Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 12 декември 2019 г.

Как предлагаме да протича гражданския протест за свободя в образованието?


В групата ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ ЗА СВОБОДА В ОБРАЗОВАНИЕТО беше сложен следния документ от колегата Николай Димов, придружен от следния текст:


Ники Димов: Всеки ден от 11 часа до 18 часа на площад Джумая джамия от 9 Декември 2019 г. до 9 Януари 2020 г. Който има свободно време добре е дошъл! :)

Ангел Грънчаров: Аз предлагам нашият протест да протича под формата на нещо като "верижна реакция", просто не е нужно да стоим в студа там долу, под прозорците на сградата на РУО-Пловдив, а властващите отгоре да се наслаждават на величието си, не, предлагам всеки гражданин, който иска да изрази съпричастност към протеста за свобода в образованието, като мине през площад "Джумая джамия" да се отбие до РУО-Пловдив, да влезе през входа (той се намира на стръмната улица), да се качи на втория етаж, там са покоите на г-жа Началника на РУО Киркова, да каже на секретарката й, че иска среща с шефката й, да се срещне с нея, да й каже очи в очи какво мисли, да й съобщи, че подкрепя исканията на протеста, и така, един по един, съпричастните и небезразлични граждани ще посещават г-жа Киркова (ако я няма - някой от заместниците й!), а не да стоят без никаква полза и смисъл долу, под прозорците! Това е моето предложение. Ще приложим принципа "Щом планината не ще да отиде при Мохамед, то тогава Мохамед ще отиде при планината" (или обратното, няма особено значение). И така това, което искаме, а пък РУО се инати да го приеме, а именно да започне "кръглата маса" по демократизацията на отношенията в пловдивското образование ДЕ ФАКТО ще започне, пък макар и в специфична форма, противно на субективните желания на нежелаещите да си развалят рахатя властващи!!! На тази основа скоро ще ги принудим да приемат и другите наши предложения.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

7 коментара:

Анонимен каза...

Супер предложение. Със сигурност всеки ден ще има няколко десетки човека . Браво.

Анонимен каза...

Сиреч "Ще протестирам, ама от топлата одая. Не ми се стои на студено". Твърде пофално.

Анонимен каза...

До кога ще показвате безплодните си опити ? Станахте за смях!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, а Вие какво направихте до днес за промяната към добро в образованието? Нищо? Апропо, пише се "докога", неграмотна сте...

Анонимен каза...

Вашето предложениеняма нищо общо с разрешението за протест. Там пише точно и ясно пред сградата, а не в сградата. Ако не се спазва разрешението подлежите на глоба.

Анонимен каза...

А какво им пречи да седнат на една маса заедно с протестиращите? И да ги изслушат кротко? А после да си измият ръцете - управляващите слушат народа. И една демократична партия (СДС) веднъж така слушаше народа. И нищо не произлезе от това изслушване, което явно е имало психотерапевтична и анестезиологична цел.

Nedelin Boyadjiev

Анонимен каза...

Помня, лятото колко комфортно установихте, че им е вътре по етажите и кабинетите с мощен климатик. Вчера влязох и аз да видя това РУО. И зимата им е добре, беше даже няколко идеи по-топло, отколкото е необходимо според мен ...

Ива Краева