Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 21 август 2019 г.

Наложи се да вляза в болница


Тази сутрин получих сърдечна криза (пулсът ми е над 150 удара в минута) и ми се наложи да постъпя в болница. Пиша това от смартфона. В момента чакам да ме приемат. Казаха ми че за няколко дни (стига да е живот и здраве!) ще се оправя. Прочее, чер гологан не се губи, тъй че...

Желая ви приятен ден! Бъдете здрави!



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

29 коментара:

Анонимен каза...

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХА!!!!!!!!!!!!!!!!СЪДБАТА СИ ЗНАЕ РАБОТАТА ТЯ ЩЕ ТИ ОТМЪСТИ ЗА ВСИЧКИТЕ ЗЛИНИ КОИТО НИ ПРИЧИНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ИЗРОД КАТО ТЕБ НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА ЖИВЕЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НО ОТ СЪДБАТА СИ НЯМА ДА СЕ СПАСИШ ТОЗИ ПЪТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Нищо ти няма. Ще ти мине.

Анонимен каза...

Бързо да оздравеете!
A cъдбата наистина си знае работата и ще се погрижи за злобата c удивителните!

Анонимен каза...

От прекалени емоции и претоварване със създаване на нови и нови текстове и открити писма и нови блогове на безразличните граждани, резултата е този. Също така и злобата която таиш в сърцето си се отразява на същото това сърце. Една силна киселина, с течение на времето разяжда съда в който се съхранява. Ако искаш да си добре, смири се, успокой се и приеми реалностите! Не можеш да живееш достоен живот само като учител. Разбра се, че това не ти се отдава. Достойно можеш да живееш каквато и работа да работиш, стига да си честен и почтен.
Ако си мислиш, че с постоянните ти открити писма ще постигнеш ефекта на капката, грешиш!
Пожелавам ти скорошно оздравяване и бъди добър!
Твой благодетел

Анонимен каза...

Бог ти дава знак да се поправиш! Понеже си много зъл, ругаеш всички хора, обиждаш ги и ето ти последствията! Бог се е отдръпнал от теб, ти си слуга на дявола и ето какво те сполетя, затова спри да говориш зло с устата си, промени сърцето си, защото дявола иска да ти отнеме живота!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко "благодетел", имам няколко въпроса към Вас:

- Каква злоба има в сърцето ми, Вие нима още ли не сте разбрала, че моето сърце злоба не знае? Не допускате ли, че има неко сбъркано във Вашите лични представи за добро и зло? За Вас е "добро" един учител с 36 години стаж самозабравила се директорка да го набеди, че е пълен некадърник, тъй ли? А е "зло" той да направи нужното за да вразуми някак разбеснялата се властница?

- Другарко, аз отдавна съм доказал, че учителството не само че ми се удава, нещо повече, че то е мое призвание. Ако Вие не желаете да признаете това, то означава, че Вие самата хал-хабер си нямате относно това какво означава един човек да е добър учител, сиреч, и по този пункт представата Ви е крайно неадекватна, извратена, наопаки на истината. Какво ще кажете по този пункт? Вие самата учителка ли сте? Досещате ли се, че ако сте такава, то Вие току-що самопризнахте, че сте много лоша учителка...

С интерес очаквам реакцията Ви. Интересно е, че нямате капка морал и дори в този момент, когато съм в болница в тежко положение, Вие не пропускате възможността като змия-усойница да ме клъвнете; Вие сте нравствен изрод, драга другарке, и като такава нямате морално право да прекрачвате праг на българско училище!

Накарахте ме с последни сили с един пръст да Ви пиша този отзив. Как поне малко не Ви е срам? Или Вие не знаете това чувство?

Анонимен каза...

Злобата ти в сърцето те разяжда, ако не я изкорениш, няма да се излекуваш и скоро ще си пътник за ада!Покай се и се обърни към Бог искай прошка от Исус нашия милостив Господ!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, опитайте да се въздържате да употребявате думи като "Бог" и "Христос", щото вав Вашите уста това е светотатство... а иначе с Дявола имате толкова дълбока душевна близост, че постоянно можете с пълно право да говорите за него. Бог обаче Ви е нищо напълно чуждо...

Анонимен каза...

ха-ха,ама че хуморески говориш! Ти не си роден за учител, а за "ПРАЗЕН ДЪРДОРКО" (ПО ТОЧНО ДЪРВЕН ФИЛОСОФ).Ти си слуга на дявола, ти имаш с него близост, а не аз злодей такъв!Казваш властница, а защо всички учители си имат работа, а теб изритаха, защото не преподаваш по правилата от МОН,а и пишеш в блога си клевети, доноси, изнасяш училищните тайни, е затова те опраскаха.Умните учители си мълчът и имат работа, а ти нали си глупав, затова сега нямаш работа, като учител, а и никога няма да имаш!

Анонимен каза...

Ще се радваме да умрете! В ТЕТ "Ленин" купон ще вдигнат от радост, че се отърваха от един злодей! Болен си защото Господ те наказва за злия ти език, докато ен се покаеш и не поискаш прошка от Бог от всички хора и от директорката, няма да оздравееш, само злите хора боледуват от сърце, които са зли и имат злоба в душата си!За да не се ядосваш по бързо умри и няма да имаш блог където да ти пишат! Правиш се на болен за да те самосъжаляват да те сложат учител някъде! Ха-ха-ха-ха, знаеш ли поговорката "Болен здрав носи" та и ти си същия като лисицата! Правиш се на уж болен.Ако те приемат учител охо, веднага ще оздравееш, ще забравиш че си болен!:))))))))))))))))))

Анонимен каза...

Авторите на злобните коментари забравят, че който зло мисли, зло намира.
Да не стане като при баба Марийка - тези, дето я съдиха и изгониха, един по един Господ ги прибра и баба Марийка всичките ги надживя.
Като чета, какви уродливи коментари са написали някои първи подмазвачки на директорката на ПГЕЕ, съжалявам всички техни ученици, които трябва да изтърпят такива нищожества да им преподават!

Анонимен каза...

Другарко неизвесна, или другарю Грънчаров,баба Марийка като е жива, кел файда пак е бездоница и клошарка, живее по зле от кучетата, така че и на Грънчо не му е нужен тоя живот кучешки! Понеже е зъл затова се разболява о сърце, защото има зли помисли в сърцето си, той изпитва омраза към всички хора и към директорката Атанасова.Господ вижда мислите му, така че и да умре Грънчо ще иде в ада ако не се покае за злите си дела и омразата която таи в сърцето му.А и да умре няма да загине червен бан за него, нито България ще заплаче, едно зло по-малко ще е!

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, искрено ти желая скорошно оздравяване!
Твоите писания вече ми липсват. Втори кат теб кон с капаци скоро няма да се роди на юг от Стара планина.

Анонимен каза...

АIG, това ми хареса, смешни комунисти пишат за дявола, йeй, купон става, уау!… Ама тях дявола като ги привика, теа празни кратуни, къде ще отидат, егати и амебите... Характерно е в БГ да живеят амеби и чехълчета, от това се състои населението там... Не знам помниш ли, но отдавна ти казах - сбърка че не емигрира в Русия, тя е силна сега, щеше да яздиш кон до лавката за цигари, а сега си в месомелачката на дедовъльовците (болшинството читатели тука, тъпи кат задник, не знаят квой ей туй) немаш изход освен да цитираш Петка Славейкова: Не народ, а мърша, ама да свърша, а?...

Ангел Грънчаров каза...

Колю, благодаря ти за пожеланието! А иначе няма как някога да бъде "разширен" мирогледът ми с приемането на комунисто-комуноидните и путинските идиотщини, приятелю, не, тая никога няма да стане, считай, че докато съм жив, все ще си остана "кон с капаци", който гледа само към истината, но никога не поглежда към "истините" на комунистическо-путинската бесовщина! Това е положението, може да скърбиш колкото си искаш, така ще бъде докато съм шив - и докато шавам...

