Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 22 март 2019 г.

Всред тоталната душевна пустош, всред пагубното мълчание и безразличие на народа само един човек дръзна да протестира срещу гаврата!


Преди малко разбрах, че блогърът Николай Димов е написал, публикувал и изпратил до адресатите следния документ, ето публикацията в неговия блог:


Здравейте читатели на блога! Споделям Ви тази информация да знаете какъв имеил изпратих да помогна на този човек, който е изгонен два пъти от училището в което е преподавал по философия и гражданско образование. Чрез това писмо, което написах и изпратих искам да му помогна да се върне пак на работа като преподавал в училището, защото знам, че човек като работи по специалността която е завършил е много по-добре, отколкото да работи каквото и да е. Този човек е ми е приятел и искам да му помогна. Казва се Ангел Грънчаров. Написал е много книги и учебници. За да видите повече за него натисни ТУК.

До г-н Румен Радев, Президент на България
До г-жа Цвета Караянчева, Председател на НС
До г-н Бойко Борисов, Председател на МС
До г-жа Иванка Киркова, Началник на РУО Пловдив
г-н Красимир Вълчев, Министър на образованието и науката

ПРОТЕСТНО ОТВОРЕНО ПИСМО от Николай Димов, гражданин и блогър от Пловдив

Уважаеми дами и господа управляващи,

С възмущение научих за скандалния случай около двукратните репресивни уволнения на колегата-блогър Ангел Грънчаров, учител по философия и гражданско образование, извършени от една самозабравила се администраторка, от директорката на ПГЕЕ в Пловдив, училището, в което г-н Грънчаров е работил 17 години. Но още повече съм възмутен от това, че висшестоящите длъжностни лица нищо не направиха да спрат този недопустим административен произвол и тормоз над учителя Грънчаров, който при това е с тежко заболяване на сърцето. Как е възможно да си затваряте очите пред тия ексцесии и гаври!?

Никой не обърна внимание на многократните жалби на самия г-н Грънчаров, който в моето възприятие е един прекрасен човек и всеотдаен учител, неуморно работил повече от 30 години за духовното укрепване на хиляди млади хора, неговите ученици, пък и на целия ни народ, защото г-н Грънчаров е също така талантлив писател, написал и издал много книги и учебници.

Моля Ви, уважаеми държавни ръководители на европейска България, не допускайте позора г-н Грънчаров да бъде умъртвен заради преживените обиди и унижения именно по време на Вашето управление! Направете онова, което отдавна трябваше да направите, а именно уволнете директорката на ПГЕЕ за злоупотребите с власт, които тя дръзна да извърши не само спрямо г-н Грънчаров, но и спрямо други учители! Тя доказа, че взема решенията си водена единствено от чувства на лична ненавист спрямо талантливите учители.

Като български данъкоплатец заявявам, че не желая парите ми да бъдат давани за заплата на доказано неспособни хора, овладяни от чувство за безнаказаност! (Прочети ЦЕЛИЯ ДОКУМЕНТ)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

10 коментара:

Анонимен каза...

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ!!!!!!!!!!!!!!НИЩО НЯМА ДА ТЕ СПАСИ!!!!!!!!!!!!!!!НИЩО!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТИ ВЕЧЕ СИ ТРУП!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАГИНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЯМА ДА СЕ СПАСИШ НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!И СЪВСЕМ СПРАВЕДЛИВО ЗАГИНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩОТО СИ НИКОЙ!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩО СИ ЕДИН ТУМОР НА ПРИРОДАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩОТО СИ ДОКАЗАН ВЕЧЕ ПО СЪДЕБЕН РЕД НЕКАДЪРНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЩАСТЛИВИ СМЕ, ЧЕ СПРАВЕДЛИВОСТТА ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА И ТИ ВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ДА РАБОТИШ КАТО УЧИТЕЛ НЕ САМО В НАШЕТО, НО И В НИТО ЕДНО ДРУГО УЧИЛИЩЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!И НАЙ-ВЕЧЕ ЗАЩОТО ДОЙДЕ МОМЕНТА ДА СИ ПЛАТИШ ЗА ЗЛОБАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЩЕ ПЛАЩАШ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ НА ЛЮБИМАТА НА ЦЕЛИЯ НАШ СПЛОТЕН КОЛЕКТИВ ДИРЕКТОРКА ДОКАТО СИ ЖИВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЩЕ БЪДЕ ПРЕКРАСНО АКО НЕ МОЖЕШ ДА ГИ ПЛАТИШ И ТОГАВА ЩЕ СЕ НАЛОЖИ АПАРТАМЕНТЪТ ТИ ДА БЪДЕ ЗАПОРИРАН ОТ ВЛАСТТА И ТИ ДА БЪДЕШ ИЗГОНЕН ОТ НЕГО НА УЛИЦАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОВА ЗАСЛУЖАВАШ, ТОЗИ ПЪТ ЩЕ БЪДЕМ БЕЗПОЩАДНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЩЕ СИ ПЛАТИШ ЗА ВСИЧКО, КОЕТО НИ ПРИЧИНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИКАКВА МИЛОСТ НЯМА ДА ИМАМЕ КЪМ ТЕБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!И НЕДЕЙ ДА ПЛАШИШ НИКОЙ С УМИРАНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЯМА ДА УМРЕШ, ДОСТАТЪЧНО СИ ОХРАНЕН СЪС СОРОСОВИТЕ ПАРИ И ОЩЕ МНОГО ЩЕ ЖИВЕЕШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗА ДА ИЗСТРАДАШ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СИ СРЕЩУ НАРОДА, КОГОТО ТИ ПРЕДАДЕ И ОПЛЮ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ХУМАННИ И НЯМА ДА ТЕ УБИВАМЕ, А САМО ЩЕ ТЕ МЪЧИМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗА ДА МОЖЕШ ДА СЕ ПОКАЕШ И ДА СПАСИШ ДУШАТА СИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕ СМЕ НИКАКВА СЕКТА А НИЕ СМЕ ПРАВОСЛАВНА БРИГАДА ЗА ОТМЪЩЕНИЕ СПРЯМО ПРЕДАТЕЛИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Нещо особено дразнещо с лекарите в Щатите, както и тук в Австралия е, че те се държат като генерали, а ти си нещо като кон или двукрако неговорещо животно - ако нещо мразят на тоя свят, то е да говорят с теб...

