Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 1 януари 2019 г.

Новият брой на в-к ГРАЖДАНИНЪ замина за печатницата



Първата страница на излизащия днес в-к ГРАЖДАНИНЪ.

(Приемаме поръчки за хартиеното му издание...)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

7 коментара:

Bacho Кольо каза...

Мамка му, яд ме е!

Що не бях на Пловдивския площад на 31.12 срещу 1.01!?!

Па да развея раираното знаме с петдесетте петолъчки, па да викна с гръмовен глас ю-ес-ей-ю-ес-ей...

И тогава всички "уважавани журналисти" /доказани агенти на ДС/ щяха да разнасят името ми из демократичното виртуално пространство.

Анонимен каза...

Искаме в евразийския съюз ! Браво на достойните българи развяли красивото руско знаме !

Анонимен каза...

Действително е по-добре в Евразийския съюз, нежели в ЕС. Все повече изглежда така.

Ангел Грънчаров каза...

Другарки, ха сега ако обичате обяснете защо смятате, че било толкова хубаво в Евразийския съюз! Ако не можете смислено да обясните, ще приемем че сте или дебилки, или сте платени русоробски и рублолюбиви провокаторки и предателки на българския национален интерес.

Анонимен каза...

Няма нужда от много обяснения. Нещата са съвсем ясни. По-добре под палеца на Путин, отколкото на глобалистите и на ония свине, които подкрепят приемането на мигранти в Европа. А именно ЕС.
Прекрасно е, че България прави завой към Русия.

Ангел Грънчаров каза...

Какво му е "по-доброто" да се намираме, скудоумна другарко, "под палеца на Путин"?! Ето това следва да обясниш. Дай да речем пример, с който да покажеш, че наистина нещо ще стане по-добро ако България стане отново руска имперска територия или колония. Ако се върнат, да речем, руските нужници, немити никога и смърдящи, това ли ще е "по-доброто"?! Или нашите пътища да станат като руските, с дупки, в които може да влезе цял камион КАМАЗ, това ли е "по-доброто" според теб? Путин много хубаво управлява, тъй ли? И какво е постигнал? Руската корупция, руското беззаконие е много "по-хубаво" от българското ли? В Русия такива като мен, дето си обичат не само страната и народа, ами и са привързани към демокрацията и свободата, ги трепят "по-хубаво" ли?! Кажи де, продажна рубладжийска гадино, обоснови се поне малко?! Като България беше толкова десетки години под руска комунистическа власт какво постигнахме?! Това ли искаш да се върне?! Да дърдорим врели-некипели срещу целия свят, това ли му е "по-хубавото", кретенке?! Кое му е "прекрасното" на всичко това? Руските концлагери ли мечтаеш да си възродим? Какво за теб е толкова "прекрасно" в руските концлагери?! Кажи ма, немислеща шматко?!

Ангел Грънчаров каза...

Ето, другарко, нещо, с което съм напълно съгласен, имам предвид оценките на проф. Фукуяма: https://aig-humanus.blogspot.com/2019/01/blog-post_80.html Вие наистина ли смятате, че връщането ни към пълната доминация на чекистко-кагебистко-ченгесарската клептокрация (власт, управление на крадците) ще доведе до "процъфтяването" на България?! Вие, другарко, сте фантазьорка - или сте със съвсем повреден разсъдък!