Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 25 декември 2019 г.

Защо в Мутроландия държавата позволява гражданите "законно" да бъдат грабени от организирани престъпни групи?!


Коледна реч за (част от) несправедливостите

Реших и аз да напиша една мини реч по случай Коледата и несправедливостите, които ни заобикалят и дълбоко са проникнали в структурата на държавата.

Потвърждавам убеждението, че над писаните закони има едни неписани (Божествени) закони, които би трябвало да са формално отразени в една конституция. Колкото по-добре описани са те в нея, толкова по-християнска и като цяло Божествено построена е страната. Доколко нашата конституция е съобразена с неписаните закони (и писаните в Библията) на Астрала, всеки от вас може сам да си отговори, съобразно познанията си. Но дори и тя, бидейки нехристиянска, бива брутално нарушавана от някои закони, като например този за ЧСИ-тата.

ЧСИ-тата са частни лица, които упражняват властническа функция, което е категорично забранено от конституцията, а и от Божествените писани и неписани закони.

ЧСИ-тата биха могли да ти отнемат единствения апартамент и да отидеш на улицата. Така биха могли да нарушат писаните и неписаните Божествени закони.

Арбитражните съдилища също са частни лица, упражняващи властническа функция, но поне в случая имаме договорка между страните, че са съгласни да се явят пред такива съдилища. Същото се отнася и за медиацията, когато тя се осъществява при частни медиатори. Така, че те не са толкова лоши опции, стига да има взаимно съгласие за тях. За ЧСИтата, обаче, няма никакво взаимно съгласие. Напротив, те се явяват насилствена и репресивна самоналожена еднолично мярка: нещо като узаконени престъпни групировки, крадящи чуждо имущество без санкция или решение от държавен властимащ орган.

ЧСИ-тата могат да се разглеждат като пореден епизод от голямото грабителство към българина. Първо беше ограбена и разпродадена колективната държавна и общинска собственост, а сега вече се посяга и на личната собственост на обикновения гражданин, който да бъде доведен до под линията на екзистенц минимума на един независим гражданин и той да бъде принизен до клошар: по-зле и от роб, защото в Рим дори и роба е имал повече права от гледна точка на достойния живот.

Т.нар. "заповедно производство" е отклонение от стандартното трифазно производство. В този вид производство длъжника не участва и така е лишен от правото си на защита. Съдът е длъжен в такъв случай да защитава в максимална степен правата на длъжника, но това на практика не се случва. Не се извършва проверка дали претенциите действително отговарят на истината. Липсват надлежни мотиви за съдебното решение. В тези случаи съда обслужва заявителите: монополисти или банки. Обслужват се социално силните, а не социално слабите, а това е дълбоко против както постулатите на Конституцията, така и писаните и неписаните Божествени и Астрални закони.

Каква държава е тази, която създава закони, които задължават хора да участват в и да създават организирани престъпни групи?

Обикновеният български гражданин е по-безправен и от робите в Рим, що се отнася до битката с монополите и банките и всякакви други кредитиращи институции, въвели по един или друг начин обикновените хора в заблуждение.

Мога да давам много други примери, например за мобилни оператори, които съзнателно въвеждат в заблуждение обикновени граждани, с цел да им вземат парите. Тези техни незаконни, нелоялни практики по никакъв начин не се преследват от правораздавателните и правоохранителните органи, а даже напротив: срещат мълчаливото благоволение на държавата.

Хиляди хора, които бяха ентусиазирани, че могат да правят малък и среден бизнес, заложиха цялото си имущество и единствения си дом, бидейки наивни и вярвайки, че държавата е справедлива и нормална, вместо да бъде слуга на лобито на банките и монополистите.


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Bacho Кольо каза...

"Хиляди хора, които бяха ентусиазирани, че могат да правят малък и среден бизнес, заложиха цялото си имущество и единствения си дом, бидейки наивни и вярвайки, че държавата е справедлива и нормална, вместо да бъде слуга на лобито на банките и монополистите."

Една тъжна истина...