Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 25 януари 2020 г.

Признание отдалеко


Kaloyan Borisov (с местожителство Sacramento, California) обнови състоянието си:

Нашия свят отдавна умира. Въпреки, че не ни остава много време повечето от нас гледат на това като чужда трагедия.

При повечето българи всичко свършва до прага на входната врата. Нищо след него не ги интересува. Като най-много клюкарски да разпитат за нечий успех или нещастие.

Поведение на оцеляващи примитиви, които не вярват на никой и в нищо. Защото много добре помнят собствените си лъжи. Такива хора не заслужават държава. Та те не знаят как да стопанисват собственото си наследство. Както остава да постигнат нeщо в жалкия си живот.

Точно тези хора заслужават да бъдат лъгани и експлоатирани. Безгръбначни без мнение и принципи, примирени в бабината панелка и вечно надяващи се на нещо от някой.

Киро "Гела" просто ще ги смачка за удоволствие с високо вдигнати ръце.

Надеждата за мен е в онези непримирими души, които всеки ден променят себе си, задават си въпроси и търсят отговори.

Наблюдават, анализират, пишат, повтарят и преповтарят.

Благодаря на Ангел Грънчаров, че беше за мен един от тези учители.


ДОБАВКА:


«Сократ говори», картина НА художника Луи Лебран

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

,Ич ми не е.,.

Анонимен каза...

И аз съм признателен ученик на господин Грънчаров: https://www.facebook.com/heedoss