Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 14 юни 2019 г.

Началничката на пловдивското образование днес показа пренебрежението си към гражданите на Пловдив - и към демокрацията по принцип!







Нов неуспешен опит за диалог с властващите в пловдивското образование...

Началничката на пловдивското образование днес показа пренебрежението си към гражданите на Пловдив - и към демокрацията по принцип!

Приятно гледане, приятни размисли!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

14 коментара:

Анонимен каза...

Удивиелната ви недиалогичност, Грънаров, не спира да впечатлява.

Анонимен каза...

Кога попитахте всички граждани колко ги интересуват вашите проблеми с РИО? Къде са небезразличните граждани? Сам сте като куче. И хитрец - вече протестирате на сянка.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, а Вие кога попитахте гражданите и кога те Ви отговориха, че проблемите, които аз поставям (във връзка със катастрофалната ситуация в образователната ни система), "не ги интересуват"? :-) Как установихте това, другарко, обяснете? Щото аз добре знам, че тези проблеми много ги интересуват. Другарко, докога ще се представяте за говорителка на всички хора? Някой да Ви е упълномощил за това? Докога своя (без)личен негативизъм ще ни го пребутвате като "позиция на цялото общество"? Не разбрахте ли най-сетне, другарко, колко много се излагате?!

Анонимен каза...

А вас кой ви упълномощи? В разговорът със себе си няколко пъти говорите от името на всички граждани на Пловдив. Но като цяло добре разговаряте сам със себе си.

Анонимен каза...

Сатанангел Дрънчаров е сектант. Той прави странни ритуали и събира снимките на своите последователи в кръг. Защото пеално никой не го подкрепя. Така се процедира в сектата "Свидетелите на Грънча".
Но елате, о, братя и сестри. Елате при нас, в "Свидетелите на Йехова" и научете Истината. Защото Истината е една.
Бог прощава, но за Сатанангел Дрънчаров вече е късно. Той не може да се избави от Огъня на грешниците. Но Бог може да му прости след време. Бог е милостив.
От РУО-Пловдив също са милостиви, щом са пуснали Злото в своя храм.
Елате, не се страхувайте, братя и сестри. Бог ни закриля. И дори и Грънча да е наблизо, ние знаем, че сме в безопасност, защото Бог е с нас. Защото моралът ни не ни позволява да треперим от змийските слова на Грънча.
Елате, не бойте се.
Истинана е в Бог.
А часът на Грънча скоро ще настъпи.
Найден Георгиев - Учител по БЕЛ, разумен гражданин на Република България и уважаван член на Учителската гилдия

Ангел Грънчаров каза...

Другарката "Найден Георгиев - Учител по БЕЛ, разумен гражданин на Република България и уважаван член на Учителската гилдия" е написала същински шедьовър, бравос, другарко! Интересно е обаче какво имате предвид като пишете думата "Бог", а, другарко, много е важно да отговорите на този въпрос? Под "бог" най-вероятно, ако можем донякъде да навлезем в тъй дълбоко увредената Ви душа, разбирате, чини ми се, "МОН", нали правилно разбрах мисълта Ви? За Вас "бог" е "МОН", само по този начин може да се свърже тезата на увреденото Ви съзнание, че моя скромна милост е "Сатана". И какво ще направи скоро с мен "бог МОН", другарко уважавана членке на учителската гилдия? Я кажете да видим докъде е стигнало увреждането Ви? Интересно е, че май не усещате, че това, което пишете, Ви изобличава така, че нищо вече не може да Ви спаси. Нищо че сте се подсигурила като ложете, че сте от София, че сте "мъж" и прочие. Другарко, не е ли време да идете да се лекувате, нещастнице?

Ангел Грънчаров каза...

На другарката, която е написала ето това:

"А вас кой ви упълномощи? В разговорът със себе си няколко пъти говорите от името на всички граждани на Пловдив. Но като цяло добре разговаряте сам със себе си."

