Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 4 септември 2019 г.

Таваришчи кремльовские путинци, България не е Туркмения - та да може да се управлява просто с камшик!



... Самият факт, че в официален български документ за пръв съветската окупация се назовава именно като окупация е за привържениците на истината у нас почти като първата крачка на американския астронавт на луната – малка стъпка за “малка България”, но голяма крачка в преодоляването на страха от руската реакция.

А тя, за разлика от дългото обмисляне на българската позиция във връзка с гаврата, замислена на 9 септември, беше светкавична. Чак да се чуди човек как толкова дребна подборност за изпълнената до пръсване със самомнението на световен играч евразийска империя удостои с мълниеносен отговор изявлението на един говорител на МнВР в София.

Учудването, изразено от Кремъл по повод неочакваната проява на достойнство от българска страна, показва за пореден път, че там ни нямат за нищо. Или ни имат за нещо, което не бива да се взима насериозно. Потвърди се впечатлението на германския кореспондент на “Кьолнише цайтунг” Артур фон Хун за поднесената от българите изненада на Русия след войната й за достъп до Проливите срещу османците през 1878 г., което не веднъж съм споделял:

“Че България не е Туркмения, която може да се управлява просто с камшик, това Русия трябваше да знае. Ако другите не са знаели туй нещо, то е простимо. Но за Русия не е простимо, защото България беше за нея през цял един век главната точка на източната й политика. Русия, следователно, трябваше да познава България и българския народ, като себе си. Но не това беше случаят. Руските дипломати не изучиха добре характера на българския народ, та затова се излъгаха горчиво. Те мислеха, че ще могат да управляват българите с камшик, както татарите и туркмените. Но, господа руски дипломати, българите не са родени за камшици и робство, а за самостоятелен, свободен живот. Лозунгът на българския народ е: “Свобода, независимост и България за себе си”. (Артур фон Хун, “Борбата на българите за съединението си”, (стр. 27-28) (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

No one gives a shit.

Анонимен каза...

Кои да те побара с тоя камшик по дебелия гъз та да ти докара акъла!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, пак те изби на бесовщина. Земи си пий пустите хапчета най-после...