Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 22 юли 2019 г.

Битката на небезразличните граждани с тъй уродливите родни управленски - и несрещани в природата, космоса и световния социум - феномени продължава!


Колегата-блогър Ники Димов, упълномощен за това от групата на небезразличните граждани, е изпратил Ново писмо до РУО-Пловдив и висшестоящите институции по отговора, който получихме от началничката Иванка Киркова, можете да го прочетете на указания линк. Става дума за документа, за който не само Ви споменах, че се обсъжда в групата преди време, но и дори публикувах малка част от него (с оглед да предизвикам дебат) - виж: Капитулирахме ли вече пред безогледната инвазия на бездуховността, материализма и нихилизма?.

А както знаете около тази публикация се появи следният проблем: Кой, аджеба, пише писмата, изпращани от името на групата на небезразличните граждани?. Е, сега в блога на Ники можете вече да прочетете отредактираният, коригиран и окончателен пълен текст на изпратения до институциите документ. Сега няма тук дори да публикувам и откъс от него. Оценявам документа, написан от небезразличните граждани (доста хора са участвали със свои предложения при подготовката му) за изключително важен - понеже казва истината за катастрофалната ситуация в пловдивското и българското образование - и понеже дори дава предложения за това как можем да започнем да излизаме от нея.

Приятно четене и приятни размисли ви желая! Да си пожелаем още тук също така и приятни дискусии. От само себе си се разбира, че някои властващи лица с авторитарен манталитет продължават упорито да мълчат, демонстрирайки безцеремонно пълното си пренебрежение не само към демокрацията, но и към самия демос (да не говорим пък за ненавистта им към демократите!)! (Явно тия властващи лица не знаят дори и това на кой свят живеят, те са предвождани от вече световно-известната многострадална директорка на ПГЕЕ "ТЕТ Ленин", която, горката, очевидно е дала строг обет за пълно мълчание - понеже нищо чудно да презира "проклетата" демокрация дори и повече отколкото презира тъй коварните демократи като моя скромна милост, които съсипаха сладостта от царуването й тъкмо защото си позволиха да й зададат толкова много важни въпроси, на които обаче тя удържа да не отговори на нито един! Което, както и да го погледнем, е наистина феноменално!!!)

Но ние пък за сметка на това сме безкрайно упорити в изучаването на тъй великолепните български и родни управленски - несрещани в природата и космоса феномени! - нали така?! Хубав ден и бъдете здрави!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

15 коментара:

Анонимен каза...

Напълно конкурентна словесна плява на запазения и богато разработен бранд предимно от един характерен автор. Браво!

Анонимен каза...

Как можем да се присъединим към групата ? Кога и къде се провеждат обсъжданията ?

Ангел Грънчаров каза...

Към първата другарка, която есетствено може да е самата директорка на тет ленин познава се по забележително учения и стил:

Другарко, напишете вие защо не ни научите как се пише ЗЪРНИСТО щом другите пишат само ПЛЯВА? Или вие самата не можете да пишете, но за сметка на това прекрасно знаете как е ЕДИНСТВЕНО ПРАВИЛНО да се пише?

Ангел Грънчаров каза...

Групата на небезразличните граждани заседава непрекъснато в Мрежата... присъединявайте се на воля, нема никакъв проблем да се присъедините още сега. В реалния живот се срещаме често, но не на общи събрания, а по двама-трима и пр.

Анонимен каза...

Назовали сме това мисловно, словесно и стилистично разтройство /в гастроентерологичния, а не в психиатричния смисъл засега/ "плява" защото има специфична конотация, когато се отнася до безсмислени и претенциозни текстове.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, а не се ли усещате поне за това, че безсмислените и претенциозните (имитиращи чрезвичайната Ви ученост) коментари ги пишете именно Вие и тук дори не се иска някаква специална "конотация", щото всичко се дължи за злобата, бликаща от тъй завистливото Ви сърце? Защо не седнете да напишете един СМИСЛЕН текст в живота си със съответните му там конотации и прочие тъпизми, та белким най-сетне мирясате малко, а?

Анонимен каза...

