Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 25 март 2019 г.

Дали да не опитам да предизвикам прокурорска проверка за това кой нареди опраскването ми?


Ето какво ми каза един човек в коментар в блога ми, смятам, че е важно - и че има принципно значение (виж: Съдебното решение в моя случай е равностойно на смъртна присъда, нещо повече, то е равностойно на публична екзекуция!):

Господин Грънчаров, голяма грешка е това, че обвинявате за своите злочестини директорката на ТЕТ Ленин. Тя е проста изпълнителка. На нея и е наредено да Ви уволни от висшестоящите началства. Предполагам такова е нареждането, дадено и от МОН. Или от по-високо място предвид това, че сте силно опозиционно настроен политически блогър. И тя е изпълнила нареждането. По тази именно причина висшестоящите инстанции не и направиха нищо. Ако това беше нейно своеволие тя щеше отдавна да бъде наказана и уволнена. Но ето че висшестоящите длъжностни лица се издадоха, че от тях е дошло нареждането Вие да бъдете опраскан. При това положение е глупаво да се оплаквате на тях. Вашият изход е да заведете дело срещу България в Европейския съд по правата на човека. Там ще получите справедливост. Обаче първо намерете начин да платите парите на директорката в противен случай ще плащате многократно по-голяма сума пари. Пратете адвоката си да говори с директорката за поетапно дългосрочно изпращане на сумата предвид това, че сте трайно безработен. И че работите на минималната заплата в момента.

Това ми пише този човек. Смятам, че изказването му е твърде логично. В тази връзка ми хрумва следното:

Дали да не опитам да предизвикам прокурорска проверка с въпроса кой нареди опраскването ми, имащо чистия характер на политическа поръчка и допустимо ли е администраторка в деполитизирано учебно заведение в решенията си да се ръководи от такива политически поръчки?

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

15 коментара:

гАд каза...

Какъв е шанса прокуратурата да се задейства заради анонимен коментар в блог, базиран на нищо? :))
Някакви доказателства, нещо? :))

Bacho Кольо каза...

Пълни щуротии!
Ако тръгнеш да търсиш правата си по линия на някакави политически възгледи, по линия на някаква опозиционност , спукана ти е работата.
Първо, твоята "опозиционност", да ме прощаваш за прямотата, никому не пречи. Такива блогъри-лаладжии като теб под път и над път.
Второ, като гледам директорката ти, дори да е някаква треторазрядна ГЕРБеруха, политическите възгледи и деологическите ти разбирания са и през оная работа. Истината е, че не може да мели брашно с теб, защото и нарушаваш дискомфорта. И е злабна, свръхамбициозна и както изглежда - доста отмъстителна.
Според мен можеш да я бориш само с административни процедури.


...ако не е късно.

Анонимен каза...

Пиши, пиши, те в прокуратурата си нямат друга работа, само с твоите тъпунгерщини ще се занимават. Знаеш ли колко идиоти им пишат всеки ден, един в повече или в по-малко все тая

Анонимен каза...

А не може ли да се примирите, че не сте добър преподавател и всички институции, включително и съда подкрепя това твърдение ?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, това дали съм добър "преподавател" не го решават институциите, включително и съда, а се решава по съвършено друг начин, който очевидно на Вас лично Ви е напълно непонятен...

Ангел Грънчаров каза...

Колю, определяш ме като "блогър-лаладжия", сиреч, като съвсем незначителен блогър, което за мен лично е обидно, щото сам знаеш, че е несправедливо. Ти тогава, като съм такъв толкова незначителен блогър, защо посещаваш блога ми?! Може би защото и тия самият си незначетилен като личност и като читател? Не знам дали си даваш сметка докъде те води политическата ти неприязън спрямо мен. Но това не ти дава правото да ме обиждаш съвсем несправедливо.

Анонимен каза...

Интересно ми е, кой плати масрафа, когато директорката загуби първото дело за уволнение и по-раншното по Заповед за"предупреждение за уволнение". Тогава платихме всички ние дето дращиме в блога му, а сега Грънчаров трябва да плаща сам. На 28 е рожденият му ден, направете му подарък за шестдесет годишнината му.

Bacho Кольо каза...

Не искам да те обиждам.
Съсредоточи се върху последно изречение на репликата ми.
Това е един доброжелателен съвет.

Анонимен каза...

Прокурорската проверка може ли да достигне до "петата колона" от изток, която е замесена?

Ангел Грънчаров каза...

Не искаш да ме обидиш, но за всеки случай вече ме обиди. :-) Съветът ти не действа, администрацията е тяхна и се защищават. Гарван гарвани око вади ли????

Bacho Кольо каза...

Чак сега видя къде е проблемът.
Разбрах защо се засегна.
Ти наистина си вярвал, че си някакъв опозиционер и че от твоите писания нещо може да произлезе.


Ангел Грънчаров каза...

Колю, а какъв съм, не съм ли опозиционер?! Какво значи "някакъв опозиционер" че съм бил вярвал, значи аз вярвам, че съм "някакъв опозиционер", а то не е така, тъй ли излиза по твоему?! И какъв съм тогава? Проправителствен блогър ли съм? Амче тогава излиза, че ти самият изобщо не си в час? Или до такава степен си си загубил даже и усета за истина, че всичко възприемаш точно наопаки на реалното? Между другото от моите писания много неща произлизат. Четат ги хиляди хора. Това влияе на съзнанията им по някакъв начин. Аз чрез блога продължавам да си върша работата като учител. Мерзавците не могат да ми запушат устата. И ти значи не осъзнаваш нищо от това, така ли? Ти тогава защо идваш в блога ми? Щото нищо в него няма, така ли?! Нима не си в състояние да си сложиш ръката на сърцето и да признаеш някои очевидности? Или си заслепен по политически причини? Нима толкова мразиш демократите като мен?

Анонимен каза...

АIG, Колю е просто съзнание, през комунизма това беше "народа", т.е.глупаците, дето ги водеше простак бай Тошо - ами ще ги води, нали са еднакви... Колю напоследък е научил думи като реплика, признай прос кат задник Колю че 1975 не знаеше квой туй, нали!! Мой приятел пък тогава не знаеше кво е депутат, точно като тебе с репликата… Kаза ми (СМЕХ 1975!) че сме имали само...един депутат и това е... Гошо Тарабата! Облепил килията си в Моабит с голи мадами - как не го знаех тогава, за да му кажа че Гошо е всъщност дупетат, ха-ха-ха... Така че вместо да се съсредоточаваме върху твои реплики, не моеш ли ти да се съсредоточиш че си глупав... Още от времето като си тичал пред блока или по селската улица да играеш на жмичка, ама така и не прогледна оттогава, турче балканско кухо... Тя Русия с тебе ще се занимава че я "защитаваш", рая такава...

Bacho Кольо каза...


"Между другото от моите писания много неща произлизат. Четат ги хиляди хора. Това влияе на съзнанията им по някакъв начин."

Ето с това съм съгласен. Наистина много хора, които четат побърканите ти русофобски изстъпления и почти олигофренското ти преклонение към всичко , което идва от САЩ, променят възглидите си започват да се отнасят съвсем нормално към Русия и критично към Америка.
А това може да ти прозвучи малко кройно, но по всяка вероятност, благодарение и на твоите усилия са се възпитали много нови русофили.

Ангел Грънчаров каза...

Колю, наистина си се побъркал от злоба на политическа основа, тая твоя джендърска любов към Путин ще те вкара един ден в лудницата! Ти нима живееш само за да служиш на Путин и на Русия бе, човеко, как можа да дегенерираш до такава степен?!