Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 12 май 2019 г.

Писмо до другарката Янка Такева, сръчно измила ръцете си - подобно на Пилата Понтийскаго


Получих следния документ ведно с право на публикуване:

ДО Г-ЖА ЯН. ТАКЕВА - ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СБУ КЪМ КНСБ
ГР. СОФИЯ

С Т А Н О В И Щ Е

от Диан Георгиев Тодоров ЕГН, живущ в гр. Бургас, ж.к. „Зорница”, бл., вх., ет., тел.за вр.

относно: Ваше писмо изх.№ 392/25.04.2019г. – отговор на мои сигнали до Вас

Уважаема г-жо Такева,

С настоящото изразявам неудовлетворение от краткия Ви отговор по моите сигнали. Препращането им до Министъра на МОН смятам, че е било излишно, тъй като аз вече съм го направил.

Аз съм потърсил Вашето съдействие в качеството Ви на представителен орган на най-многочисления учителски синдикат в РБългария и поради това разполагате и с други способи за съдействие, контрол и друг вид инициатива, не само благодарение на сигналната функция на синдикалните организации.

Смятам също, че бихте могли в качеството си на социален партньор на управляващите да поставите въпросите, за които Ви уведомих, в Тристранния Съвет за социално партньорство, където биха могли да се приемат ефективни мерки за борба с подобни негативни явления и то с правна тежест.

Уважаема г-жо Такева, надявам се, че за Вас този отговор до мен не е просто „изчистване на точката от дневния ред”, а възнамерявате действително да се ангажирате със случая, така че в крайна сметка да се стигне до видими резултати за цялото общество, а не да бъдат замитани проблемите под килима. По мое мнение не бива да се разчита единствено на активността на министър Вълчев за справяне със ситуацията, а и на личното ни участие и съпричастност към каузата! Печално известно ни е как функционират държавните органи и администрации на всички нива и поради това се обърнах към Вас като синдикален орган, стоящ най-близо до проблемите и съдбата на българските учители!

Очаквам от Вас активно съдействие по поетата от мен инициатива!

м.05.2019 г.
гр. Бургас

С уважение : ...................... /Д . Тодоров/

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: