Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 9 януари 2019 г.

Какво стои зад руската имперска мания за величие - и зад тъй унизителното рускопоклонничество на русоробите и рашибозуците?


Под публикацията със заглавие Може ли някога русофилската - рускопоклонническата, русоробската, рашибозушката - гъска да сфане истината за Руско-путинска Евразия? имам интересен коментар от редовно коментиращ нашенец, живеещ в Австралия, там той се изказва по ред важни въпроси, казва какво мисли, ето какво му отговорих (за краткост не публикувам тук текста на неговото изказване, можете да си го прочетете там):

Виж какво, друже (не мога да те нарека "приятелю" щото никога не сме се виждали на живо, а вероятно и никога няма да се видим на живо, а виртуалните "приятелства" са лъжливи, неистински), поне по три пункта искам да се изкажа:

1.) Не знам дали си забелязал това, но аз никога не съм плюл по нито по Русия, нито по руснаците. Аз изобщо не плюя, тази дума е неподходяща за определяне на моето отношение към каквото и да било. Аз не плюя, аз съм открит и принципен враг на руския империализъм обаче. А руснаците, доколкото са скудоумни (сиреч немислещи, заблудени хора, а такива има във всеки народ) за мен, като философ, са просто нещастни хора, на които трябва да се помогне - като им се казва настойчиво истината, колкото и "горчива" и неприятна да им е тя.

Скудоумният, немислещият човек е човек, който вярва в глупости, в идиотщини, неговото съзнание робува на някакви тъпи илюзии и суеверия. Примерно верва в суеверието, че "Русия е най-могъщата на света"; е, не е така, може да е могъща, но най-могъщата не е (особено пък икономически, нали така?). Е, и какво почели скудоумният руснак (или българин русороб, рускопоклонник, рашибозук, както го наричам напоследък за негово добро!) като верва в идиотщината, че Русия, примерно, е "най-великата в целия свят"? Ами печели това, че става смешен, че афишира себе си като дебил.

Естествено, че Русия не е "най-великата държава в света", изобщо тъпа е идеята за "най-велика държава и нация", всяка нация има нещо велико, в някакъв смисъл всяка нация е както велика, също така е и нищожна, щото всяка нация си има и кусури, има си дефекти, има си недостатъци и слабости. И Русия, и руснаците, си имат много слабости, кусури, дефекти, ний, българите, тоже имаме такива. Е, имаме и нещо велико. Но е тъпо да се самоопределяме като "най-велики у целио свет", това е тъпо.

А има много руснаци, които живеят с това кухо имперско и горделиво (изцяло нехристиянско, сатанинско) високомерие, което, видиш ли, им била давало "правото" да бъдат господари на малки народи като нашия (и като украинския, грузинския, арменския, естонския, полския и много други народи!). Руският империализъм се корени в някои лудости и странности на масовата, на "тъй широката" руска душа - като тази, която току-що ти показах и обясних.

Тъй че руснаците (масовите, сиреч, немислещите, скудоумните, дебилите) носят вина и отговорност за своя руски империализъм - щото те са неговата хранителна основа, те са почвата, от която той израства, така да се рече. А ний, българите, сме жертва на този същия руски империализъм, който е враг не само на българите, но и на поляците, на украинците... да изброявам ли още? ... на европейците, на американците, на целия свят!

Сега разбираш ли защо аз съм враг и на руския империализъм, т.е. на руската имперска мания руснаците да господстват не само над малки народи като нашия, но аз съм враг особено много на нашенската робска българска склонност да се подчиняваме на руската имперска мания за господство, в това число и световно. Имам предвид предателите на българския национален интерес, аз ги наричам не русофили (обичащи Русия и руснаците, щото такава извратена "любов" е по-скоро не любов, тя е подобна на... мастурбирането, на някакви други перверзии, но любов не е не може да бъде!), а русороби, рашибозуци, рубладжии и прочие.

