Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 21 август 2019 г.

Небезразличните граждани отправиха ново предизвикателство към блажено почиващите си институции


Групата на небезразличните граждани вече си има блог, нарекоха го ОБЩНОСТ НА НЕБЕЗРАЗЛИЧНИТЕ ГРАЖДАНИ. Тази сутрин там са публикували документ, наречен Нови позитивни предложения под формата на отворено писмо. За което ви информирам и ви давам линк.

Приятно четене и приятни размисли ви желая!


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

12 коментара:

Анонимен каза...

НИЩО НЯМА ДА ТЕ СПАСИ ГРЪНЧО! КАКВОТО И ДА ГИ КАРАШ ДА ПРАВЯТ, УЧИТЕЛ НЯМА ДА БЪДЕШ НИКОГА!!! ЗАПОМНИ ГО! В НИТО ЕДНО УЧИЛИЩЕ НЯМА ДА РАБОТИШ, СЕПТЕМВРИ НИЕ ПАК ЩЕ СМЕ УЧИТЕЛИ, НО ТИ ЩЕ ОБИКАЛЯШ КАТО КЛОШАР И НЯМА ДА ТЕ ВЗЕМАТ НИКЪДЕ УЧИТЕЛ, НЕКАДЪРНИЦИТЕ КАТО ТЕБ НЕ ГИ ИСКАТ НИКЪДЕ,КОИТО ПЛЮЕ ПО ДИРЕКТОРИТЕ, ПО РУО ПЛОВДИВ И МОН СИ СТОИ БЕЗРАБОТЕН!!!!!!!!!!!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Анонимен каза...

Все по-жалка става цялата работа. До сега беше смешна, но сега е прекалено!

Анонимен каза...

И кое е смешното в цялата работа?

Анонимен каза...

Свободата на словото е извънредно важна - да не кажем най-важната - човешка свобода! Тя трябва да е ПЪЛНА.

Анонимен каза...

Изгонен официално през вратата, а напира да влезе през прозореца... Що е то?

Анонимен каза...

Maria Vassileva‎ до Ники Димов

Maria Vassileva
21 август 2018 г.

Добро утро, приятели,
Присъединете се с името си към нашия текст:

До г-жа Иванка Киркова, Началник на РУО-Пловдив
ДО ВСИЧКИ МЕДИИ

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

От група инициативни граждани, небезразлични към ситуацията в образованието

Уважаема госпожо Киркова,

Тъй като е скандално това, че учителят по философия и гражданско образование Ангел Грънчаров продължава да е безработен и без средства за съществуване (заедно със съпругата си, уволнена заради неговата твърда гражданска позиция за истинска промяна и реална демократизация в образователната сфера), то Ви предлагаме, предвид въвеждането на новия предмет "Гражданско образование" да го назначите на работа като свой съветник по осъвременяване на преподаването по учебните предмети "Философия" и "Гражданско образование".

Иначе казано, предлагаме Ви това, за което Вие отдавна сама би трябвало да сте се досетила – предвид качествата и постиженията на този така активен деец на пловдивското и българското образование.

Бихте могла да го предложите на г-н Министъра и за работа в екипа на МОН, ръководещ и направляващ промяната в преподаването на тия предмети в цялата страна.

Убедени сме, че същинска промяна може да има само когато МОН започне да използва в позитивна посока наличния личностен и творчески потенциал на страната – вместо, както прави досега, да подлага най-способните учители на какви ли не унижения и репресии.

Ще се радваме да ни известите за предприетите практически стъпки в предложената от нас посока.

21 август 2018 г.

Подкрепят предложението следните граждани:

1.Мария Василева
2.Любен Воденичаров
3.Юлия Михайлова
4.Стефан Василев
5.Виолета Чинчева
6.Владимир Петков
7.Томи Томев
8.Ангел Малинов
9. Рая Палабюкова
10. Ивайло Нейчев
11. Росица Христова

Присъединете се с името си в коментари, ще бъде прехвърлено в текста.

Анонимен каза...

Подкрепяме предложението:

Татяна Михайлова
Антони Михайлов

Bacho Кольо каза...

Стига сте преливали от пусто в празно. След решението на Върховния административен съд винаги ще ви отговарят с мазни и обтекаеми общи фрази. Свързвайте се с Екимджиев и атакувайте в Европейския съд з правата на човека.

Анонимен каза...

Загубена кауза! Европейския съд няма да седне да се занимава с кокошкарски истории и ще върне делото да се гледа по компетентност от бг съд. Казуса в случая е много заплетен, тъй като в блога има много публикации, които де юре са против самия Грънчаров, противоречиви по своя характер. Така че няма да има успех едно такова дело, въобще няма да се гледа, а таксите са безумно големи и в случая ще утежнят допълнително финансовото състояние на г-н Грънчаров. Но...както си реши.
Адвокат

Анонимен каза...

Адвокат, пък се държи като ясновидец, знае, че делото нямало да има успех! :)))) Аз също съм адвокат и съм убеден, че едно дело по казуса "Грънчаров срещу България" ще има успех защото тук има едно фрапантно нарушаване на всички основни човеки права от абсолютно всички държавни институции! ЕСПЧ много си пада по такива случаи когато всички държавни институции мачкат една изявена личност като Грънчаров, при това учител, и то по чисто политически причини, ще лупнат на България такава хубава глоба, че народът ще плаща за своето безхаберие. Защото знаем, че ако гражданите не бяха спали и се бяха обадили, Грънчаров нямаше да пострада толкова.

Анонимен каза...

Там е въпроса, че случаят не се смята за политическа репресия, а е решен по компетентност. Става дума за нарушаване на правила, наредби самоволни решения на г-н Грънчаров. Никъде не се вижда политическа репресия. Друг въпрос е емоционалната преценка на потърпевщия и неговите симпатизанти между които съм и аз. Но трябва трезво да се разсъждава в случая изключително значение имат фактите (документите). И както писах в предишния си коментар, решението е изключително приоритет на г-н Грънчаров. С емоционални коментари не му помагате. Трябва трезва оценка на казуса и да се отчетат всички плюсове и минуси. Ако се пледира уволнение по политически причини, провала е сигурен.
Адвокат

Анонимен каза...

КЪДЕТО И ДА ХОДИ ГРЪНЧАРОВ НЯМА ДА Е УЧИТЕЛ! ТОЙ Е ВЕЧЕ ОСЪДЕН ОТ ВКС СИ ПОЛУЧИ ПРИСЪДАТА! ТАКА ЧЕ ДА СПРЕ ДА КВИЧИ НИКОИ НЯМА ДА МУ ПОМОГНЕ!