Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 13 август 2019 г.

Тайнствен феномен на невъзможното оцеляване!


А ние, двамата опраскани (уволнени) от самозабравилите се мутро-комунистически гербовашки управници български учители живеем общо с 430 лв., съпругата ми е безработна, а аз получавам толкова, работейки като пазач, а иначе съм учител по философия и гражданско образование. Пиша това с надежда науката (световна и българска) да се заинтересува от този феномен на оцеляването (ние, излиза, водим абсолютно ненормален живот!), знае ли се, заради нас някой учен може да спечели Нобелова награда. Прочее, тези дни възобновявам своя граждански протест за свобода в образованието и против политическите репресии срещу небезразличните към проблемите на образованието учители с реформаторски, новаторски и творчески наклонности.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

16 коментара:

Анонимен каза...

Драматично!

Атанас М. Семов

Анонимен каза...

Съпругата ви уволнена ли е или е напуснала по взаимно съгласие?

Анонимен каза...

О,о о горкия! Досега не знаех за участа на този философ и учител, ако не беше го написал. Защо си е мълчал до сега? От скромност ли или от неудобство. Умът ми не го побира! А уж учителите били добре със заплащането.

Ангел Грънчаров каза...

Съпругата ми също като мен на два пъти беше уволнена и то тъкмо по времето, в което аз бях излязъл на граждански протест! Никакво "взаимно съгласие", другарко мерзавке, не може да има когато мутреса-директорка ти каже: "Или подписвай по взаимно съгласие или те опрасквам дисциплинарно!"...

Анонимен каза...

Тя подписа ли или я уволниха дисциплинарно?

Ангел Грънчаров каза...

А Вие какво бихте направила в такава една ситуация, другарко мерзавке?

Анонимен каза...

Щях да ида на вариант дисциплинарно уволнение и обжалване пред съда на заповедта. Ако не го е направила значи че не е уволнена а е напуснала.

Ангел Грънчаров каза...

Много сте права, другарко адвокатстваща в полза на директорката-мутреса мерзавке! (Завидна смелост проявявате, ашколсун, вярно, само на хдуми!) Напълно сте права, но обяснете как съчетавате тази своя необичайна "смелост" и адвокатстването Ви в полза на мутресата?

Анонимен каза...

Нщата накрая се изясниха. Съпругата ви е напуснала, а не уволнена. Вие сте уволнен поради липса на качества да бъдете учител. Подредете животът си и спрете да търсите вината в директорки,инспекторки,началнички и т.н. Те такава нямат.

Ангел Грънчаров каза...

Какво ще правя аз, другарко мерзавке, няма да решавате Вие, а аз. Като сте толкова информирана какво ще кажете за второто уволнение на съпругата ми (първото също е уволнение под натиск, не дадох въпросната мутреса на прокурор заради шантажа поради изричното настояване на съпругата ми!), станало именно по време на протеста ми - и няколко дни след като беше започнала работа?

Не е зле да мислите малко като адвокатствате в полза на благодетелките си. Щото им оказвате мечешки услуги...

Анонимен каза...

Правете каквото искате. България е свободна,правова и демократична държава. Само спрете да се оплаквате. Както е казал народа- тарикат мъж не мрънка.

Ангел Грънчаров каза...

Не е вярно това, което казвате, другарко, пак сте в голямо заблуждение. България не е нито свободна, нито демократична държава, а Вие само показвате, че изобщо не разбирате що е това свобода и що е това демокрация. На второ място изобщо не разбирате смисъла на това, което аз правя. Няма мърморене, а има психологически натиск за вразумяване на съвсем разпищолили се мутро-гербовашко-комунистически дерибеи...

Анонимен каза...

Каква е тази омраза, психологически натиск? Това е ужасно! Тоест Вие тенденциозно изпращате сигнали до различните институции, за да упражнявате психологически натиск? Г-н Грънчаров, тук вече прекалихте!

Анонимен каза...

Вицът на годината:

"България е свободна,правова и демократична държава."

Анонимен каза...

https://www.youtube.com/watch?v=TA98j_xZyfU

Да ти прилича на някого ?

Ангел Грънчаров каза...

Кое (кой) да ми прилича "на някого"?