Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 30 юни 2019 г.

Ще постъпим ли разумно - или ще се опозорим завинаги, показвайки че сме недостойни за свободата?




"България, като член на ЕС и НАТО, може да си позволи да гледа винаги на първо място българския интерес и, разбира се, европейския. В този смисъл, сделката за изтребителите е част от нашите ангажименти да поддържаме боеспособна авиация, като част от НАТО. И това е една добра сделка, ако в крайна сметка бъде успешно приключена". Това коментира в предаването "Видимо и невидимо" Мартин Димитров, известен като "министър в сянка" на Демократична България.

Поводът са две събития – рестартът на проекта АЕЦ "Белене" и купуването на американските изтребители F-16. Президентът Румен Радев заяви, че Русия има място в изграждането на АЕЦ"Белене", независимо от това, кой ще спечели търга за стратегически инвеститор през август“.

Според Мартин Димитров, разликата между АЕЦ "Белене" и самолетите F-16 е, че ние очевидно имаме нужда от подобни самолети и очевидно нямаме нужда от нова ядрена централа. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Животът и историята ни поставят в една превъзходна ситуация, в която имаме шанс да покажем разумността си - или да се изложим и опозорим безвъзвратно: или ще купим американските истребители, които са ни необходими и ще докажат причастността ни към западния свят на свободата, или ще предпочетем да строим руската атомна централа на българска територия, която хем не ни е необходима, хем е опасна, хем ще се изложим, че нямаме решимостта да се откъснем от руския диктат, от руско-кагебистката хегемония и намеса в българските работи (в последните 20 години кагебистите и ченгетата водят същинска война срещу европейския избор на България)?! Намираме се в съдбовен исторически момент, но съзнаваме ли това? Мнозинството от нас явно не съзнава никаква съдбовност по причина на това, че не мисли - и по причина на това, че медиите не му помагат да разбере истината, реалността. Ето че въпреки отчайващото положение истината трябва някак да бъде възвестявана, за което може да допринася всеки един от нас. Политиците от ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ правят нужното да се чуе гласът на разума и истината да възтържествува...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

4 коментара:

Bacho Кольо каза...

А ето и един още по-кратък мой коментар:

Ако един човек се майтапи, твърдейки, че на България са и нужни самолети Ф-16, а не Втора АЕЦ, това означава че няма чувство за хумор.
Ако , обаче го твърди сериозно, означава, че е кретен или си мисли, че читателите му са такива.

Ангел Грънчаров каза...

Колю, имам чувството, че ти за руската атомна централа на българска територия си готов не само душата, но дори и... дупето да си дадеш, а? Правилно ли съм усетил душевния ти трепет? (Моят коментар е още по-кратък от твоя, нали?)

Анонимен каза...


И двете тези изглеждат благоразумни и логически издържани.

Анонимен каза...

АIG, Бач Кол е турски калъп, неговия ум ходи в 3 посоки, той не знае че има 360 градуса наоколо... Остави тоя селяндур да пасе, той знае едно - че Русия е велика, но понятие си няма защо, каракачнската му празна глава... Бай Ганьо не знае кво е Русия - той иначе нямаше да е бай Ганьо... И как се скатава тая мишка - тва е старото възпитание, той просто не знае коя година сме сега...