Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 13 август 2019 г.

Остър конфликт с блогъра Ники Димов заради Альоша, желая му успех в политиката!


Между мен и колегата-блогър Ники Димов възникна остър конфликт около неделното хоро, което, както е известно, от няколко месеца се играе пред бюстчето на Васил Левски - и под ботушите на колосалния паметник на лъжата и на окупаторите Альоша, който като хищна птица стърчи над главите на всички пловдивчани; неговата версия на нашия конфликт можете да прочетете в публикацията му под заглавие Поредният пиар на Ангел Грънчаров по повод Неделното хоро на гр. Пловдив. Истина е, че поспорихме вчера остро, в един момент се скарахме така, че стигнахме до единодушното решение да прекратим каквото и да било сътрудничество помежду си, т.е. повече няма да се срещаме и дори да разговаряме. Не съм вярвал, че идеологическите символи имат такава голяма власт дори над съзнанията на младите хора като него.

Но, уви, оказа се, че имат. Можете да проследите спора ни както във фейсбук, така и в моя блог, под моята публикация, която доведе до раздора ни, тя носи заглавието Сюрреалистично хоро под ботушите на паметника на окупатора Альоша. Онова, което аз мисля по т.н. неделно хоро (в защита на което така решително застана блогъра-танцьор и агроном), го е изразил най-добре г-н Владимир Петков, ето неговото изказване, в което той се опитва да изясни на поувлеклия се танцьор къде му е грешката:

Владимир Петков: Ма, ти имаш ли си хал от хабер да играеш хоро, т.е. да се веселиш, в близост до място, което по презумпция напомня, нали е ПАМЕТНИК - за мрак, за тъга, за плач дори и за острата необходимост от и за прокълнаване на робството и зависимостта на рода ти, на българите от тая комунистическа смрад и ретроградност... Мястото на игра хорото, което ти напомня младежо, или би следвало да ти напомня, ако имаш разум и чувство в главицата си, че ако ти не си бил роб на тия извратеняци съвецките комунисти... по-лоши от хитлеровите национал-социалисти, то роби, подтиснати и несвободни са били твоите родители, хора от средното поколение , по-старите свободолюбиви хора и личности - създадени от т.н. "фашистки строй"... лъжливо и тъпо -манипулативно насаждан от комунистите в тиквите и в душите на де що живо е съществувало у нас... И тоя паметник на войника от армията - завоевателка и насилница в него момент за нас българите, които не сме изпратили и един наш войник да се бие срещу този войник, а той е нахлул у нас след обявяването на война с ясната цел да ни насажда с автомата безумията си... Как ти се струва... Сега, когато тези неща са кристално ясно изчистени от лъжите на комунистите... Ти Ники, да се веселиш в хорото под този смраден, омразен, ретрограден, недопустим за свободния и за независимия дух на българите и на България комунистически паметник... И да тъпееш, че нямал никаква връзка с не знам си що и с какво сиййй... Ти акъл и разсъдък имаш ли?! Ти някакъв зачатък от чувство за собствено достойнство имаш ли... С тях има пряка и най-непосредствена връзка Ники... Ни повече, но и грам по-малкичко не! Нямам думи!

Разумни думи му казва г-н Петков, да видим дали ще се вслуша в тях. Но тъй или иначе колегата-блогър Ники Димов започна своята предизборна кампания, ще я води занапред сам, аз се дистанцирам. Мога само да му пожелая все пак успех!

А на вас желая хубав ден! Бъдете здрави!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

19 коментара:

Анонимен каза...

Браво на агронома!

Анонимен каза...

Ценностен и поколенчески спор. Нищо ново под слънцето. Успех и на двама ви в живота! А на Ники - и на изборите!

Анонимен каза...

Сигурно няма начин да се сдобрите пак?

Анонимен каза...

Да се играе хоро пред паметника на Васил Левски е някаква ценностна деформация. Тук на това място можем само да сведем глава с почит и уважение към саможертвата на българина Васил Иванов Кунчев-Левски.

Томи Томев

Анонимен каза...

Извинете, че се намесвам, но според мен не е хубаво, заради фолклорни идеи (претендиращи, че сплотяват хората) и паметници, да си разваляте отношенията!
Има нещо объркано в цялата тази работа! Според мен трябва да обмислите добре нещата и да поговорите! С това, че сте се скарали няма да оправите нещата в България... опитайте поне да си оправите отношенията! :)
Желая ви усмихнат ден! 😊

Ҵєцѻ Ҋѻшєвѣ

Ангел Грънчаров каза...

