Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 20 юни 2019 г.

Пример за единствено правилно преподаване по българска литература



Това единствено-правилно преподоване се насърчава в нашите родни училища - и особено в тъй славната пловдивска ПГЕЕ "ТЕТ Ленин", чиято директорка, филоложка по образование, е най-твърда блюстителка и най-вече безкомпромисен страж на същото това единствено правилно преподаване!

Приятно гледане, приятни размисли!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

Искам да изкажа благодарности на читателя и, по всяка вероятност, разумен гражданин Недко Манчев, който ме подкрепя.
Благодаря Ви, г-н Манчев!
Найден Георгиев - учител по БЕЛ от столицата

Анонимен каза...

Дрън, дрън ченге, гадно! Не ще ти минат и минават отук нанасетне ченгенджийските театрално-мимични жестове, номера, пръдни, лъжи и заблуди! Само истината идиоте, искаме с Ангел и лицето ти живо, дръвник! В противен случай непотребен и вредно-престъпен руснако - се скрий! Смехотворко найден георгиев, недко манчев, нагъл нахален маманчев, румен бърцов, гАд, трАп, а. от, че чааак не лий и зад абстралия, "имена" още десетки подобно-лъжовни, олигофренни, тъпигьозни и гьонсуратни, а и георги найденов от Варна, учителя по математика, дан забравя да сложа в кюпа ти от нечисти знаци и мръсотии безбожни, с които лъжи ти крадеш от вярата ми в чистотата на отношенията ни тука, келеш прост и просташки, а не мъдър играч! Не разбиращ, че постигайки тъй "философично" свободата си на изразяване, губиш нещо мнооого и неизмеримо повече...Май не се сещаш никак какво е?! Много просто е... Хайде назови го де...мухъл непоръбен! Арогантната интелигентност да лъжеш?! Не, то не е интелект...То е нещото, като нищото! И, макар да съм прозрял още в младините си, а да го признавам и ей сегинка, че нещото е нещо тогава, когато се приближава към нищото - казах ли нещо бе, московски пън!? Съвсем не допускам, че си някой хитър селяк от горно надолнище, ченге гадно!
Хибридна путинска предателска ячейка в родината! Ето що си в очите ми!

2019.06.20г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

Трашов, прасе, преди 2 дни ти писах във "Фейсбук".
Отговори, ако не те е шубе.
И какво си говориш, само ти си знаеш.
Деменцията, деменциятааааа...