Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 4 януари 2019 г.

Кратко Отворено писъмце с нравоучителен характер до Началника на РУО-Пловдив г-жа Иванка Киркова


Тази сутрин ми се наложи да напиша следното писъмце до г-жа Началника на РУО в Пловдив (което препратих и до г-н Министъра на образованието и науката)

Уважаема госпожо Киркова,

Най-напред честита нова година, нека да е плодотворна, щастлива и благодатна и за Вас!

Изпращам Ви едно писмо от някаква "Искра Йовчева", представила се като " една директорка от Пловдивско село" (което едва ли съществува де!), но Ви моля все пак да проверите има ли лице с такова име, което да изпълнява длъжността директор в някакво пловдивско село? Ако няма такова лице (което ми се струва за почти сигурно), тогава Ви моля да се поинтересувате дали това писмо пък не е писано от друго някакво лице, което да изпълнява функцията директор на някакво друго пловдивско училище, как ще разследвате този любопитен казус си е Ваша работа, но на мен лично, като български гражданин, ми се струва, че е недопустимо да има лица, заемащи директорска длъжност в пловдивски (пък и не само в пловдивски) училища, които да си позволяват да пишат такива писма! За да се изясни казуса си позволявам да изпратя това свое писмо и до г-н Министъра, ще ми се да вярвам, че дори и той ще се заинтересува що за морал имат въпросните "директорки на пловдивски училища", независимо дали са селски или градски тия същите училища.

Толкова!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

А ето сега и въпросното тъй интересно писмо:

До: Грънчо
от: Искра Йовчева (iskra_56@abv.bg)
дата: 03.01.2019 22:27
до: angeligdb@abv.bg

Здравей Грънчо! Пише ти една директорка от Пловдивско село и ще ти кажа че никога няма да те взема аз учител, защото постоянно дрънкаш врели некипели, затова и Атанасова те е уволнила, не спираш с мръсната ти уста да се правиш на велик и умен, а не си такъв, ти си дървен философ, които оплюва всички хора, подиграван си от всички много си жалък.

Искам да ти кажа, че си супер смешен човек с това момче дето правите предаване той не може да говори правилен български къде е тръгнал да се излага, прилича на шизофреник, ама и ти си такъв затова имате общи интереси.

Оплюваш Русия а нима не знаеш че тя ни е освободила от турско робство цели три пъти?!!!Англия ни е враг, а не Русия, ако бяхме сега с тази велика държава нямаше да пропадне страната ни, тя изкупуваше тютюните на всички нас, осигуряваше земеделието и храната на всички нас.

Като не харесваш Русия защо си ходил да следваш там? Как може да говориш глупости, че турците ги уважаваш повече от руснаците явно ти си турчин и егоист като тях затова ги обичаш имаш някоя турска жилка в теб.

Мразиш комунизма, но ако не беше той сега нямаше и жилище да имаш щеше да спиш на улицата като баба ти Марийка, тогава имаше работа и хляб за всички хора, а сега цари безработицата, убийствата и анархията, всички заминаха да работят в чужбина теб това ли ти харесва? Май да, а и като философ трябва задължително да преподаваш от учебниците, а не да си измисляш ти правилата. Колежката която преподава философия преподава по учебника и не си измисля като теб измислени теми да има свобода в образованието, ама чакай това да не е анархия, ако примерно учениците искат да учат чалга и сексология какво ще им се разреши ли? Има правила от министерството на образованието които да се спазват, а не ти да искаш да се променя образованието, не си ти министъра на образованието.

От къде на къде ще дърпаш там жената със знамето? Кои ти дава това право, ами наши сънародници в чужбина като играят с българското знаме какво някои да отиде да ги бие ли? Всеки има право да играе с кои знаме иска с това, живеем в демократична държава все пак, нали вие обичате демокрацията, защо я налагаш на всички хора. Ще те набият някъде, ако не спреш да оплюваш хората. Затвори си устата, защото така може и да те съдят, всички директори те знаем какъв дърдорко си затова не те взимаме учител, а не че Атанасова ни е казала да не те взимаме, няма такова нещо. Директорката е прекрасен човек, за всички има работа никои не съкращават, а само вас това показва че наистина не ставате за даскал, щото преподаваш не по учебника, а измислени правила от вас!

Спри с тези жалки клипове и безмисления ти блог, всички хора те подиграват, имат оценката че сте луд, иамше спешна нужда от психоаналитик да ви направи хипноза на стария ви мозък! :))))))))))))))


Директор: Искра Йовчева

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

12 коментара:

Анонимен каза...