Напълно вярно. Съгласен съм, че с разговори може да се разрешат и най-сложните проблеми. И дори конфликти. Понякога се иска и намеса на посредник. Така е. Но тук става дума за сериозно ценностно разминаваме, което е способно да отрови отношенията дори и на добри приятели. Бащи и деца са способни да се скарат за такива идейни и ценностни разминавания. Ето ние с Николай поради ред причини не успяхме да преодолеем конфликта. И дори се налага да прекратим общуването си. Нужно е време всеки да премисли поведението си. Аз примерно никога не бих използвал като "аргумент" в спора цветистата българска псувня...

Анонимен каза...

Би се скарал с брат си, защото представяш някаква налудничава идея, която на него дори не би му хрумнала? И разбира се, че ще го определя, като исторически паметник, които трябва да напомня на нас и бъдещите поколения нашето минало изпълнено с хубави, противоречиви и ужасяващи събития. Ти искаш да посегнеш на историята ни, защо? За да може бъдещите поколения да забравят за нашето освобождение? Да забравят, че по онова време изнесоха златото на България и ни завещаха такава демокрация? Толкова ли милееш за комунизма, че искаш децата ни да забравят за него. Виждаш ли как те разкрих и прочистих от цялата ти омраза към демокрацията?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, пак не сте си пила очевидно хапчетата. Дрънкате врели-некипели по тази причина. За какви "освободители" говорите ма, другарко? Вие на Марс ли живеете? От какво Ви освободиха съветските танкове ма, другарко, от акъла ли Ви освободиха или от морала?! Напъвате се да се правите на "модерна" и че уж сте против комунизма, ала сте се просрала от този комунизъм, сякаш той е нещо като непрекъсната ваша диария, всичко сте одрискала с него! Ха сега кажете защо толкова сте влюбена в този пусти комунизъм ма, другарко? Щот само при комунизма и при посткомунизма психично болна идиотка като Вас може да бъде даскалица, нали познах?!

Bacho Кольо каза...

В България на който и площад ад се завърти хоро, все ще е до нечий паметник.

Ангел Грънчаров каза...

И все ще е под ботушите на някой Альошовец, нали така, Колю? И какъв ти е изводът от тази констатация?

Bacho Кольо каза...

"Ценностен и поколенчески спор."
Не е ценностен /защото не става ясно кой какви ценности изповяда/ , а още по-малко пък - поколенчески. Какво е мнението за Альоша на 60- годишните българи? А на 30-годишните? Кой може да формулира едното и другото?

Bacho Кольо каза...

"И какъв ти е изводът от тази констатация?"

Изводът ми е прост и твърде неутешителен за теб - имаше един човек, който те търпеше и ти с скара с него заради правото му да играе хоро, там където душата му иска.

Ангел Грънчаров каза...

А на гробищата, Колюу може ли да се играе хоро според теб? Альоша не е ли нещо като гробището на България - щото тук е погребана свободата на България - и е съсечена нейната чест!

Bacho Кольо каза...

Альоша не е нищо като гробище на когото и да е.
Няма ти преча да смяташ, че България е погребана.
Твоя работа.

Анонимен каза...

Най сетне онова шупавото Ники те усети, че си злодей и те махна.Видя ли Гръно сам ще си кукаш, и баба ти Марийка ако те махне и ти няма за какво да живееш вече, всички те отбягваме имаш бяс в теб.Играе се и на паметници и на твоя гроб като умреш, ще играя аз хоро!

Анонимен каза...

Какво ти е направил Грънчаров ? Пиши . Утре е Богоридица .

Анонимен каза...

Рано или късно всеки те разбира Грънчаров що за човек си и ти бият шута, и Ники те усети, че ти хлопа дъската и ти би шута!Сам ще си кукаш ти, приятели няма да имаш ти, защото си глупак!

Анонимен каза...

Хей, хора, хей хейтъри, хей, тапънари, а ако господин Грънчаров си прави поредния експеримент с вас именно на тема "разрив с Ники"?

Анонимен каза...

Точно така луди , злобни , грозни .