Те въобще не говорят, а изпращат резултатите на личния GP, към който си закрепостен като руски крепостен селянин...

Ами ако GP-то е редко тъп както в моя случай??...

Та той не става за нищо, не става за чеп за зеле, както вика Карбо...

И тоя индивид ще ме лекува - опази Боже!

Така и не ходя при него, лекувам се сам...

Понякога използвам западната диагностика и машинерия, както като си почистих кожата... Имат и финни упойки за разни дребни хирургически интервенции...

Но докато стигнеш до техниката им, се налага да общуваш с поредица от идиоти, които толкова се интересуват от здравето ти, колкото баба ти се интересува от футбол...

---------------------

И от голямо значение е личния фактор - има хора които ще ти свършат работа, но проблема е да ги откриеш, а това става в грозна и неравна битка с идиотите, които са навсякъде...

В крайна сметка и да свършиш работата, имаш разбира се удовлетворение, но и голяма доза горчив вкус - все едно си бил на война ли, що ли...

Това е картинката, философчо... Мечтай си ти за подредено, като всеки знае какъв пълен хаос е капитализъмо... Такъв тъпунгер "лекар" уби (!!!) и Майкъл Джексън, и певеца Принс...


А. от Австралия

Анонимен каза...

Oбръщение към всички посетители на този блог!


Всеки, живял в БГ, знае от малък, колко законност има в българската „шуро-баджаначеска съдебна системa и колко може да се разчита на корумпирания български съд.

Призовавам всеки, който съчувства на господин Грънчаров за „законното“ решение на ВКС - помогнете, с каквото можете.
Нека съберем дължимата сума от 950 лева, преди тя да е станала двойна и тройна!
Това е най-малкото и най-лесното нещо, което можем да направим в защита на господин Грънчаров.

ЗАЩОТО двойното уволнение на семейство Грънчарови е позор във всяко отношение.
Каквито и недостатъци да има човекът Грънчаров, колкото и да не допада някому с убежденията си - нищо не оправдава неговото и на неговата жена уволнение.
Затова призовавам всички към солидарност, независимо от това, кой какви политически, религиозни, философски и прочее убеждения изповядва.


Подкрепете учителското семейство финансово, с каквото можете по сметката за дарения:



Ангел Иванов Грънчаров
Angel Ivanov Grancharov

SWIFT ( BIC) : UNCRBGSF

IBAN: BG14 UNCR 7527 1055 2784 14


Моля, разпространете моя призив по други форуми в интернет.

Анонимен каза...

Сега Грънчо е накарал шупавия Николай да пише писмо до управниците! Абе глупав абдал Николай,Грънчо е уволнен дисциплинарно и е потвърдено това от ВКС къде си тръгнал писма да пишеш, кои ще му помогне решението е вече взето, присъдата е дадена, няма право да работи като учител Грънчо, нека само квичи от яд и мъка! Запомни агрономче че щом слушаш Грънчо и пишеш жалби и си блогър няма никъде да те вземат агроном на работа,ще си копаеш само твоята градинка удома. Луд със луд се събират!

Анонимен каза...

Цър, Цър, жалбите няма да ти помогнат малумник! Няма да си никога учител! Сега сме в ресторант и празнуваме победата, току що директорката игра хоро напред пуснахме и специален поздрав, похапваме пържолки, кюфтенца, пийваме си и голяма торта за дисерт имаме!Супер се забавляваме, отървахме се от теб! Да живее ВКС!!! ПОБЕДАТА Е НАША! УРАААА..... СВОБОДНИ СМЕ!!!!!

Анонимен каза...

Гърни сам си вкара автогол с глупавите ти жалби,видя ли докъде достигна с простотията ти!!!!

Анонимен каза...

Хоро се вие цървули се кинат! Радост е голяма Грънчо изгуби делото!

Агрономът каза...

Въпрос съм Анонимен каза...
Сега Грънчо е накарал шупавия Николай ...

От къде Ви дойде на акъл да изкажете най-голямата идеотщина, че като пиша имейли до Президент, мниистър-председател, министър на МОН, началник на РУ Пловдив, че агрономите няма да си намерим работа. Та ние да не сме подчинени на държавна сигурност? Как смятате? Ще се радвам да Ви чуя как мислете :)

Ангел Грънчаров каза...

Николай, комунистическите дебили не мислят, те не могат да мислят. Те дърдорят без да мислят.

ОгиБоги каза...

Защо се допускат коментари от анонимни?