Другарю Грънчаричус, дори учениците Ви се престрашиха да пишат в това подобие на блог, което се посещава от разумните граждани, които целят спирането на заливането на обществото с лъжи и фалшива пропаганда.
Да, това е подобие на блог. Изпитвате култ към собствената си личност и това е видимо навсякъде в това кътче на онлайн пространството.
И кои сте "Вие" (или по-точно "Вий")? Сега, тук си признавате, че сте шизофреник, или и това е "ирония"?
Но понеже ний, гражданите на Република България с всичкия си, не искаме такива, като Вас (само Вас или всичките Ви там личности), да тровят обстановката в България, ще Ви поздравим с песента, за която бленувате във всеки свой коментар (https://www.youtube.com/watch?v=U06jlgpMtQs). Запейте. Знаете я.
Започнахте да не вярвате дори на хората, които представят имената си. Очевидно имате нещо много повече за делене от любов с Анастасова и нейния екип. Споделете ни какво. Много глави мислят много по-добре от една. Още повече пък от Вашата/Вашите.
Това е подобие на блог и това няма как да се промени. Затова Ви и помолихме да преустановите дейността тук.
Относно нас, ние се представяме всеки път, докато за Вас, това май не важи, така ли, другарю лъжефилософ?
Какво очаквате да стане след писмата Ви до РИО-Пловдив и министъра на образованието? Впрочем, защо не спретнете по един "гейт" на всички коментиращи? Така и така Ви мързи да си намерите работа (учителствуването не е работа, а призвание), защо пък да не усложните живота на всеки един, който не е съгласен с Вас. Работата е там, че никой няма да тръгне да води дела срещу всеки, който Ви е неудобен. А "Лудата с удивителните", както Вие я наричате, може тогава и да изпълни заканите си за бой.
Щом една жена Ви комплексира толкова, представям си вътрешната Ви борба, ако някой мъж Ви се изрепчи. Явно приятелите Ви имат някакъв морал у себе си, щом не нападат жени. Нещо, пред което Вие не се спирате.
Изводите са за Вас, другарю комик-лъжефилософ.
Поздрави от София и всички разумни учители в България!
Найден Георгиев - учител по БЕЛ от столицата

Анонимен каза...

Здравейте!



Кореспонденцията е заведена с № 94-28/ 04.01.2019 г.



Приемна на МОН

Ангел Грънчаров каза...

Скъпа другарко "Найден Георгиев - учител по БЕЛ от столицата",

Пак си позволявате да говорите от името на "всички разумни граждани на България" - въпреки че както си личи от всяка дума на идиотските Ви писаници, съвсем не сте наясно както с това що е "разум", нито с това що е "гражданин", даже не разбирате, за жалост, и що е това "България" (примерно, не знаете коя е флагът на България и го смесвате с руския!). Как другарка като Вас, не разбираща що е разум, може да бъде говорителка тъкмо на разумните граждани на България? Или искате да ни убедите, че "разумни граждани на България" са тъкмо комунистическите дебили като Вас самата?

Другарко, толкова сте се политизирала, че нарушавате закона в частта му за деполитизирост на образованието, и при това се представяте за "учителка"; ако имахте малко акъл, щяхте да се представяте поне като "гражданка". Сега готова ли сте по морални причини сама да напуснете учителското си място? Как ли пък не?! Та Вие най-вече морал не знаете що е.

Другарко, като имате такива големи претенции, защо Вие самата, нищо че сте шушумига и мижитурка, не си направите един блог?! :-) И да видим за какво ще пишете в него? Нема какво да ни кажате, нали?! Сега разбирате ли поне малко до каква степен сте жалка - и нещастна вместе с этим?!

Другарко, недейте да употребявате думата "мъж", щото и що е това мъж изобщо не Ви е ясно. Ако поне мялко Ви беше ясно що е това мъж, щяхте да разберете, че Вашите хипоходрични психарски и комплексарски излияния просто няма как да излязат изпод ръката на мъж (пък макар и комунист, щот, както е известно, комунистите са безполови - и наред с това са си чисто и просто свине в сексуално отношение; не може обезчовечено същество да е нито мъж, нито жена, прочее). За да си мъж или жена първом се налага да бъдеш човек, нали така, другарко?!

Явно много Ви липсват моите уроци, другарко, та се поставихте в положението, макар да не съм в училище, да ме поставите сама в положението на свой учител, а сама себе си - на моя ученичка! :-) От това по-голямо признание за моите учителски качества - сполай му кажи! (Благодаря за признанието и за комплимента, ала просто немаше нужда...)

Бъдете здрава! Що не пиете отвара от мента, глог и валериана, та белким бесовщината Ви понямалее малко?

Анонимен каза...

До лъжеучителя "Найден Георгиев - учител по БЕЛ от столицата"

"ний, гражданите на Република България с всичкия си, не искаме такива, като Вас" да говорят от наше име. Вие сте един страхливец, скрит под измислено име, не смеещ да покаже истинската си личност. По всяка вероятност сте нов "похват" на Директорката на ПГЕЕ.
Лъжливата Ви черупка много бързо се пропука и нервите Ви не издържаха. На всеки е ясно, на кого се опитвате да направите услуга.
Като не Ви допада господин Грънчаров, какво търсите в неговия блог и
защо губите толкова много време, да четете всичко, което той пише?
"ний, гражданите на Република България с всичкия си, не искаме такива, като Вас" - mахнете сe от този блог!





