Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 13 март 2019 г.

Получих отговор на писмото си до Светослав Малинов


Уважаеми г-н Грънчаров,

Бих искал да Ви благодаря за изпратената обстойна информация. Също и за последното писмо, в което изказвате правдиво недоволство от липса на отговор и реакция. Искрено се извинявам за това, но моля да имате предвид, че по всички комуникационни канали ежедневно получаваме много писма и съобщения, които аз и моят екип се опитваме да обработим възможно най-бързо, заедно с останалите работни задължения. Въпреки това, понякога отчитаме известно забавяне в обработването на кореспонденцията.

Успях да се запозная подробно с Вашия случай - искрено съжалявам за така стеклите се обстоятелства, но и бих искал да Ви поздравя за твърдата гражданска позиция, която толкова време защитавате и отстоявате! Истината е, че в днешно време не са много хората като Вас - въпреки всичко и всички да настояват за истината, за което Ви приветствам!

И аз като Вас съм защитник на реформата в образованието и смятам, че тя е неотложна, но за съжаление, тези системи са тежки и тромави що се касае до нововъведения. За остарелите имена на училищата, символ на една друга епоха, дори не искам и да коментирам. И все пак, не бива да се отчайваме, реформата ще се случи. Ние всички сме пряко заинтересовани от дългосрочното и правилно развитие на българското образование, още повече, че от него зависи бъдещето на нашите деца, а и на нас самите.

И по този повод, когато говорим за образование и ЕС е важно да отбележим, че страните от ЕС отговарят за своята собствена образователна система и метод за обучение, но Съюзът ги подкрепя в определянето на общи цели и обмена на добри практики. Съюзът не налага санкции в сферата на образованието. Някои от въпросите засягат изключително и само българските образователни политики и залегналите проблеми в тях. Никой друг освен МОН и ресорните български институции не биха могли да предложат разрешение на тези проблеми. За съжаление, това е тема на дълъг разговор, която не бихме могли да изчерпаме тук и сега.

Що се касае до личния Ви казус - да, за съжаление, той е изцяло в ръцете на Вас и Вашия адвокат, както и на родните институции. Веднъж сте спечелили делото, стискам палци да успеете отново и това да не коства много на здравето и нервите Ви, колкото и да е трудно.

Ще се радвам да ме информирате за по-нататъшното развитие на процесите.

Пожелавам ви кураж и крепко здраве!

На 29-и март ще съм в Пловдив за събитие в университета. Ако искате, заповядайте да се видим там.

С уважение,

Светослав Малинов

На горното писмо, което получих днес, отговорих следното:

Здравейте, уважаеми г-н Малинов,

Благодаря Ви за отговора и за отделеното време - за да обърнете внимание на моя казус! Да, и аз вярвам, че реформата в образованието на България ще стане, въпреки съпротивата не ретроградните сили. Но един е факторът, от който зависи това да се случи: трябва някак да бъде активирана човешката енергия и волята за промяна ако не у всички, то поне у най-свободолюбивата част от българските граждани, сиреч, у демократично мислещите български граждани. Ето по тази причина, за да повлияя позитивно на нелеките процеси в съзнанията, аз дадох пределна публичност на моята твърде показателна история, взета от самия живот. Благодаря Ви за изразената съпричастност и за подкрепа в тази нелека, и, за жалост, твърде самотна борба!

Желая Ви успех на изборите - и дългогодишна плодотворна дейност по изкореняването на бурените в тъй занемарената българска политическа нива!

С уважение: Ангел Грънчаров

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

Като прочетох, че ще се коалират за изборите с БДСМ, аз реших да гласувам за тях!

Bacho Кольо каза...

Поздравления!
Грънчаров, тоя плужек те изпързаля, изхлузвайки се далеч по-мазно от всички останали.