Прочее, от казаното ми хрумва една такава странна идея, прпиеми, че а кязвам между другото, "в скобки": дали пък нема некаква тайнствена връзка между пристрастеността към... мастурбирането (и към други подобни сексуални извратености) и... душевната патотология, която кара някои извратеняци да се афишират като "страстни русофили", страстни рускопоклонници? Да, наистина, крайно извратено е да обичаш оня, които иска да ти е господар, да обичаш оня, който иска да те прави роб или слуга, в корена на тази душевна извратеност дали пък не стои развратната пристрастеност към... мастурбирането (и дори към "хомосексуализма", към развратниченето с мъже)?! (Погледни лицата на някои от най-извратените русофили, те са обикновено с твърде страдалчески лица, тия хора са злобни, озлобени и мразят всичко, дали пък крещящата им сексуална незадоволеност не е причината за анализираната тук душевна патология? (Според д-р Фройд сексуални са причините за всички душевни патологии.)

Погледни лицата на Дърева, Симов, Иво Христов, професора, но и оня, съветника на президента, това са лица на душевни страдалци, чиято жизнена енергия е изпита от прекомерна пристрастеност към ръкоблудството, хайде да употребя тази наша дума, щото другата звучи много натруфено?!)

Извинявай, но бях длъжен да направя и този извод. А склонността на "тъй широката руска душа" да "мисли" Русия за "най-великата в целия свят" или за "най-могъщата в целия свят" на каква ли сексуална перверзия ли се дължи? (Тук разсъждавам като примерен ученик на д-р Фройд, който като немец, като евреин и като мислещ човек е силно ненавиждан и от руските империалисти, и от нашенските русофили!)

Е, мен самия моите "опоненти" ме мразят най-вече защото имам склонността да мисля, а като мисля, им казвам някои твърде неприятни истини, затова и те така силно ме мразят, затова са така бесни спрямо мен. Към такава бесовщина, която тук ти описвам (да смяташ, че "Русия е най-могъщата в целия свят" е бесовска по характера си идея, да смяташ, че руснаците били "нашите освободители" също е чисто бесовска идея!) аз като философ не мога да бъда нито безразличен, нито да не съм й враг. Щото ний, философите, просто сме привързани най-вече към едно нещо: истината. С сме непримирими спрямо едно-единствено нещо: глупостта, простотията. Спирам, че прекалих, а темата е изключително важна.


2.) Упоменатите руски и български скудоумци (малоумници, умствени кастрати) единодушно мразят онова, което Западът (европейците и американците, а покрай тях и нормалните хора по целия свят, включително и в изостанали страни като Русия и в България, да не говорим за страни в арабския свят, в Азия, в Африка) направо боготвори: мразят индивидуалната, суверенна личност, мразят и свободата. Сиреч, мразят тъкмо онова, което е сърцевина на Христовото учение.

Сиреч, анализираната бесовщина има чисто антихристиянски характер, иначе казано, има чисто сатанински характер. Ако смяташ, че нашето и особено руското "православие" имат нещо християнско, горчиво се лъжеш, не, нямат нищо такова, те са откровено антихристиянски, бесовски, дяволски явления. Истинските християни, доколкото ги е имало изобщо в Русия и в България, са избити до корен от комунистите. И КГБ, и ДС си е създало свое "православие", доста далновидно са постъпили въпросните чекисти, нали така?

Ето моя милост, доколкото се възприемам като последовател на Учението на Христос, доколкото съм християнин, не мога да не бъда твърд враг на руското имперско-кагибистко, а това значи антихристиянско, бесовско, сатанинско "православие"; това са прости неща, това са очевидности, които ми е даже неудобно да ти ги изтъквам или казвам.

