Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 6 септември 2019 г.

Подкрепям искането монументите на съветската армия-окупаторка на България да бъде демонтирани!



... Ние подкрепяме и благодарим за изявлението на Министерството на външните работи по този скандален повод, направено на 3 септември. Ясен държавнически знак от Ваша страна в това отношение би било незабавното пристъпване към премахване на символите на съветската окупация от всички български населени места. И би било достойно това възстановяване на историческата справедливост да започне с преместване на монумента на съветската армия, намиращ се в центъра на София. Този паметник е символ на окупацията и повече няма място в сърцето на столицата на една свободна европейска държава.

Обръщаме се и към всички политически и граждански организации, както и към българските граждани, да изразят подкрепа на позицията ни и да настояват за премахване на всички символи на окупацията на България. ...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

8 коментара:

Анонимен каза...

Тея паметници требва да имат съдбата на мавзолея в София. Дано се намери такъв решителен държавник като тогава, ама не се вижда такъв. Последователни и всеотдайни декомунизатори подобни на А. Гранчаров вече не останаха за съжаление.
инж. В. Ковачев

Ангел Грънчаров каза...

Другарко провокатор, не е нужно да лъжете и да се представяте за каквато не сте...

Анонимен каза...

Демонтиран ---да бе , друг път !

Анонимен каза...

А не , трябва да се издигне по на високо , че от сградите не се вижда , свикнали сме да си го гледаме , ами пази ни войника .Символ на Пловдив , това е !

Ангел Грънчаров каза...

От какво Ви "пази" Альошката мари, другарко? От... свободата ли? Или от честта Ви пази и изолира? Кажете, не се притеснявайте... Давате ли си сметка на какво всъщност е символ Альошката? Да не би случайно хиладолетният град Пловдив да е създаден от... Альоша?! Имате ли поне малко акълец или вече съвсем немате?

Анонимен каза...

Другар съм .

Анонимен каза...

То Альоша е лично твой . Стига вече , излагаш се и остави хората да мислят свободно .

Ангел Грънчаров каза...

Да мислите "свободно"? Другарко, нима железобетонните ви комунистически глави знаят какво е това мислене? И и особено какво е това свобода?!