Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 3 август 2019 г.

Към групата на небезразличните граждани ли принадлежите - или принадлежите към групата на напълно безразличните безличия-мижитурки?!


Колегата-блогър Ники Димов е написал публикация в блога си със заглавие РУО-Пловдив, което с предишното си писмо си вкара таралеж в гащите, сега седна на него!, там е сложил и крайно любопитното писмо, подписано от г-жа Иванка Киркова, Началник на РУО-Пловдив, което е получил вчера, можете да прочетете писмото и да се насладите донасита на неръкотворната мъдрост на пловдивските образователни властници; съветвам ви да прочетете внимателно това писмо - за да можете да доловите упоменатата неръкотворна мъдрост (и тарикатлък, и хитрост, естествено, да не говорим пък за изключителното дълбокоумие, което струи и блика неподправено от него!).

Разбира се, групата на небезразличните граждани ще проведе в близките ден-два съответните консултации и ще напише свой достоен отговор. Няма да позволим започналия вече дебат между небезразличните граждани и управляващите пловдивското образование да прекъсне, както им се иска на вторите, които с това писмо се опитват да избягат от само епистоларната за момента, за жалост, дискусия, която ние от толкова много време предлагаме да стане лице в лице, на живо; да, налага се, крайно време ний, гражданите, които не сме безразлични, в очите на управляващите да кажем своите тъй сериозни претенции - и да изразим безпокойствата си. И да ги принудим да отговарят без да шикалкавят, без да увъртат, без да се крият зад стените на своята властническа горделивост и величавост, така ефимерни, прочее. Да, ще правим в пловдивското образование истинска, реална, действаща демокрация, колкото и да е тъжно това на въпросните самозабравили се властници! И съвсем скоро ще стане това, което ние искаме. Няма да отстъпим и на сантим от тази своя твърда воля за промяна - промяна към добро, иначе казано, към реална и пълна демокряатизация-декомунизация!

Нека за момента знаят поне това. Нека да знаят също така, че е крайно тапо това, което кси мислят, че могат да наложат: с някакви идиотски бюрократични игрички да "докажат" няшата, на гражданите, "нелегитимност", знаете, напоследък властващите бюрократи от РУО-Пловдив се мъчат да докажат, че ние, небезразличните граждани, сме били, моля ви се, "малко", били сме "нереални", дори "несъществуващи" сме били, ето такива тъпотии се въртят в нечии "короновани" немислещи глави, е, ще им помогнем да ги изгонят оттам, още повече, че тия смешни мисли са изцяло неуместни, несъществени: какво значение има колко точно граждани са от групата на небезразличните, нима не е истински важното какво казват тези небезразлични граждани?! (Аз дълго време напълно сам им казвах някои истини, позволих си да им направя тази добрина, знаете колко идиотски тогава пък се държаха упоменатите началства, вместо да ми благодарят за добрината, която им сторих да им кажа тия горчиви истини, те ме възприеха като "народен враг" и започнаха безпощадна война срещу мен, която увенчаха с опраскването-уволнението ми по най-идиотските мотиви, които може да роди някаква увенчана с менте-корона, сиреч с теникиена корона немислеща властническа глава! Та значи дъллго време бях сам, сега около мен, за кошмар на управляващите, се образува НЕИЗЧИСЛИМА непрекъснато увеличаваща се група на небезразлични български граждани, която е пръсната по целия свят, от Лос Анджелис до Австралия, от Осло до нос Добра Надежда!)

Спирам дотук. Ще продължим борбата докато постигнем онова, което отдавна трябваше да бъде направено! Няма да си дадем отдих нито миг! Вдъхновява ни месълта, че правим нещо истински важно - и по тази причина не просто народополезно, а народоспасително!

Хубав ден ви желая! Бъдете здрави! А вие лично към коя група принадлежите - към групата на небезразличните граждани ли принадлежите или принадлежите към групата на безразличните безличия-мижитурки?!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

4 коментара:

Анонимен каза...

Анонимна мижитурка
Имате правописна грешка!
НаписАл!
Сантим е стара френска монета! Пп- точно би било сантиметър!
Аз, като една видна мижитурка съм на Ваша страна!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, да имате много здраве от мен, но се пише именно "написАл", а не "написЪл"... :-)

Анонимен каза...

А, защо пишеше написЪл? Радвам се, че го поправихте! Показал съм правилното изписване!

Ангел Грънчаров каза...

Пишеше "написАл", Вие го възприехте като неправилно. Радвам се, че сега вече научихте как се пише тази дума. Не беше нужно да шикалкавите, че сте знаела от самото начало това. Такива тънкости в рабфака не се учат... :-)