Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 1 януари 2019 г.

На площад "Стефан Стамболов" в Пловдив рубладжии се погавриха с националното достойнство на българите!!!







Грозна русофилска политическа провокация с празника в Пловдив:





Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

10 коментара:

Анонимен каза...

Провокация са стрелбите и хорАта в центъра на европейската столица на културата. Тя България била изкупена от турски и руски фондове. Ще си веят знамената и ще си извиват зурните, а Корнелия, и Борисов, Първанов, и Гергов ще си броят парите.

Нямаше ли го Цецо по потури да носи американското и турското знаме? Да се завърши цикъла?😃 Те за да работят дъщерите им извън страната, всяка носия, и флаг ще развеят. Това не са идеи, а парагьозлък. Няма провокация. Всичко е ясно и просто. Парите не миришат. "Бедността не е порок, а е голямо свинство." И т.н.

Простотията няма почивен ден, а вие защо и навръх Нова Година работите?

Nadezhda Koseva

Bacho Кольо каза...

Ех, защо не успя да скъсаш омразното знаме!?!

Какво по-голямо щастие за един козяшки петоколонник от това, да оскверни флага на Злото1

Нищо, живи да сме, при посрещането на 2020 пак ще опиташ.

Анонимен каза...

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
Поздрави за Bacho Кольо , както винаги, бди на бойния пост и диша във врата на Ангел Грънчаров. Молодец.

Анонимен каза...

Значи така. Вие сте нападнали човека, а после казвате, че сте се почувствал "застрашен". Егати класиката, братче! :-) :-)

Ангел Грънчаров каза...

Не, другарко, първо рубладжиите ме нападнаха, проявиха нагла агресия като ми навряха в очите руския флаг, държан в една и съща предателска ръка с българския! Тъй че пак сте напълно неадекватна в реакцията си... ако нямаше руския флаг, аз никого не бих "нападал", другарко, рассуждайте, пажалайста немножко! :-)

Анонимен каза...

В центъра на Лондон имаше хора със знамена на най малко 60 държави. Ако някой беше пробвал да отнеме нечий флаг щеше да бъде арестуван . В Пловдив е доста по либерално очевидно .

Анонимен каза...

Всеки има право да вее знамето на която си иска държава, Грънчаров. Не е незаконно. Ако това не ви се харесва, кофти за вас. Но нямате право физически да посягате на развяващите знамето на Дания, или на Северна Корея, колкото и да ви е неприятно да гледате тия знамена. Имате правото да говорите и да пишете каквото ви дойде на езика, но да посягате силом - не.
Субразяайте се с това.

Анонимен каза...

Егати тъпирите са тия кромуноиди господин Грънчаров! По-долно племе от тях няма Ето гледайте ги колко са нагли само! Лъжат и шикалкавят както им дойде, капка морал нямат.

Анонимен каза...

А каква щеше да е реакцията, ако хорото се водеше с американското знаме? Дали
присъстващото мнозинство също щеше да прояви разбиране?
Както и да подледнем на случилото се, няма какво да търси рускотото знаме на Нова Година на хорото - нали братушките не тропат казачок на Чернения площад,
развявайки българското знаме.....

Анонимен каза...

Почва да буйства. Брънчаров, с това поведение на работа няма да те вземат бълхарите. Анадъмму (турска дума)?

А. от Австралия