Анонимен каза...

Какви злини ви причини по- точно?
Пишеше в блога как постъпвате с него ли? Това ли е злината, отговорете!

Анонимен каза...

Според вас човек да пише писма и да си отстоява правата е голям грях, така ли? А като беше в училище защо не се разбрахте с него, за да няма нужда да се оплаква? Вие с безчовечността си го накарахте да търси правото си, вие го вкарвате в болница, не той!

Анонимен каза...

Той ако е зъл, този благ, умен и разумен човек, вие тогава какво сте? Да, обижда ви, но това е разбираемо след вашите излияния тук, в блога. Или той е длъжен да не се изнервя и да търпи стоически нападките на училищната клика?

Анонимен каза...

Вие в това училище сте толкова тъпи, че не се усещате и демонстрирате злобата си ежедневно в блога, а в същото време искате да набедите Грънчаров, че е злобен.

Анонимен каза...

" нови текстове и открити писма и нови блогове на безразличните"
Докога ще пишете безразлични вместо небезразлични?

Не можеш да живееш достоен живот само като учител. Разбра се, че това не ти се отдава...

Вие ли определяте как да живее достойно? За каква се смятате, та раздавате правосъдие?

Как по- точно се разбра, че не му се отдава да бъде учител? И ако е така, защо МОН се видяха принудени да препоръчват начините, по които Грънчаров работи в последните им предложения?

Анонимен каза...

Не дявола, вие искате да му отнемете живота

Анонимен каза...

А вие покаяхте ли се за всичко, което му причинихте? Побързайте!

Анонимен каза...

"... защо всички учители си имат работа, а теб изритаха, защото не преподаваш по правилата от МОН,а и....изнасяш в блога училищни тайни..."

Оказва се, обаче, че и други неудобни на вас учители са изритани....

Правилата на МОН сега защитават Грънчаров и злепоставят директорката, че го е уволнила заради начина на работа. Нещо да кажете по този въпрос?

Анонимен каза...

Изнасял училищни тайни? Значи според вас в едно учебно заведение е допустимо да има тайни? Това е тогава конспиративно заведение, не училище. Сами си го казвате, значи директорката независимо какви ги върши, вие сте длъжни да застанете в нейна защита? Така направихте, прикрихте злините й спрямо учителя и тайно се разбрахте да го изхвърлите от училище, защото не мисли като вас

tiiit каза...

Не е за вярване ... Преди да пише човек трябва да се спре и да помисли...
Ако не може да помогне, поне да не вреди!!!

Анонимен каза...

Ако бях аз директорката, и така някои да ме плюе публично във блога му и фейсбук, естествено е че ще го уволня! Няма да го търпя един час дори! Атанасова си е права да го изхвърли, аз също щях да изхвърля другаря Грънчаров щом не си затваря устата!

Анонимен каза...

Не бива борбите ти за справедливост да се отразяват така на здравето! Надяваме е да отмине всичко бързо и... по-леко! Трябват сили, за да се изкара борбата до успешен край! Поздрави - Ваня и Жак

Иванка Топалова

Жорж Пишок каза...

Здравейте,
Високоуважаеми и безсмъртнопочитаеми костовист философ Грънчар. С душесмут окосъзрех, че сте преживели неприятно премеждие здравно. Само 1-2 пъти съм контактувал с Вас и то "онлайн", но вие не пропуснахте да ме обидите, за което коленопреклонно Ви благодаря. Както се казва: и лишия опит е също опит. Гледам тук към Ваша светлост се е изсипала забележителна злоба, в отговор на Ваша злоба, изсипана към тях по-рано, според Закона за действието и противодействието.
Макар и недостоен да Ви давам съвети, ще си позволя да ви кажа, че ако благоволите да намалите злобата си и да седите на хладно в жегите, ще можете да живеете без такива здравни премеждия :)
Хайде, със здраве :)

Анонимен каза...

Другарко Ананасстосостасова, не ви ли е малко срам да се преструвате на толкова добра???