Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 1 август 2019 г.

Запис на предаванията "На Агората с философа Ангел Грънчаров" и "Изкуството да се живее" от днес







Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

6 коментара:

Анонимен каза...

Само едното ви предаване е тук.

Анонимен каза...

Грънчаров, след официалното и окончателно решение на ВКС тази пролет, нито е уместно, нито е морално, нито е етично да се представяш като учител и философ.

Редно е да се представяш като нощен пазач, бивш учител и любител-философ.

Ангел Грънчаров каза...

Мила, ала малоумна и злобна другарко, учител не сте става с решение на ВКС, нито пък човек престава да е учител с решение на ВКС, очевидно са Ви твърде много объркани понятията, явно и не знаете как се става учител. Учител примерно може да се стане както е при Вашия случай в рабфака, ама тогава се става менте-учител, таман като Вас. Как се става философ явно също така не Ви е ясно, но това не е чудно щото Вие хал-хабер си нямате що е това философия, ала по своя си обичай се изказвате.

Аз, примерно, другарко, в момента не просто съм учител, но съм и Ваш, другарко, учител, а Вие от доста време сте моя ученичка, вярно, доста тъпичка сте, инатлива сте, извратена сте, но въпраки това аз всеки ден Ви уча на някои неща, ерго, съм Ви учител, сега разбрахте ли докъде я докарахте с инатенето си?! Давам Ви сега правото от злоба да се ухапете някъде, но внимавайте да не откъснете месо. И друг път много внимавайте като дърдорите тъпотии, требе да се мисли, другарко, да, требе!

Ангел Грънчаров каза...

И двете предавания са тук, едното е на запис, във второто клипче е... става дума за предаването "На Агората..."

Анонимен каза...

Хахахахаха, няма да се хапя, Грънчаров, отивам за 20 дена на море, бъди жив и здрав, и се радвай на професионалната си реализация като нощен пазач и на жегата в Пловдив :) Спести си стотинки за билетче за градския транспорт и си избери автобус с климатик, да се повозиш комфортно. Всичко най-хубаво ти желая, ще ти пиша пак след три седмици :)

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря за тъй сърдечните пожелания, другарко? Простете, а мерзската си душа на море ще заведете ли? :-) Опитайте да измиете злобата и завистта от душата си в морската вода, да видим дали може тази мръсотия да се измие поне малко...