Не мога да си представя по-голяма човешка или морална извратеност от тази някой да се възприема за християнин или дори за православен и в същото време да е поклонник на руския империализъм, на Путин, на КГБ, на "руската сила и мощ", на "руското неизразимо имперско величие" и прочие дебилски алабализми. Не мога да опиша с думи и такава една душевна изродщина като тази човек, който се самоопределя като мислещ, да бъде в същото време поклонник на руския тираничен империализъм, на "руската сила и мощ", на "руската величавост" и прочие идиотщини.

От този пункт трябва да си направим извода, че сред въпросните поклонници на руския тираничен империализъм, на "руската сила и величавост", на Путин, на КГБ и пр. нема и не може да има нито един истински мислещ човек, а това значи християнин, независимо дали е православен, католик, протестант и прочие.

Аз затова бях твърде много удивен когато преди време се срещнах с едно крайно чудато човешко явление, в град Раковски (знаеш, аз бях учител тям известно време преди комуно-путинопоклонниците да ме изгонят тотално от образователната система!) аз срещнах, моля ти се, монах-поляк, при това ми се видя истински християнин, католик, който веднъж си позволи да каже, че бил, моля ти се, поклонник на Путин?!?!?! Аз тогава се втрещих, загубих ума и дума, реагирах така, както, казват, реагирал веднъж Хитлер (но с обратен знак!): не му стига, че въпросният монах е поляк, че е християнин, а е и поклонник на... Путин?! (Хитлер пък, твърдят, изкрещял веднъж: не му стига, че е евреин, ами е и комунист, моля ти се! Щот само за това, че е евреин, по неговата логика, заслужава да бъде убит, ето че е голямо затруднение какво да се прави с евреина-комунист; между другото аз въпреки всичко така много уважавам евреите, че смятам, че истинският евреин не може да бъде комунист; по същия начин и истинският християнин не може да бъде комунист; самият Христос, да не забравяме, е евреин!)


3.) Казваш нещо, което заслужава да му обърна внимание, то е в ето тия думи: "... ние сме предадени от Запада и мижитурките му...". Имало и на Запад мижитурки, то пък остана да няма! Но не можеш обаче, вярвам, да отречеш, че на Запад не мижитурките задават тон - и са водещият елемент, нали така? Щото постиженията на Запада не са създадени или сътворени от мижитурките, нали така?

А пък аз смятам, че Западът не е длъжен да... "ни мие задниците от собствените ни лайна", с извинение, но ми се налага да използвам тази неприятно миришеща метафора, та белким ме разберат всички. Който се посере, да има добрината да си мие сам гъзо (в Долна баня думат още по-добре, казват: "газо"!) сам! За нашите български идиотщини, мании, тъпотии, простотии и прочие ние самите трябва да имаме добрината да поемем пълната отговорност - и да направим нужното за да се отървем, да се освободим от тях. Никой друг не ни е виновен за нашите собствени провали.

А тази склонност да прехвърляме другиму вината за собствените провали, тази наклонност да се бяга от отговорност, която е така много разпространена сред българите и руснаците, е най-точният признак за разпознаване на несвободния човек, на роба. Оттук следва, че сред руснаците и българите тъкмо робите са водещият елемент, на Запад категорично това не е така.

Аз затова съм такъв горещ поклонник на Запада, причината е една-едничка: че на Запад, в Европа и в Америка, водещият елемент е тъкмо онази критична маса от свободолюбиви, от свободно живеещи личности, нека руснаците и рускопоклонниците да ги наричат "мижитурки", това как те ги наричат изобщо не променя нищо, не значи нищо; ето, по тази причина и Западът има такива велики постижения.


По делата им ще ги познаете, думи на Христос. Когато руснаците ми покажат едно чисто руско богоугодно и добро дело, едно чисто руско постижение, тогава ще им сваля шапка и ще им се поклоня доземи! А не да ми се фалят със своите сатанински изобретения: танкове, катюши, ракети (атомни бомби, атомни централи...), не да ми се хвалят със своя ненадминат по кръвопролитията си патологично див и зъл азиатски комунизъм, със своя така зъл, злобен и най-вече тъп руски империализъм и прочие.

