Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 11 август 2019 г.

Сюрреалистично хоро под ботушите на паметника на окупатора Альоша


И тази вечер в Пловдив се игра сюрреалистично хоро под ботушите на паметника на окупатора Альоша, надвиснал като хищна, граблива птица над нашия хилядолетен град - и най-вече над миниатюрното бюстче на Апостола на българската свобода Васил Левски, стъпкано от същите тия грамадни ботуши на най-големия душител на свободата ни! НАРОДЕ?????




Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

23 коментара:

Анонимен каза...

Пак си почнал с тези глупости да намесваш хорото. Хорото няма нищо общо с това да намесваш Альоша!!!

Ники Димов

Ангел Грънчаров каза...

Хорото си е хоро. Нека да си рипат хората щом им се рипа и щом няма какво друго да правят. (В същото време докато пловдивчани рипат хоро, жителите на Букурещ протестираха срещу политическата корупция, борбата за истинско правосъдие и прочие "несъществени" неща! У нас обаче "сичко си ни е наред" и затуй требе да изразяваме радостта си от тъй добре управляваната държава като рипаме хоро!) Ето че аз говоря за нещо друго, много по-важно. Прочети внимателно какво казвам. За съвсем други неща става дума. Другаде е моята болка. БЪЛГАРСКОТО МАЛОДУШИЕ е моята тема.

Ангел Грънчаров каза...

Българското малодушие е израз на това, че масовият българин съвсем не цени свободата - и не знае какво да прави с нея. Пораоди което се излага всеки ден. (Вместо да рипат хоро, румънците обаче протестират: за тях свободата има огромно значение!)

Ангел Грънчаров каза...

Морално право да рипаме хоро ще имаме едва когато направим нужното да въведем ред в държавата си, която неслучайно все по-заслужено бива определяна като МУТРОЛАНДИЯ!)

Ангел Грънчаров каза...

Ангел Грънчаров, а защо не емигрирате в Румъния? Преди две години бях на екскурзия там. И много ми хареса. А и румънският е близък до френския...

Nedelin Boyadjiev

Ангел Грънчаров каза...

Nedelin Boyadjiev Кой да емигра в Румъния? Тия, дето сме демократи и европейски мислещи, да избягаме, та да оставим България на комунистическите зомбита ли?

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров, нашите хъшове също са емигрирали там.

Nedelin Boyadjiev

Ангел Грънчаров каза...

Nedelin Boyadjiev Така е било. Бягали са там от българската низост, от българското малодушие. Ботев е избягал там след като баща му го напердашил здравата заради някакъв техен спор...

Анонимен каза...

Ами бягали са от страната на зомбитата, преди да се зомбират и те...

Nedelin Boyadjiev

Ангел Грънчаров каза...

Nedelin Boyadjiev Точно така. Сега избягаха от страната ни 2 000 000 българи точно по тази причина...

Анонимен каза...

Емигрирай ти в Румъния преди да си станал зомби!!!

Ники Димов

Ангел Грънчаров каза...

Ники Димов Ще "емигрирам" от света тогава, когато Бог реши да ме отведе от него и ме изпрати в другия, по-добрия. Докато съм тук ще продължавам да дразня спящия народ...

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Народа не ни е заспал, не го интересува такива неща относно Альоша и теменуга подобни. Има По-важни нещо от това да говориш за Альоша. Измисли нещо за заплатите които получаваме. Това е По-важно от това да сваляш паметци. Това е историята ни. Трябва да я почитаме и да я знаем хубава или лоша.

Ники Димов

Ангел Грънчаров каза...

Ники Димов Аз ще си умра такъв, какъвто съм. Не ща да се променям. Не ща да бъда съвършен. Не ща да се харесвам на който и да било. Не ща да ме избират за какъвто и да било. Вие, младите, правете каквото искате и както искате. Но щом като нещо ви куцат ценностите (и затова не можете да осъзнаете гаврата над българския дух, каквато по естеството си е паметникът на тия, които ликвидираха българската свобода, имам предвид Альошовците, дето стърчи над главите ви), то мога да кажа само това: Бог да пази България!

Анонимен каза...

На никой не му пречи Альоша, дори и нашия общ приятел Христо Марков. Вземи пример от него и спри да говориш за Альоша. Само май ти единствен го виждаш, че стърчи над главата ти. Никой друг не го забелязва дори и Христо Марков!?

Ники Димов

Ангел Грънчаров каза...

Ники Димов Извинявай, а как разбра, че на никой пловдивчанин не пречи Альошката? Ти пита ли всички пловдивчани, зададе ли им въпроса: Пречи ли ви Альоша? Ето, на мен пречи, само аз да бях (аз никой ли съм?), значи все на някой пречи, нали така? А аз познавам лично много пловдивчани (включително и някои от тях вече умрели), на които Альоша пречи и пречеше, докато бяха живи. Значи изказването ти е доста съмнително...

Друг е въпросът ако си решил да събираш фенове из средите на комуноидния (немислещия и безчувствения) електорат, но това вече си е твой избор!

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров Аз съм питал и 99 % от Пловдивчани не им пречи. Само на теб ти пречи за жалост, а който му пречи си вдига на високо главата, а това е опасно да не получи шипове във врата и да не получи изкривяване!!!

