЕ Е ВИДЯЛ НА КАКВО СМЕ СПОСОБНИ НИЕ, ИСТИНСКИТЕ РОДОЛЮБЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДОРИ И ДА НЕ ИДЕ В ЗАТВОРА, ДОРИ И САМО ДА ГО ИЗГОНИМ НА УЛИЦАТА НИЕ СМЕ УДОВЛЕТВОРЕНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩОТО ТОВА Е СПРАВЕДЛИВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЗИ АНАРХИСТ ГРАНЧАРОВ НЕ ЗАСЛУЖАВА ДРУГО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, а на този, който е написал доноса, полага ли се дял от глобата? Би трябвало и Вие да получите нещичко за тъй всеотдайния труд в защита на законността в тъй свидното ни отечество МУТРОЛАНДИЯ. Между другото всичко, което имах, отдавна не е мое. Направих го защото знам и кътните зъбки на комуноидните мерзавци...

Анонимен каза...

Ама и вие не сте прави да му ги пишете тия неща при положение, че добре знаете че той наистина ще повярва че някой може да се заеме да разследва огромният му доход от 56 лева и 43 стотинки. Подхранват безумието му а най страдащ от всичко е съпругата му.

Анонимен каза...

А може би все пак оформете необходимите документи и да осъществите замисленото. Целта може да е например събиране на средства за наем на на баба Марийка. Освен това мисля,че организаторите,т.е Вие,би трябвало ,да покрият поне разходите си.

Dimitar Petrov

Анонимен каза...

Какъв наем на баба Марийка? Тя има дъщеря която би и поела наема ако тя иска квартира. Оставете Грънчаров да започне работа а не да се занимава с безумия.Внушавате му , че наистина прави нещо и той продължава да затъва.

Ангел Грънчаров каза...

Е, не, няма как за да направя каквото и да било, щото бдителните другарки веднага скачат, ето, мен сега ме заплашват със затвор и глоби. Затова ще оставя тъй обичащите законността другарки сами да се захванат с благотворителност, те имат такива добри сърца, че аз изцяло разчитам на тях. Те хем ще устроят напълно по законен начин баба Марийка, хем дори нищо чудно и на мен малко да помогнат, и то по чисто човешки подбуди, аз в тяхната доброта на сърцата им изобщо не се съмнявам. Тези другарки неслучайно са нашата гордост! :-)

Анонимен каза...

Какви времена и нрави! Знаменит писател да предлага произведенията си на съвсем достъпна цена и да няма желаещи за ролята на читатели?! Ужас!
Доза Маркова

Ангел Грънчаров каза...

Ето тази другарка какъв завиден морал демонстрира, тя се старае да демонстрира колко много е загрижена за моето, видите ли, "безумие", постоянно ме кори за "мързела" ми, нищо не съм бил правел (въпреки че се скъсвам от работа, пък макар и че безработен по нейна заслуга!), тук, в приказната страна МУТРОЛАНДИЯ, драги господин Петров, всичко е наопаки на това как е в нормалните страни, в Израел (където Вие живеете и работите) и пр. Тук нормален човек ако се опита нещичко да направи,у мутрите скачат и мигновено го разкъсват, да, така е, сам виждате как е...

Анонимен каза...

То може да няма желаещи за читатели, госпожо Маркова, но хубавото поне е това, че има такива, които искат да натикат писателя в затвора защото бил нарушил законите, ето това е още по интересното!

Петър Иванов

Анонимен каза...

Иванов стига бе човек сте го вкарвали в тоя филм Грънчаров. Мастилото за принтера и хартията ако тръгнат да го разследват ще е два пъти повече от доходите му от книгите. Оставете го да се освести малко.

Анонимен каза...

Г-н Иванов, пред закона всички би трябвало да са равни - и интелектуално предизвиканите /независимо от ръководната позиция/, както и знаменитите философи и писатели /независимо, че са бедни и унизени понякога/, тъй смятам аз...
Д. М.

Анонимен каза...

А от КПКОНПИ защо не вземат крути мерки! Този Грънчаров незаконно забогатява пред очите на всички! Позор!

Явор Търкаланов

Анонимен каза...

Ама и вие не сте прави да му ги пишете тия неща при положение, че добре знаете че той наистина ще повярва че някой може да се заеме да разследва огромният му доход от 56 лева и 43 стотинки. Подхранват безумието му а най страдащ от всичко е съпругата му.

19.12.18 г., 13:05 ч.


Иванов стига бе човек сте го вкарвали в тоя филм Грънчаров. Мастилото за принтера и хартията ако тръгнат да го разследват ще е два пъти повече от доходите му от книгите. Оставете го да се освести малко.

19.12.18 г., 14:03 ч.



Добре, сега са пости, идват светли християнски празници и Нова година, даже колегите от ТЕТ-а са го съжалили и са му събрали 41 лв, съгласни сме на компромис и обещаваме, че до 02.01.2019 г. няма да се заяждаме и да се подиграваме с г-н Грънчаров. Надяваме се да му повлияете правилно и считаме, че две седмици са достатъчен срок, за "да се освести".