ще отвърна следното, та да почне да хапе от злоба ръцете си:

Другарко, аз съм философ и писател, това означава, че имам пълното право да говоря от името на цялото човечество! Ние, философите, единствени имаме това абсолютно право! Щото сме служители в Храма на Истината, завеждан от философията. Разбира се, Вие няма как да разберете това, че поради особения ми статут в духовно отношение аз имам тия права да говоря от името на цялото човечество. Но това на косъм не променя истината, че имам това право.

Разбира се, групата на небезразличните граждани съществува. Ето тук можете да се запознаете с нейния състав поименно дори: https://www.peticiq.com/197547

Анонимен каза...

Грънч, мий зъбите и лягай. Сонечера ги е последната нощна смяна.
После идваш при нас.
Ще ти даваме 700 лв. на месец.
Найден Георгиев

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, Вие превъртяхте ли, мари? Що е това "Сонечера"? Некаква фирма ли? Кои сте вие тие "ние"? Щот казвате "Идваш при нас". Освен това, другарко, някога да съм Ви упълномощавал да ми говорите на "ти"? Щот аз не се сещам за такова нещо...

Анонимен каза...

Вие, философите сте едни празнодумци и нищо повече. От вас файда колкото от хлебарка - тор. А абсолютното право е плод на вашите фантазии. Вашето право свършва там, където започва нечие друго.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, не се напъвайте толкоз да "мислите" щот може да Ви се спука единствената мозъчна клетчица - и тогава що ке праите? :-)

Мария Василева каза...

Добра идея- да се ходи в административни учреждения с камера. Те са си измислили и внедрили обаче правилото, че не трябва да се снима без разрешение от лицето. Защо ли, като човек, както има правото да говори и пише, не трябва ли да има правото й да заснема?
Истините трябва да стоят скрити, според някои. Да, ама те притежават свойството да не остават скрити, тези същите, които искат да ги крият няма как да не го знаят, въпросът е да се възползват, докато са скрити.
Страх от камера се явява страх да не лъсне някоя истина!

Анонимен каза...

Браво, другарю Грънчаров! Добре го оборихте. Отличен аргумент! Ашколсун, майна!

Ангел Грънчаров каза...

Аз го казах в записа: отивайки с пуснатата камера при съответното началство, аз фактически по този начин водя със себе си... целия град (а защо не и цялото човечество?!)! Да, всички граждани все едно идват с мен, нали така? Е, може ли някакво началство да заяви: "Спри камерата!", дава ли си то сметка що значи да каже: "Спри камерата!"?

Ами това значи следното: махни гражданите, елиминирай, игнорирай гражданите, иначе казано - не ща демокрацията, аз съм недемократ, аз мразя гласността, публичността, мен ме е страх от истината, ето това фактически казва оня самозабравил се властник, който си позволява да казва без капка неудобство думите "Спри камерата!" на лице като мен, за което се знае, че непременно ще обнародва записа.

Е, по тази причина аз винаги ще ходя при разните началства с пусната камера, ще го правя щото съм демократ. И щото искам да помогна да властващите да се освободят от глупавия си страх от демокрацията, от пренебержението им към демокрацията искам да им помогна да се освободят въпросните самозабравили се властници. Затова ще водя със себе си целия народ на своите срещи с властимащите. Нека да пищят от ужас тия властимащи като ме видят с камерата! Нека да ми заповядват да спра камерата - без да си дават труда да разберат какво значи да кажеш "Спри камерата!". Нека да се излагат колкото си искат.

Аз обаче ще ги науча в крайна сметка като видят човек с пусната камера да внимават много какво ще кажат. Това мое хрумване да ида с пусната камера може да се окаже "камъчето, което ще обърне каруцата" на самозабравилия се авторитаризъм-антидемократизъм, който тресе душите на самозабравили се властници у Нашенско.

А пък един ден, дай Боже, просто няма да се налага да ида при властниците с пусната камера щото ще почна да водя със себе си достатъчно много граждани, та да не се налага да ходя при властниците с пусната камера.

Но до този момент, до момента, в който гражданите спят, аз нямам друг изход освен да ида при властниците с пусната камера.

Такива работи! Много поздрави на Швейцария, г-жо Василева, от един нейн поклонник, предайте да Швейцария поздравите на един свободолюбив българин, който е същинска радка птица сред тъй роболюбивото българско стадо...