Анонимен каза...

До Найден Георгиев - учител по БЕЛ от столицата:

Кой си ти, нищожество такова, да си мислиш, че някой от разумните граждани за нещо те е упълномощил? Аз съм "разумен" български гражданин и не съм те упълномощил да пишеш и говориш глупостите си от мое име!
Директорката на ПГЕЕ ли е българският народ, дето те е упълномощила да плашиш гаргите, защото явно нервите й не издържат?

Анонимен каза...

Аз съм нещото, което Вие, господин Анонимен, никога няма да бъдете - човек, заставащ с името си. Друг е въпросът, че деменцията на Грънчаров е страшно напреднала.
Впрочем, Грънчаров, къде е бясната Ви поддръжница, Мария Василева? Да не би да й е изтекъл срокът по договора за наем? Гледам, че поддръжниците Ви намаляват, а всички, които уж Ви подкрепят, са някакви анонимници.
Още по-изненадващ е краткият интервал, в който се пишат тези подкрепящи Ви коментари. Тук някъде идва въпросът дали не си ги пишете сам?
Найден Георгиев - учител по БЕЛ от столицата

Анонимен каза...

Свидетели сме на масивна директорска офанзива, с нови шахматни фигури като уж учителя по БЕЛ от столицата Найден Георгиев и "Директор" Искра Йовчева.
Какво става? Май директорката я е подгонил страхът, че връзките й може да се изложат и господин Грънчаров да спечели делото!

Анонимен каза...

"Найден Георгиев - учител по БЕЛ от столицата", простете, а кое е училището, в което сте учител? :-) Бихте ли казал и това щом излизате с претенцията, че не лъжете?

Анонимен каза...

Няма, разбира се, да сподели за името на училището в което работи, защото тамошният Директор веднага ще бъде уведомен от демократичните граждани с отворено писмо за непристойното му поведение в блога на г-н А. Г. и последствията биха били твърде сериозни...

Анонимен каза...

До лъжеучителя "Найден Георгиев - учител по БЕЛ от столицата"




За разлика от Вас, ние не лъжем, че сме някой си уж учител по БЕЛ от столицата Найден Георгиев или "Директор" Искра Йовчева - такива лица не съществуват;
не Ви държи да съобщите, в кое училище сте "уважаван" учител и каква точно "велика" книга сте написал. Защо ли?
Завиждате ли на господин Грънчаров, че винаги пише със своето истинско име, а на Вас не Ви стига кураж за това и прибягвате до лъжливи самоличности.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко "Найден Георгиев - учител по БЕЛ от столицата",

Името, което сте си избрала, е на несъществуващ човек, който при това (стига да беше написал някаква книга) щеше поне да фигурира като автор; да ама така е когато човек много лъже и при това не умее да мисли; няма такова име, няма реална личност, която да стои зад това измислено име, другарко, ето че добре затънахте в тъпата си лъжа! :-) И сега обвинявате моята "деменция" за Вашите лъжи, тъй ли, егати "остроумието"-тъпоумието, което прилагате! Някой друг Ви е виновен заради това, че сте се... наакала, тъй ли, тази ли Ви е логиката, тъй умна другарко?

Много добре знаете, че г-жа Мария Василева е реална личност - защото сте я виждала лице в лице. Вие, разбира се, не сте от София, тази пък идиотщина защо измислихте?! Всички знаем, че не само сте пловдивчанка, но Ви знаем и реалното име. (Е, някои от нас се колебаят между една-две-три персони, но това са несъществени подробности.) Типът обаче ни е напълно ясен. Другарко, да не сте разбрала, че предстои уволнението Ви - и затова изпуснахте от контрол поведението си?! :-) Злите езици от доста време говорят, че уволнението Ви е подготвяно от МОН. Затова ли "пратихте" толкова малоумници, които да говорят от Ваше име? Но сама добре знаете, че и това няма да Ви помогне...

Ще Ви помогне само ако преживеете нравствен катарзис, ето това Ви препоръчвам аз! Нима не разбрахте, че със злоба не се живее, а само се мре? Ако искате да предотвратите разпада на своята личност, можете да потърсите помощ от мен, ще Ви помогна, независимо от станалото, ний, човечните хора, сме готови да помогнем дори и на грешници като Вас, клета другарко...

Blogger каза...

Г-н Георгиев, ако така се казвате наистина, не знам доколко сте компютърно грамотен, но много е лесно да се провери от къде точно пишете. Никой не е чак толкова анонимен потребител в интернет пространството. Лесно е и мен да ме проверят - така ще се докаже, че не съм г-н Грънчаров. След като заемате позицията на "лудата с удивителните", изобщо няма да чета какво пишете. Изрично Ви забранявам да пишете от мое име, използвайки израза "ний, гражданите"!