Многозначителен /в психологически смисъл/ е този стилов и понятиен разлом между безпределно многословните "отворените писма под формата на "нещо си"" и интерпретациите на коментарите, които се отличават с еднообразие и елементарна стереотипна аргументация, обикновено не по същество, а странно, шаблонно и недобронамерено описание на постващите.

Ангел Грънчаров каза...

Таа другарка явно е запретнала ръкаве и е зафанала да пише учена дисертация за мене, леле-мале, каква висока чест!!! :-)

Ангел Грънчаров каза...

Многозначителен (в психологически смисъл) е този стилов и понятиен разлом между безпределно безсмислените "коментари", които пише амбициозната кандидат-дисертантка и не по-малко безкрайните дълбини и широти на нейното многострадално сърце, които обаче въпреки това се отличават с еднообразие и елементарна стереотипна "аргументация" понеже витаят около две страсти и емоции на горката дисертантка, именно ЗЛОБАТА и ЗАВИСТТА! Естествено е, че обикновено не по същество, а странно, шаблонно и недобронамерено се описва стила на коментирания тъй безпределно мразен от дисертантката плодовит автор, когото тя явно е способна да удави в капка вода тъкмо защото за разлика от нея той не само има идеи (умее да мисли, ерго мисълта му е плодовита!), но и (което е най-кошмарното и непоносимото за анонимната претенциозна и учена страдалка!) умее също така и да пише!

Анонимен каза...

Имам един въпрос към Вас, г-н Грънчаров... Какво точно целите, в крайна сметка - Вие и Вашата група, пращайки писма до българските институции? Някакви психологически експерименти ли провеждате? Кога ще напишете книга за експериментите си с гражданското общество, с институциите, с учениците и всички други, с които експериментирате не от днес и не от вчера?

Може би очаквате нашенските институции да разкрият пред Вас своето човешко лице? А, в действителност, имат ли те човешко лице? (Ето една благодатна тема за есе.)

Много се извинявам, ако подбутвам в друга посока плодотворната дискусия, която провеждате над моя постинг!

Ангел Грънчаров каза...

Всъщност задавате ми не един, а повече въпроси. Ще отговоря на всеки един от въпросите Ви, за които Ви благодаря най-сърдечно! Ще карам поред:

Какво точно целите, в крайна сметка - Вие и Вашата група, пращайки писма до българските институции?

Целим доста неща:

- Да предизвикаме ползотворен дебат по истински важните въпроси на образованието, които властващата образователна бюрокрация (да не кажа мафия) старателно отбягва;

- Да помогнем на тия самозабравили се (понеже са в недемократична среда) властници да се видят отстрани, да разберат как изглежда поведението им отстрани;

- Изнасяме им безплатни уроци по непосредствена и практическа реална демокрация (демократизация) и декомунизация на отношенията в образователната сфера;

- Помагаме им да си очистят съзнанията от някои твърде стари и вредни стереотипи, да се освободят от един крайно порочен ретрограден манталитет;

- Опитваме се да ги убедим, че в условия на дебатиране не е толкова страшно да се живее, не е също толкова страшно да се живее в условия на демокрация (щото демокрацията не е нищо друго освен всекидневно дебатиране между гражданите и властта!);

- и още много други неща от този род целим, сега просто не ми се пише повече, пък и не е нужно, щото интелигентният човек ще се сати за тях съвсем сам;

Някакви психологически експерименти ли провеждате?

Не само психологически, но и нравствен смисъл има експориментът ни; той има също така и чисто политически ("демократизаторски" и "декомунизаторски"!) смисъл. Щото не зная дали, но у нас тече една много тежка битка между самозабравилата се властваща политическа мафия и остатъците от ажданско общество, които все още съществуват (а пък мафията се опитва всячески да ги задуши и ликвидира!). Борбата, която водим, е безмилостно жестока, а пък в нея падат и жертви, примерно моя милост беше подложен на изпитания, които застрашават живота ми (а пък общността гледа сеир и немее, не знаейки, че е непростимо да бъде убиват по толкова жесток начин български учител!).

Ангел Грънчаров каза...


Кога ще напишете книга за експериментите си с гражданското общество, с институциите, с учениците и всички други, с които експериментирате не от днес и не от вчера?

Тази книга отдавна всеки ден се пише в блога ми, ето, и Вие вече сте неин съавтор.

Може би очаквате нашенските институции да разкрият пред Вас своето човешко лице?

Да, добре сте го казал. Смятаме, че институциите ни (и по-скоро длъжностните лица в тях, лицата, които заемат съответните отговорни постове в тях) се нуждаят от спешно очовечаване. А човечност без свобода няма. Свобода в системата на образованието също няма. Поради тази причина и човечност в нея няма. Ние това правим: внасяме свобода (демокрация) в рамките на тираничната авторитарна и терористична (социалистическа) система на държавно-бюрократичното своеволие или произвол (волунтаризъм), а по този начин спомагаме в нея да се зароди тъй потребната човечност. Не вярвам обаче, че може да има социализъм с човешко лице, социализмът (комунизмът) винаги е противочовечен. И тоа го доказа не само опитът на цялата история на двата последни века (19 и 20-ия), но и опитът на нашето всекидневие, щото комунизмо-социализмът е жив в душите под формата на стеротипи, на манталитет.

А, в действителност, имат ли те човешко лице?

Не, нямат и не могат да имат. С внасянето на свобода (демокрация) в системата на тази античовечност ще се зароди и тъй потребната човечност. Лека-полека. Не изведнъж може да стане това. Ние даваме своя пример. Спомагаме. Работим неуморно. Властта, както виждате, се държи крайно идиотски (високомерно, тъпо, парвенюшки, милиционерски и както си искате още все от този род!). Властта стана за смях. Излага се всеки ден. Демонстрира пълната си неадекватност и вредност. Най-голямата ни надежда е гражданите (народът) да осъзнае благодарение на нашата инициатива (на нашата борба) истината за реалното положение в тотално катастрофиралата по всички линии "образователна" система в свидното ни отечество.

(Ето една благодатна тема за есе.)

Прав(а) сте. Дори цяла книга може да бъде написана. Пишем я, както казах, тук, в блога. Заповядайте, включете се като неин автор!

Много се извинявам, ако подбутвам в друга посока плодотворната дискусия, която провеждате над моя постинг!

Оценявам иронията Ви! Да, моите "дискусии" с въпросните анонимни другарки са твърде изродени, но какво да правя, матрьялът е такъв. Те не желаят да дискутират нормално и човешки щото тъкмо човешкото у тях липсва. А комунално-комунодиното е избуяло до крайна степен. Няма, дето се казва, съответствие. Те живеят в друг свят, на друга планета, намираща се в друга галактика. Нямаме допирни точки. Същото, за жалост, констатирах и в своите опити да предзвикам диалог с ръководството на печално известната ПГЕЕ "ТЕТ Ленин"... защо е така, правете си извода сами!

До нови срещи! Радващо е човек да срещне друг човек, задаващ смислени въпроси и да си поговори с него!

Анонимен каза...

Не сме "зафанали да пишеме учена дисертация" щото не съзираме в случая обект, които би заслужавал подобно научно изследване /а пък и нямаме таланта за генериране на "плява" за да превъзмогнем това/. Друг повод да се въздържим от това да "пишеме учена дисертация" е, че комуноидите напускат победени и с бягство "дискусионния" ареал и ний ще ги последваме ужасени.

Ангел Грънчаров каза...

В нАуката, другарко, учЕният сам сътворява обекта на изследването си, ала Вие очевидно дори и това нема как да сфанете щот душата Ви знае само две чувства, от които е обсебена, знаете кои са те, а за мислене у нея просто нема място. Привествам решението Ви (бидейки примерна комуноидка!) първа да избегяте позорно от арената щот както виждате тук се започна дискусия (с мислене), а Вие бегате от тия неща така, както даволиците бегат от тамяна! :-) Да не говорим как бегате от местата, където има опасност да се появи демокрация, нали така?

Приятно лизане на нанесените Ви душевни рани! Когато бесовщината Ви понамалее и душата Ви почне да се заражда (ведно с прераждането на човечността Ви), можете пак да наминете оттук... а сега бегайте бързо, щот има опасност да се заразите от непонятните кошмарни за Вас неща...

Анонимен каза...

Чудя се как търпи всичко това Атанасова, те не те осъди!
Как може да я оплюваш публично, поведението ти не прилича на учен човек, луд си, луд!!!!!!!!!!!!!!!!!...............