Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 14 август 2019 г.

Защо простакът и политикът по идея са напълно несъвместими неща?


Една другарка ми каза, че Андрей Слабаков, моля ви се, бил "истински политик", подобен на Славчу Учиндолеца, представяте ли си?! Ето какво й отвърнах:

Другарко мари, и кога тоя простак стана "политик"? Ето че Вие самата сте оскотяла дотам от малоумие, че не можете да направите елементарна разлика между понятията "простак" и "политик".


За Ваше сведение простакът и политикът по идея са напълно несъвместими неща. Вярно, в МУТРОЛАНДИЯ от доста години се смесват, което е причина и за дереджето ни.


А пък в корена на всичко е малоумието, на което Вие сте тъй видна носителка...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

Всеки, който поне малко мисли различно по къв да е въпрос от А.Г. е "другарка", "комуноит" и "простак", но не и п.д.р.ст щото тва е готино и достойно и не е за гореизброените... Както и подозирахме, всички "нетрадиционалисти" в една или друга такова споделят идеите на г-на.

Bacho Кольо каза...

Що за сбирщина е това нещо, наречено Европейски парламент, щом като негови членове са Ан. Слабаков и Ал. Йорданов?!?

Ангел Грънчаров каза...

ОК, Колю, а Дмитрич Станишев що дири сред тях? Ами Джамбазкий? Ами останалите (ако не броим само Радан Кънев!)?!

Анонимен каза...

А аз от изброените одобрявам май само Слабаков. Къньо Раданов в никакъв случай.

Ангел Грънчаров каза...

Туй Вашето, другарко, се дължи та това, че сте с повредено съзнание. И всичко възприемате оп тази причина наопаки на реалното. Радан Кънев единствен от изброените е политик, другите са все ментета. И това го знаят дори и котките, дори и кучетата по селата го знаят...

Bacho Кольо каза...

Гледай сега, Грънчаров, какво справедливо нещо е ЕС и в частност ЕП.
Ти докарваш 450 лв. с тежък, включително и нощен труд. Ал. Йорданов докарва 9 000 евро, за да щрака с пръсти и да размотава дебелия си гъз между София, Страсбург и Брюксел.
9 000 евро, което ще рече 17 600 лв., което ще рече 39 пъти повече от теб.
А като си спомни човек заедно се борихте срещу комунистическата ламя. Рамо до рамо в борбата. Еднакви ценности изповядвахте...по-точно - прокламирахте.
И къде го докара ти - до соев заместител на месото. Престави си в ресторанта на ЕП в Брюксел да продават пържоли от соево брашно!?!

Прочее, не яж тая гадост. По-добре половин кило боб за същите пари. По-вкусно, по-полезно, по-засищащо.