Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 4 септември 2019 г.

Защо засега не протестирам ефективно?


За моя протест за свобода в образованието и против своеволията на самозабравили се властващи в пловдивското образование (включително и политически мотивирани уволнения на учители-немижитурки като мен) за момента се въздържам от започването му по една-единствена причина: за това горещо настоява моята съпруга, също учителка, на която й омръзна да си пати заради мен, омръзна й и нея да я преследва директорската мафия, която заради моите граждански прояви и заради борбите ми за промяна в образованието и нея уволни, и нея държи безработна вече втора година.

Е, по тази съвсем лична причина съм принуден да се въздържа от ефективни протестни действия (горката ми съпруга смята, че като аз не протестирам, тогава е може някой директор да се смили и да я вземе на работа, макар че добре знаем, че в наше време дори и чистачките в училищата ги назначават само с връзки или ако са "от наште").

Другата, още по-важната и решаващата причина да се възпра за момента от ефективни протестни действия е това, че в момента с РУО-Пловдив водим тежки преговори около датата, на която да започне работа предложената от мен "кръгла маса" по проблемите „реалната демократизация-декомунизация", т.е. по истинската реформа) в пловдивското образование; даже имам усещането, че моята готовност всеки ден да започна протеста си пред Джумая джамия е един от факторите, които притиснаха РУО-Пловдив за да почне въпросните преговори около началото на "кръглата маса".


Това е в основни линии. Казвам ви самата истина. Никога не крия и не лъжа. Бъдете здрави!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

4 коментара:

Анонимен каза...

Защото лесно се приказва.

Ангел Грънчаров каза...

Аз, другарко, съм доказал, че (освен да говоря) и действам по други начини. Вие, другарко анонимна мижитурке, нещичко направила ли сте на дело - освен да злобеете срещу тези, които нещо правят?!

Анонимен каза...

Да! Сигурен съм, че никога не лъжеш!(малко)

Анонимен каза...

Ха-ха няма да ти помогне нито протест,нито кръгла маса,щом не мълчиш работа като учител няма да имаш никога! Цър,цър,цър......