Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 28 юли 2019 г.

Нов етап в битката на небезразличните граждани за промяна в деградиралата отвсякъде образователна система и за ново, съвременно образование


Колегата-блогър и активист на групата на небезразличните към проблемите на образованието граждани е публикувал и изпратил до институциите Ново писмо до някои институции от Небезразличните граждани.

Можете да прочетете в окончателния вариант това изключително важно писмо, което бележи нов етап в битката на небезразличните граждани за промяна в деградиралата отвсякъде образователна система и за ново, съвременно образование - и срещу глупостите и излагациите на самозабравилата се и при това крайно арогантна властваща образователна администрация.

Приятно четене и приятни размисли ви желая!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

Същият автор-графоман, познат до повръщане на всички възможни институции се маскира на "група граждани". Нима ще заблуди някого?

Анонимен каза...

Може и повече хора да са го писали или наистина някой редактира и коригира текстовете. Ако не сте обърнали внимание, вече е спазена пунктуацията, няма правописни грешки и диалектизмите са намалени. Ако се абстрахираме от тона на текста, ще забележим, че е написсн твътде грамотно. А това не е в стила на Грънчаров. Изпитвам удоволствие, когато чета грамотно написани текстове. Работя като коректор в едно издателство за научна литература. И, да ви кажа, чета текстовете като коректор и редактор. В този текст единствената ми забележка е, че грубият тон можеше да бъде по-смекчен на определени места.

Анонимен каза...

Да, авторът е познат на всички известни институции. Да очакваме ли скоро да стане известен и на всички неизвестни институции, които, благодарение на писмата му, ще станат известни?

Анонимен каза...

Уважаеми г-н Димов, моля Ви да премахнете всички отворени писма на групата на небезразличните граждани, които сте публикувал в блога си - защото това ще Ви навреди лично на Вас и няма да можете да си намерите работа в системата на образованието никога занапред! Наистина бъдете благоразумен и не подкрепяйте повече толкова пропаднал, дискредитиран в очите на обществото ни и ненормален човек като Ангел Грънчаров!

Анонимен каза...

Вас пък какво ви засяга животът и кариерата на г-н Н. Димов? Да не би да сте кариерен консултант? Той да не е някое малко дете? Да не би да няма глава на раменете си? Животът му си е негов. Свободен е да прави каквото си иска. И да плаща последствията от своите действия.

Анонимен каза...

Възмутен от наглия, от безмисления, от безсмисления, от разкриващия пълната управленска немощ, неангажираност в решаване действителните и големите проблеми в образователната сфера и от тъжно-смехотворния отговор, от ръководителя на РУО Пловдив Иванка Киркова и на моето питане, и на моите въпроси към нея, съгласен със съдържанието на новото открито писмо към сезираните институции и лицата, които ги представляват, питам отново.
Докога неуважаеми управленци от ПП ГЕРБ и Сие, възмутително и с огромни, и с неизчислимо вредни последици за образованието в татковината ни, няма да ни обръщате внимание и, докога няма да решавате проблемите, които ви поставяме остро и належащо за решаване!? Докога ще си позволявате да се гаврите с нашите усилия българското образование да се реформира и България да тръгне във всички области на живота много по бързо и догонващо развитите страни в Европа и в света!
Оставката ви е належаща! Вън от управлението на такива тъжни и смехотворни управленци, като Иванка Киркова и протежето й от директорската мафия в Пловдив Стоянка Анастасова! На основанието, че не си вършат пълноценно и ползотворно работата, за която данъкоплатците им плащаме заплатите! Оставка и за всички останали сезирани ръководители, които високомерно и незаконосъобразно не отговарят по съществото на поставените важни и съществени проблеми на образованието в Пловдив, а те са и за страната ни, като цяло - кристално ясно и истинно описани и в блога на Учителя, на Философа и на писателя Ангел Грънчаров, и в многобройните му открити писма и жалби до вас! Възмутително е отношението ви към този истински и ярък радетел за по-доброто образование в нашите училища, за демократизирането на отношенията в тях, за спешното и бързото навлизане на отдавна доказаните нови методи, способи и начини в образованието на най-напредналите страни и народи у нас.
Без извинение, вие дебили и простаци ли сте, или нямате и капчица мисъл, визия и отговорност за образователните реформи у нас, от които зависят и бъдещето на децата ни, и на татковината ни! Срамота и позор за такива ...нищо не казващи, като Иванка Киркова , или мълчащи, като Стоянка Анастасова "управленци" на пловдивското образование и на всички вас подобните им на институционално ниво, които ги покровителствате с тъпоглавото си мълчание!

2019.07.29г. Владимир Петков-Трашов