Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 4 юли 2019 г.

Двама сръчни и работливи блогъри предлагаме полезна услуга за фирми и граждани!



Моят колега-блогър и приятел Ники Димов е публикувал обява, която можете да прочетете ето тук: Косене и поддържане на зелени тревни площи. Моля ви, приятели от Пловдив, направете нещо за да разпространим тази обява - с оглед тя да стигне до ония, които имат нужда от такава една услуга. Моя милост съм пръв помощник на толкова работливия млад мъж, който не се щади - и работи изключително качествено! (Пак си позволявам да кажа: ще е изключително щастлива онази млада дама, която има късмета да стане избраница на сърцето на Ники, той освен че е много добър има и куп други ценни качества, сред които трудолюбието е сякаш най-важното!)

Аз ходя с Ники да му помагам, да почиствам с гребло окосените площи, да изхвърлям тревата в контейнера и прочие. Знаете, налага ми се да работя допълнително и каквото дойде с оглед на това, че бях принуден да затъна в много дългове - заради загубеното съдебно дело, тъй "справедливото" родно "правосъдие" в крайна сметка ме опраска да плащам тлъстите и щедри хонорари, които е плащала на адвокатите си тъй войнствено настроената (спрямо инакомислещия учител по философия!) директорка на пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин", която ме репресира и уволни по чисто политически причини; та затова всяко заработено от мен левче ми е от полза, то ще отиде именно за да си връщам заемите на добрите хора, които ми помогнаха, та да платя някак въпросните тъй щедри и тлъсти адвокатски хонорари. Знаете също, че след като в спешен порядък ми се наложи да изплатя цялата сума на присъдените съдебни разходи (в размер на 1450 лв.) разбрах, че отмъстителната властница малко преди това ме е дала на частен съдебен изпълнител и по този начин успя да ме опраска с още 777 лева, които да отидат в приближените й адвокат и частен съдебен изпълнител, тя очевидно е доста загрижена за това да върви добре техния тъй благороден бизнес.

Такива работи, затова аз, учителят, който цял живот е работил всеотдайно на тъй буренливата нива на българското образование, култура и духовност за "благодарност" бях поставен в унизителното положение да се прехранвам някак с работа, която е далеч под моето ниво (и е доста тежка за възрастта и за здравословното ми състояние). А пък Ники ми се притече на помощ и ми помага с каквото може, най-вече с това да му помагам когато ходи да работи - той е специалист-агроном, но въпреки това умее да върши каква ли не работа, с него цяла пролет рязахме лозя и овошки, ето сега вече косим тревни площи. За което съм му благодарен, той е един рядък човек, запазил си човечността, изключително добър (вярно, ние често спорим с него, но това е съвсем естествено - и обида един на друг не пазим и не знаем).

Толкова. Желая ви хубав ден! И бъдете здрави!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

17 коментара:

Анонимен каза...

Така е. Ники има изключително правилна позиция по уволнението ,която е изразявал минимум два пъти тук.

Анонимен каза...

Голяма работа е сивата икономика... само дето е незаконна.

Анонимен каза...

Ко стана с интервюто, ва?

Анонимен каза...

Ники с тая косачка ако може и теб да те подстриже малко, да не ходиш толкова рошав и обрасъл в косми в тия жеги...

Анонимен каза...

Другарките най-харесват Ники Димов с това, с което той се изложи когато ядосан каза, че директорката правилно била уволнила г-н Грънчаров. В всички знаем че той не мисли така. Питайте го, другарки, по телефона какво точно мисли по този въпрос. Телефона му можете да го намерите в неговия блог.

Ангел Грънчаров каза...

Вярно, Ники постоянно в споровете си с мен се шегува като казва неща, което не мисли. Това си е негов начин да се шегува. Правилно сте забелязал тази негова особеност на характера.

Анонимен каза...

Той не го каза веднъж само.

Анонимен каза...

Вие господин Грънчаров оставете Ники Димов да говори за себе си а не му вкарвайте ваши мисли. И като преценка и като интелект ви превъзхожда многократно .

Ангел Грънчаров каза...

Той Ники, другарко, постоянно говори ма, слушайте какво казва, а недейте да се изказвате от негово име. Освен това той на дело си показва отношението към мен. Мислете малко. Нима сте толкова тъпа, че не усещате когато човекът се шегува?

Анонимен каза...

Точно за това го харесваме - поне два пъти си показа отношението.

Анонимен каза...

Преди два дни казахте , че ще побликувате интервюто с Ники Димов .

Ангел Грънчаров каза...

Диалогът ни с Ники Димов ще бъде излъчен по Пловдивската обществена телевизия в събота, 15.00 часа. Едва след това ще бъде качен в ютуб. Така отговарям на многобройните запитвания и по телефона, и в Мрежата за това кога ще бъде излъчен нашия разговор...

Анонимен каза...

Супер . Ники Димов е истинският интелектуалец тук.

Анонимен каза...

Диалогът с Ники Димов разбрах, че ще бъде на 11.07.2019 г. излъчен по Пловдивска обществени телевизия. Това ми казаха вътрешни хора от телевизията ;)

Ангел Грънчаров каза...

Разговарях с Ники Димов тази вечер и той ми заяви (и ме упълномощи да напиша от негово име тук), че е много разочарован и обиден от някои крайно злонамерени, иронични и дори подигравателни коментари на разни побеснели другари и другарки комунисти и комунистки по повод на неговото намерение да се включи в политиката, поради което е взел решение по тази причина да се откаже от намерението си да участва в местните избори като кандидат за общински съветник, представител на гражданската квота.

Ще се опитам да обсъдя с него този проблем и ще се постарая да му повлияя да преосмисли това свое решение тъй като смятам, че участието на млади, чисти и честни хора като него в изборите може да изиграе голяма оздравителна роля по отношение на крайната деморализация, която е обзела политическия живот в града и в страната ни.

Агрономът каза...

Другарко комунистите. Ще ти дам косачката да си подстрижеш главата и да почнеш да мислиш, защото сега главата ти е пълна с бръмбари и насекоми. Не гледай в чуждото конче, а гледай в своето.

Агрономът каза...

Другарко комунистите, сивата икономика я правиш ти,свикнала си да взимаш още както едно време - всичко държавно е наше. Затова държавата ни е на този хал като Вас. Аз имам своя собствена фирма. Няма сива икономика при мен !