Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 14 март 2019 г.

Относно срещата ми с началничката на РУО-Пловдив



Приятно гледане, приятни размисли!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

3 коментара:

Анонимен каза...

Грънчо, омръзна и на началничката на РУО Киркова да я занимаваш с простотиите си! Тя се чувства неприятно с такъв досадник като теб!

Ангел Грънчаров каза...

Нейната работа, отворена другарко, е да разговаря с досадници като мен (недосадните за уплавляващите граждани не са никакви граждани, те са неграждани). Като не ще да се занимава с работата си, да се махне, да си даде оставката. Поняла теперь в чьом дела, отворена другарко?

Анонимен каза...

Видях видеото ти. Е време беше да си покаже истинското лице началничката на РУО. Прекалено дълго игра роля, омръзна й! Не искаше да я представяш в лоша светлина в блога, това май целеше, ама пак си стана за резил. Да беше те препратила при някой подопечен счетоводител да изчисли за твоя стаж и първи клас квалификация какви са надбавките, трябва само да ги прибави след това към полагащото се за пълен норматив. Голяма работа е и тя! Не е ли чувала, че всеки има право на достъп до информация, а и твоето искане не засяга ничии интереси, защо да не ти кажат хипотетично колко би получавал? И ако спечелиш делото пак няма да накажат А., нали? Тя с този си съпруг е застрахована доживотно от неприятности, не е обикновен колега, има си непоклатим шуробаджанашки статут, както каза някой на едно място в коментар в блога, има връзки и с ГЕРБ и с БСП, двойно застрахована е! Сега с това дело ще се види и с ДС как е, може тройно да е застрахована. Е, само дето не е умна, контактна, възпитана, благородна и кадърна като директор, ама на кой му пука?

Какъвто министъра, такива работещите в РУО и на директорски постове, да му мислят тези, които приемат учителствуването на сериозно и са загрижени за младото поколение!

Няма да забравя по време на стачката на учителите, когато решавахме до кога да стачкуваме, по време на едно изказване казах да помислим сериозно как трябва да помислим и да се държим като учители, защото учителите би трябвало да са цвета на нацията! Голям смях разтърси залата! И до днес не мога да разбера дали се смяха така, защото мислят, че учителя не принадлежи към цвета на една нация, смятаха ли себе си за достойни хора или не? Според мен нямаше нищо смешно!

Садисти. Всичко при тях е на основата на завист и злоба към кадърните. Сега, като те изтезават, дали са щастливи, сигурно се възхищават на способността си да те натирят в Миша дупка и безизходица!

Даа, вярваш на хората доста лесно, надяваш се да имат някакъв морал, а те да изпечени лъжци и чудовища, способни да ти завидят и на сумата, получена на хонорар, нали виждаш коментарите им - "какво се оплакваш?"!

Разликата между нормалните, почтени хора и такива като тях много се задълбочава, като между светлината и тъмнината.

Тези часове на хонорар точно трябва да са по-изгодни за учителя, защото му създават неудобства и той спасява положението. Пак някой умник садист е измислил да се заплащат така.

Вероятно се чудят дали да се поддават на чужд натиск. Някои по-разумни може да усещат накъде духа вятъра и не искат да съгрешат.

Мисля, че адвоката ти е умен, знае, че един съд не може да реши дали учител е кадърен и търси някаква процедурна грешка.

Говори с децата откровено, на тази възраст вече всичко разбират, сигурно знаят колко е джентълмен директора, тях никой не може да ги излъже.