Обаче, ако г-н Грънчаров изтълкува нашата добра воля, като слабост и безсилие, и продължи да се заяжда по международни и политически въпроси, които далеч надхвърлят личния му проблем, като уволнен учител, тогава изобщо няма да се съобразяваме кой се е освестил и кой - не, и чия съпруга ще пострада.

Грънчаров, пожелавам ти спасителен пост и весели празници!

Не се подигравам и не те иронизирам, преди време беше написал, че постиш и затова го пиша това пожелание за поста. Не сме подавали никакъв сигнал, почивай си и празнувай спокойно.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, както разбирам ми поставяте условие ДА НЕ ПИША ПО ПОЛИТИЧЕСКИ ВЪПРОСИ, така ли? Давате ли си сметка какво означава това? Май се изживявате като цензор, освен това ме шантажирате: няма да те даваме на данъчните, но ако не правиш еди какво си? Аз съм политически блогър, госпожо, а това, което ми поставяте като условие, е скандално. Давате ли си сметка какъв скандал може да възникне от Вашата тъй тъпа прищявка? Вие ще направите мечешка услуга на властта, другарко, а пък не сте познала, че точно мен можете с нещо да уплашите или да упражните някакъв натиск, особено пък в това отношение, политическата област. Става дума за това, че Вие, другарко, си позволявате да посягате на мои фундаментални и конституционни права. Ще информирам своите приятели, някои от които са доста влиятелни. Недейте да си мислите, че можете да си играете с тия неща. Това е опасна игра с огъня. Даже и да сте си загубила разсъдъка, пак няма да бъдете оправдана. Радвам се обаче, че без да искате изплюхте "камъчето, дето Ви стяга в чепика". Това на умопомрачение ли се дължи или на нещо друго е отделна тема, ако обичате, поразсъждавайте по нея. Ще Ви бъда признателен да разбера какво ще кажете.

Анонимен каза...

Уважаеми Г-н Грънчаров,

Безкрайно съжаляваме, че за кой ли пореден път, Вие ни разбирате не така, както Ви казваме, а така, както Ви нашепва Вашето въображение, фантазия или каквото там обитава Вашата глава.

Ако случайно не сте забелязали, в тази държава, освен Вас, живеят още 7 млн души (според НСИ), всеки един от които има точно толкова право на собствени политически възгледи и на свобода на словото, и мисълта, колкото и Вие самият. Повечето хора нямат блогове, нямат даже време да ги четат, защото имат работа и семейства, за които се грижат. Независимо от това, обаче, когато обиждате цяла една политическа система, когато раздавате наляво и надясно обощаващи характеристики и квалификации за всички хора, които споделят определени възгледи, Вие накърнявате политическата свобода и обиждате лично всеки един от тях.

Както вече Ви написах по-горе, ако Вие не спрете да ме обиждате лично и да нарушавате моята лична свобода на политически възгледи, чрез Вашите обобщаващи характеристики и квалификации, аз имам същото право да подавам сигнали във всички институции, каквото право имате и Вие.

Това е последната ми публикация във Вашия блог за 2018 г. Заравям томахавката на войната и ако Вие решите да я изровите отново през 2019 г, пак ще си говорим на "ти", с онова прозвище с 5 букви, което Вие никак не обичате.

Пожелавам Ви светли и весели коледни и новогодишни празници, и мирна, и щастлива Нова 2019 г.

Анонимен каза...

И едно допълнение само, прощавайте за непредвиденото включване:

Понеже не живеете сам в държавата, а заедно с още 7 млн души:
а) къде свършва вашата лична свобода и къде започва тази, на всички останали???
б) ако Вие лично не сте съгласни с определени политически възгледи, нима това означава, че тези, които ги споделят и приемат са "дебили", "мерзавци" и да не изброявам повече, че няма да ми стиге нощта???

Прочетете още веднъж всичките си публикации само от последния месец, да не задълбаваме за последната година или за последние три години - колко обидни епитети, и обобщаващи характеристики и квалификации сте написали само през последните 30 дни??? Представяте ли си, как ще изглежда това в съда, ако решите да подадете жалба, че "сме Ви заплашвали и сме Ви ограничавали свободата на словото"???

Прочетете още веднъж, какво сме Ви написали: ако продължи да се ЗАЯЖДА по международни и политически въпроси, а НЕ ако продължи да ПИШЕ, нали така???

Нима не можете да пишете принципиално и етично, без да ни обиждате, т.е. без да се заяждате, което и имахме предвид???

Още веднъж - весели празници и бъдете здрав, и БЕЗ обиди и заяждания през Новата 2019 г.

Искрено се надявам да оцените нашата доброта, като жест на добра воля, а не на слабост. От доста време Ви търпим, но вече наистина започва да ни писва.

Анонимен каза...

Абе какъв ти Сократ, направо си Сорикат.

Анонимен каза...

Уважаеми господин Грънчаров, вече знаем самоличността на лицето което Ви заплашва, моля да дадете разрешение да огласим информацията публично. Разговаряхме и с дежурен прокурор, той потвърди нашето виждане че се касае за състава на престъплението принуда по НК, чл. 143. Състава на престъплението е реализиран и той ни увери че няма пречки да се извършат процесуални действия. Оставам на Ваше разположение, Петър М.