Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 29 септември 2019 г.

Откриването на "кръглата маса" по реалната демократизация на пловдивското образование е под въпрос заради мълчанието на РУО-Пловдив!!!


Омбудсманът на Пловдив инж. Борислав Стаматов със специално писмо отказа да участва в "кръглата маса" по реалната демократизация в пловдивското образование (инициирана от групата на небезразличните граждани), т.е. отхвърли нашата покана, с което фактически призна няколко прекалено многозначителни неща: че лично той не е от небезразличните граждани, а е част от значително по-многочислената група на БЕЗРАЗЛИЧНИТЕ "граждани", сиреч принадлежи на мнозинството, което, както и да го погледнем, го изобличава в наклонности към... болшевизма и също така към конформизма; освен това писмото му е признание, че лично той не желае да участва в реалното демократизиране на пловдивското образование (но може би за сметка на това твърде силно желае да участва в нереалното му "демократизиране"?!) и да спомогне за нейния успех (а може би желае да подпомогне неуспеха на демократизацията - реалната!), което пък означава, че предпочита пловдивското образование да си остане недемократично, иначе казано, несъвременно, анахронично, ретроградно, уродливо, разядено от пошъл авторитаризъм и прочие, иначе казано, омбудсманът на Пловдив, без да си дава сметка какво прави, фактически призна, че нищо чудно да е приятел на тъй реалното и усещано с всичките ни сетива мутризиране на недекомунизираното, сиреч социалисто-комунистическо по характера си българско образование. Можете да прочетете това тъй многозначително негово писмо в блога на колегата Ники Димов: Получено писмо от омбудсмана на гр. Пловдив по покана за кръглата маса.


Самото РУО-Пловдив пък стоически мълчи по повод на последното писмо на групата на небезразличните граждани, п ак публикувано в блога на колегата-блогър Ники Димов: ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПОД ФОРМАТА НА ОТВОРЕНО ПИСМО. В този документ небезразличните граждани предложиха нова, по-подходяща дата за откриването на "кръглата маса" на гражданите с властващите лица в пловдивското образование, тази дата всъщност е утре, 30 септември, но понеже РУО-Пловдив замълча, откриването на самата "кръгла маса" заради тяхната управленска инертност или немощ е под въпрос (разбира се, ние продължаваме да очакваме техния отговор и се надяваме да уважат предложението ни), т.е. имаме готовност да участваме в срещата още утре, понеделник. За това свидетелства ето това писмо от небезразлична гражданка, което получих вчера:

Здравейте,

Опитвам се да следя развитието на тема "кръгла маса" и съм в очакване. Ако имате нужда от небезразличен гражданин за срещите в РУО, то аз съм на разположение! "Инвестирала" съм много време в четене на нормативни документи, размяна на писма, разговори и срещи с "експерти" от РУО и МОН... и вярвам, че мога да бъда полезна.

От сърце Ви желая здраве и успех!

Л. Вълчева

Разбира се, трогателно е това, че има такива истински небезразлични и най-вече немалодушни граждани! Мен лично ме правят невероятен оптимист такива обнадеждителни знаци като това писмо! Разбира се, отговорих на г-жа Вълчева ето как:

Здравейте, уважаема г-жо Вълчева,

Много Ви благодаря за писмото, което ме зарадва и обнадежди не по-малко от първото Ви писмо! Изключително оптимистично за успеха на иначе толкова трудното дело, с което ние, небезразличните граждани сме се заели, е Вашето писмо, то е един знак, че в свидното ни отечество апатията на гражданите, нищо че е така повсеместна, може един ден да бъде надмогната. А ситуацията около откриването на "кръглата маса" е следната: небезразличните граждани предложихме дата за откриването й 30 септември, т.е. утре, а РУО-Пловдив още не ни е отговорило, то си мълчи все още. Имаме крехка надежда, че утре преди обед те все пак ще се усетят, че е крайно невежливо да мълчат и да не уважават нашето предложение, и може би ще ни отговорят; има и известен крехък шанс, че ще приемат нашето предложение, но аз лично утре възнамерявам към 13.00 часа да направя индивидуална визита на г-жа Началника на РУО-Пловдив и да я попитам какво мисли по този въпрос, тъй че ако Вие имате възможност да дойдете с мен и да участвате в нашата импровизирана среща, ще бъде много хубаво и полезно, надявам се по тази начин да упражним известен натиск върху властта - с оглед упражняващите я да си свършат работата, за която ний, данъкоплатците, им плащаме заплатите. Това е моето предложение към Вас, ще се радвам да имате възможност да дойдете, т.е. да го приемете. Същевременно си позволявам утре да Ви поканя във воденото от мен предаване "На Агората..." по Пловдивската обществена телевизия, неговият начален час е вече 14.30 тъкмо утре, ще се радвам да имате възможност да приемете и това мое предложение, там, в предаването, ще можем дваматас Вас и зрителите да обсъдим ситуацията, която се създаде около инициативите на небезразличните граждани, към които е прекрасно че принадлежите и Вие, и то не само на думи, а и на дело.

Изинявам се, че в такъв спешен порядък Ви правя тези две предложения! Ако обаче утре РУО-Пловдив приеме предложението и вечерта в 17.30 часа "кръглата маса" по реалната демократизация все пак се открие, ще можем след предаването да участваме и в нея. Дай Боже това да се случи, ала е доста съмнително, щото все пак познаваме манталитета на нашите управници, ала дано този път ни изненадат приятно!

Желая Ви хубав ден! До скоро!

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

7 коментара:

Анонимен каза...

От коя политическа партия е назначен този омбудсман?

Yanko Dimitrov

Ангел Грънчаров каза...

Как така от коя, естествено че е назначен от мутро-комунисто-гербовашката партия?! :-(

Анонимен каза...

Плюеш по омбудсмана г-н Стаматов, пък после писма му пишеш, жалби и искаш съдействие от него! Той може да се съди за публични обиди спрямо него! Не разбрали, че никои не го вълнуват твоите кръгли маси.Нали си учител в софия, какво квичиш пак и се оплакваш, и хленчеш, че пари нямаш, това нямаш, онова нямаш!

Анонимен каза...

Квичи, защото иска отново да е на държавната хранилка, за да си издава списанията и книги, които никой не купува и да се кара с всички около него. Забелязвате ли как Грънчаров моли за помощ някого и когато не я получи -плюе! Типичен кумоноид! Колкото по-силно викаш, че си демократ, толкова по-силно разкриваш истинското си лице!

Ангел Грънчаров каза...

Другарката, дето редовно не си пие хапчетата, почна сама със себе си да си разговаря! :-) Аз й казвах, че е голяма грешка да не си пие хапчетата, тя не ме послуша и ето докъде я докара...

Анонимен каза...

Иска ви се всички, които ви критикуват да са на хапчета, по-лесно е. Знаете ли обаче каква е реалността? Че образовсн човек, следвал в Русия с хубава диплома и професия, човек, който трябва да издържа семейство избира да пише безмислени жалби, повтарям - безСмислени жалби, които по никакъв начин няма да помогнат на факта, че вие от много години сте спрял да бъдете учител, защото писането много повече ви влече. Предпочитате да пишете, да сте на ръководна позиция, за да показвате колко малко на практика можете. Защото думите и извъртането на реалността го умеете завидно. Яд ви е и не можете да спите нощем от това, че не вие сте на директорска или ръководна длъжност в министерството, затова и сте готов да се продадете н която и да е партия - дори и БСП. Пишете до тях, като се предлагате да ви вземат, само че никой не иска да ви купи господин Грънчаров, защото нямате нужните качества, човешки на първо място, след това практични.

Не ви мразя, дори напротив възхищавам се на енергията и страстта която отделяте в битките си, макар и безмислени.

Бъдете здрав и ви моля да се обърнете към себе си. Всичко добро!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, а защо битките ми са безСмислени? Щото системата е според Вас перфектна, така ли? Самата Вие изобщо разбирате ли за какво се борите? За запазването на статуквото и на облагите си от него, така ли?

Предположението Ви, че се боря за постове и власт е изключително тъпичко. Ако имаше нещо вярно в него отдавна да бях постигнал целта си. Уверявам Ви, добре зная как става това в нашенските родни условия. Права сте обаче, че нямам нужните "човешки" качества за това: не съм мижитурка, а съм личност. По тази именно причина и съм негоден на системата, която се опира най-вече на безличността. И фабрикува безличности.

Всичко добро и на Вас, другарко! Май този път сте си пила хапчетата, нали познах?! :-)