Да ми се похвалят руснаците с нещо добро, създадено от техния ум, талант и ръце. Както американците, създали леката кола, телефона, компютъра, интернет, стъпили на Луната и какво ли не още. Руснаците са изобретили едно добро нещо: пелмените. (Ял съм ги с удоволствие!) Но не мога да се поклоня на руския империализъм и на другите им бесовщини. Чудно ми е Достоевски в днешно време дали би бил путинец? Доколкото съм го разбрал, доколкото е християнин, той, въпреки че е руснак, щеше да бъде непутинец... (Аз - въпреки всичко - уважавам Достоевски - както го уважава целият Запад...)

4.) И в Русия, и в България не личностите, а тъкмо мижитурките, за жалост, вземат връх и са любимци на народа, ето това е корен на българската и на руската трагедия. Ленин какво е? Мижитурка. Сталин какво е? Мижитурка, която е бясна спрямо интелигентните хора, спрямо личностите, които го превъзхождат. И ги избива всичките до един! (Троцки също е бесен, но е що-годе интелигентен!) Путин е мижитурка. Борисов е мижитурка, взела връх защото е удобен на ченгесарските и проруски сили. Царо е мижитурка. Да не изброявам мижитурките, които са взели връх у Русия и у България, че нема да ми стигне времето.

Западът може да е всякакъв, но начело на западните страни същински мижитурки не може да попаднат. Меркел дали е мижитурка? Може да е мижитурка, но има вид поне на що-годе интелигентна мижитурка. Макрон май е същият. Англичаните се излагат напоследък, но аз тях не ги жаля: и друг път са се излагали (Чембърлейн), но веднага след това властта взема Чърчил, който изобщо не и мижитурка. Американците също не ги жаля: след мижитурката Картър май дойде Рейгън, нали така?

Е, за Тръмп какво да кажа не знам. Но и Америка, казах, изобщо не я жаля. Имам доверие на американците, те ще се справят. Демокрацията е такова изобретение, че работи - подобно на това както работи и друго едно гениално човешко изобретение: пазарът. Сложно изобретение е демокрацията, но работи. И след кризи, дори и тежки, успява да излезе още по-жизнеспособна, още по-успешна и работеща.


Затова съм и демократ. При демокрацията обаче проблемът е как огромното мнозинство от мижитурки (немислещи масови човеци) да бъде овладяно от умните, добрите, сериозните, мислещите, интелигентните личности (не е задължително да са непременно "красиви", както ръмжат комуноидните и озлобени на живота дебили; прочее, добрият, умният човек няма начин да не е и поне душевно красив, то истинската красота е нещо духовно, което не се вижда с очите!)?

Ето този е най-сериозният проблем на демокрацията. Умните обаче ще измислят как да го решат. Простаците и мижитурките обаче нищо свястно не могат да измислят (освен дебилщини и злини).

Друг е въпросът, че умът, без чувство, неозаптяваният от чувството и от морала ум е нещо сатанинско, той ражда само бесовщина, само чудовища; ето защо и сатанистите (комунистите, ченгетата) са способни да изобретяват разни механизми, с които да се удържат на власт; ето, нещастници като Цветан Цветанов, по-скоро тия, дето стоят зад него и за Боко изобретиха технология за вечно печелене на изборите!

Спирам дотук. Голяма е темата. Но, надявам се, ти казах неща, които ще са ти полезни. (И тоя текст загубих два часа да го пиша, щото компютърът ми е стар и ме ядосва, прави ми разни идиотщини...) Да се надяваме, че няма да те ядосат и пак да ме наречеш дебил (прочее, не се обиждам когато някой ми каже някакви идиотщини по мой адрес, ако се обиждах, щях наистина да съм дебил...).

Бъди здрав!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: