Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 8 септември 2019 г.

Колко тежи кралската корона?



... Майката на принц Чарлз се е срещала с 12 американски президенти, пътувала е по цялото земнбо кълбо, дори наскоро се научи да използва таблет... Въпреки това, ето 6 работи от ежедневието на обикновените хора, до които тя не се е докосвала:

1. Тя никога не е гласувала


Юридически погледнато, въпреки че е монарх, тя има право да гласува. Но според протокола на Двореца Бъкингам, Елизабет Втора трябва да бъде неутрална по всички политически въпроси. В този контекст тя не е способна да гласува или да се кандидатира за избори. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)



Кралица Елизабет Втора за първи път говори за тежестта на короната във филм на BBC, който ще бъде излъчен на 14 януари, пише Reuters. В продукцията тя се връща 65 години назад и припомня за нейната коронация.

Споделя, че има две корони, като имперската се носи на официални събития. Що се отнася до недостатъците на короната, кралица Елизабет Втора обяснява, че е сложно да я носи, докато произнася реч, тъй като се затруднява с четенето.


„Не можеш да погледнеш надолу и да прочетеш речта, трябва да я държиш високо. Ако се наведеш, вратът ти ще се счупи и короната ще падне. Така че има някои недостатъци на короните, но иначе са доста важни“, отбелязва тя.

От филма става ясно, че тази корона тежи килограм и има перли, принадлежали на кралица Елизабет Първа от династията на Тюдорите. „Те трябвало да послужат за обеци на кралица Елизабет. Не изглеждат много щастливи сега. Повечето перли искат да бъдат живи същества. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: