Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 8 декември 2019 г.

Дали епичният гняв на тъй войнствената директорка на ПГЕЕ "ТЕТ Ленин" ще бъде възпрян от умиротворяващата мощ на предрождественската благодат?




Тази сутрин в блога на небезразличните граждани открих горното отворено писмо, надлежно изпратено до институциите. Апропо, от утре, понеделник, 9 декември, ОТ 11.00 Ч., под прозорците на сградата на РУО-Пловдив на площад "Джумая джамия" ще бъде възобновен продължаващият вече три години ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ ЗА СВОБОДА В ОБРАЗОВАНИЕТО И ПРОТИВ БЕЗПРЕЦЕДЕНТНИТЕ ЗЛОДЕЯНИЯ И БЕЗЗАКОНИЯ НА УПРАВЛЯВАЩАТА ПО МУТРЕНСКИ МАНИЕР И СЪВСЕМ РАЗПИЩОЛИЛА СЕ ВЛАСТВАЩА "ОБРАЗОВАТЕЛНА" БЮРОКРАЦИЯ-МАФИЯ.

Приканваме всеки гражданин, който се самосъзнава и самоопределя като НЕБЕЗРАЗЛИЧЕН, да подкрепи и да се включи в протеста ни, който ще продължи поне до 9 януари 2020 г.!

Желая ви хубав ден! Бъдете здрави!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

4 коментара:

Анонимен каза...

Не се надявайте! Бюрократ и вяра в Бога, в чудесата на Коледа и Рождеството на Спасителя?

Христос изгони търговците от храма. Но не би могъл да ги изгони от държавното управление.

Днес търговците биха изгонили Иисус от храма. Понеже е беден идеалист.

По-добре си стойте в градската библиотека на топло и напишете още една книга. Нека този път тя бъде посветена на историята на философията или на философията на историята!

Няма смисъл да мръзнете в студа и да се разболеете. Пък и се видя колко се трогват бюрократите от писма и протести, че и дори от заплахи за самоубийство.

Ангел Грънчаров каза...

Аз все още се надявам да се пробудят някои граждани и да надмогнат безразличието. Не предприемаме тези акции заради властващите (в тяхната безкрупулност съм се убедил предостатъчно!), а заради гражданите. Нима не разбрахте, че всички тия неща (писането на отворени писма и възвания до институциите, протести и прочие) ги предприемам не защото вярвам, че властващите нещо ще променят в поведението си, не, нямам такива илюзии и нищо не очаквам от тях, те са обречени да си останат все същите, аз ги предприемам с крехката надежда нещо да се промени в съзнанията, в душите и дори в поведението на ГРАЖДАНИТЕ?! А пък променят ли поведението си гражданите, сиреч победят ли безразличието, тогава с новото си поведение гражданите ще принудят властта да предприеме някакви промени... друг път да проработи демокрацията ни няма, просто не може да се изобрети. Сега схващате ли защо предприемаме тия "съвсем безсмислени протестни действия"?!

Анонимен каза...

Каквото и да правиш Грънчо причината си е в самия теб,защото не си затваряш устата!

Анонимен каза...

Вие трудовото право го нямате за нищо. Назначението трябва да е след съответният конкурс, който не е сигурно че ще бъде спечелен от "страдалеца" Грънчаров. И ако го назначи трябва да го търпи минимум 30 дни. Поне така пише в закона.