Ники Димов

Ангел Грънчаров каза...

Ники Димов И един човек да е против, не е сигурно, че той не е правият, че истината не е с него. За истината не се гласува. Да не искаш да кажеш, че 99% от пловдивчани са малоумни и не схващат колко грозно нещо е над главите им да стърчи като хищна птица паметник на лъжата и на преклонението пред робуването?

Анонимен каза...

Ники, одма и веднага да изчезнеш от приятелската ми листа ! Сам и веднага! Ега сий и малоумникът! Ти луд ли си така да предаваш приятеля си!? Разбира се, че дълбоко не си прав! И за паметниците на окупаторската съвецка комунистическо-имперска армия : ПОРОБИТЕЛКА и трижди проклета заразоносителка на комунизъм и на мракобесен дивашки тоталитаризъм в България....Прав е Ангел! Не ти, в този ви уж приятелски , но и ценностен спор! А, когато той е на ценностна основа и, когато не , само се изповядва, но и яростно се защитава от теб очевадна за разумния свободолюбив човек ретроградна комунистическа теза - за оставането на такива идиотски паметници на нашата територия и, че това не било никак важен въпрос, какви приятели можем да бъдем с тебе?! Вън от приятелската ми листа "ПРИЯТЕЛЮ"! Съжалявам те! Вероятно Ангел ще е по-толерантен от мен! :-)

Владимир Петков

Анонимен каза...

Владимир Петков А как ти се струва да намесва неделното хоро и Альоша?! Има ли нещо общо помежду им или не?! Помисли малко и ми отговори?! Аз съм казал гледната точка за Альоша каква ми е - трябва да се проведе референдум и какъвто е резултата!

Ники Димов

Ангел Грънчаров каза...

Ники Димов Аз никога не съм писал писмата на небезразличните граждани, те си пишат, а аз само съм правил предложения. С какво ще се занимавам решавам аз. На никого не се меся в работите, бе ща да се месят и на мен.

Анонимен каза...

Ма, ти имаш ли си хал от хабер да играеш хоро, т.е. да се веселиш, в близост до място, което по презумпция напомня , нали е ПАМЕТНИК - .за мрак, за тъга, за плач дори и за острата необходимост от и за прокълнаване на робството и зависимостта на рода ти, на българите от тая комунистическа смрад и ретроградност... Мястото на игра хорото, което ти напомня младежо, или би следвало да ти напомня, ако имаш разум и чувство в главицата си, че , ако ти не си бил роб на тия извратеняци съвецките комунисти... по- лоши от хитлеровите национал-социалисти, то роби, подтиснати и несвободни са били твоите родители, хора от средното поколение , по-старите свободолюбиви хора и личности - създадени от т.н. "фашистки строй"....лъжливо и тъпо -манипулативно насаждан от комунистите в тиквите и в душите на де що живо е съществувало у нас....И тоя паметник на войника от армията - завоевателка и насилница в него момент за нас българите, които не сме изпратили и един наш войник да се бие срещу този войник, а той е нахлул у нас след обявяването на война с ясната цел да ни насажда с автомата безумията си ...Как ти се струва ...Сега, когато тези неща са кристално ясно изчистени от лъжите на комунистите.... Ти Ники, да се веселиш в хорото под този смраден, омразен, ретрограден, недопустим за свободния и за независимия дух на българите и на България комунистически паметник....И да тъпееш, че нямал никаква връзка с не знам си що и с какво сиййй... Ти акъл и разсъдък имаш ли?! Ти някакъв зачатък от чувство за собствено достойнство имаш ли....С тях има пряка и най-непосредствена връзка Ники....Ни повече, но и грам по-малкичко не! Нямам думи!

Владимир Петков

Ангел Грънчаров каза...

Владимир Петков Приятелю, много ти благодаря, много разумни неща си казал на младия ни и заблуден приятел, да се надяваме, че ще ги осмисли и ще си направи изводите; благодаря ти за това, че се намеси да му помогнеш да се освободи от заблудите си. Млад е и това единствено го извинява. Пък и в училище изобщо не са ги учили на това да осмислят такива сложни явления като историческите или политическите явления и събития. И поради това Ники се забърка като петле в кълчища. Аз се опитах да му обясня как стоят нещата, но не успях. Дано ти успееш. Да се надяваме, че ще осмисли нещата и ще прозре някой ден истината. Но аз с него преставам да общувам защото съм безсилен да му повлияя. Направих опити, но не успях. Няма смисъл да общуваме повече. Той явно като бъдещ политик се ориентира към спечелване на гласовете на безразличните към проблема около Альоша пловдивчани, които наистина са мнозинство, а това, трябва да признаем, от прагматична гледна точка е правилен ход. (Ние, дето сме антикомунисти и демократи сме нищожно малцинство.) Така той ще спечели доста гласове, но ще прегреши спрямо истината. Проявява дипломатичност. Нека. Щом иска да става политик. Отговорността му е негова. Аз, подобно на Аристотел (възпитател на Александър) се оттеглям и си измивам ръцете. Не съм съгласен принципно с неговия ход, но не мога да направя нищо повече по въпроса. Да решава сам. На свой риск и отговорност. И да не се приказва че аз му влияя в такава една посока, аз се оттеглям и преставам да общувам с него. Жив и здрав да е! Желая му успехи!