Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 28 април 2019 г.

Великденско протестно хоро точно под ботушите на паметника на окупатора Альоша!


Навръх Великден и то точно под ботушите на паметника на окупатора Альоша много пловдивчани отново играха своето традиционно протестно хоро. Срамота е, че в нашия град е пълно със зомбирани от антибългарската русофилска пропаганда сънародници, които не могат да почувстват колко обидно за българите е това, че миниатюрното бюстче на Апостола на българската свобода Васил Левски е разположено точно под ботушите на мегаломанския комунистически гранитен мастодонт на злия съветско-руски окупатор, съсекъл за десетилетия българската свобода - и смазал завинаги българското национално достойнство. Но ето че в нашия хилядолетен град има и граждани, които дори и безсъзнателно се изправиха срещу тази толкова грозна историческа несправедливост и поне с краката си, ако не с главите си, се противопоставят на тъй обидната аномалия. Да се надяваме, че колкото повече тия наши съграждани рипат хоро под сянката и под ботушите на окупатора, то в резултат нещо повредено и сбъркано в главите им ще се понамести - и в резултат те в един прекрасен миг ще осъзнаят, че само хората са недостатъчни, че се иска и нещо друго. Та да въведем първом ред в главите си, пък после, на тази основа, и в живота си - и в страната си. Дай Боже този поврат към доброто да стане колкото се може по-скоро! Че иначе - горко ни!




Още снимки от великденското протестно хоро точно под ботушите на паметника на окупатора Альоша...





Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

12 коментара:

Анонимен каза...

И мен ме има на снимката! Благодаря Ви, г-н Грънчаров, че споделихте събитието ни. Утре отново ще има хоро. Може и вие да се включите. Христос воскресе!

Bacho Кольо каза...

Това, което забрави да споменеш в писмото си до Асоциация выпускников Ленинградского университета им. Жднанова А.А. е, че се бориш за демонтажа на Альоша.
Непременно го напиши!

Ангел Грънчаров каза...

Колю, ти пък да не си мислиш, че випускниците на Санкт-Петербургския университет обичат паметника на Альоша колкото теб?! :-) Грешиш. Те съвсем не са идиоти - кат нашенските комунистически скудоумници...

Анонимен каза...

Ами, ако хорото не е протестно, а е просто хоро? Ако някакви хора се съберат да тренират примерно кунг фу сред природата, и техните тренировки ли ще бъдат обявени като протестни? Ами дъновистите, и те ли паневритмират протестно по изгрев слънце?

Анонимен каза...

Заглавието със същия успех можеше да бъде:" Протестно Великденско Хоро против блогъра Ангел Грънчаров"! Забавни са усилията Ви за съмнителна популярност! Ще Ви помоля да го махнете, но знам, че ще е напразно!
Христос въскресе!
Стоян Станковски

Bacho Кольо каза...

Нищо де. Напиши им го!

Ангел Грънчаров каза...

Е, аз какво да пиша, вярвам, че ти ще изпраскаш един донос, колко му е, тъпо е и аз да пиша при наличието на толкова добри доносници...

Ангел Грънчаров каза...

Г-н Станковски, след като опитахте да ме шантажирате и наредихте на един от играчите на хоро да ми каже, че сте го заплашил ако не ме накара да махна публикацията си за неделното протестно хоро, щял сте него лично да изгоните от хорото (?!), сега, гледам, сте сменил тактиката. Правилно сте преценил, че няма как да ме убедите да махна тази публикация, за която даже не сте си дал труда да сфанете смисъла й. Ако Вие правите тия хора за да Ви расте популярността и използвате разни там момчета все едно са Ваши роби, то недейте да мислите, че ний, другите човеци, сме устроени по същия тертип като Вашия. Ний, господин другарю, сме със съвършено други ценности - и затова с Вас специално няма как някога да се разберем. Но все пак опитайте да прочетете по-внимателно постинга ми, щото изобщо не сте постигнал смисъла му. А уж имате претенцията, че сме българин, нали така?

Анонимен каза...

Доста неистини и правописни грешки!

Анонимен каза...

Доста неистини и правописни грешки!

Ангел Грънчаров каза...

Дайте пример за поне една неистина и за една правописна грешка на, другарко? Може би за първото причина е това, че си самообявила своята бедна представа за "истина", а за второто - че сама не си много наясно с правописа и най-вече за това къде се турят пустите запетайки? :-)

Анонимен каза...

Усещаш ли колко се излагаш ?

Ти пишеш пълни лъжи, ПЪЛНИ ЛЪЖИ, хората играят хора там, защото им харесва, а не защото протестират срещу глупавите ти каузи.

С право са те уволнили, как само извърташ и лъжеш не е истина, голям лъжец излезе!