Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 31 март 2020 г.

Как ще спечелим войната с вируса ако заложим на слабостта, а не на силата си?!












"Крийте се от вируса, бягайте от него, пазете се от вируса като не излизате от дома си, не влизайте в парковете и не се разхождайте по улицата!" Това ни съветват свръх-умниците-тарикати от щаба (правителството), които заложиха на забраните, наказанията, страха, репресиите, глобите за да ни принудят да се крием. Но това е първичната реакция именно на немислещия, на неразумния, на малодушния страхливец-тарикат и паникьор.

Другият принципно различен подход е: направете организма си силен за да се бори и да се справи с вируса - за да го победи, за да не му позволиш да те ликвидира.

Първият, тарикатско-разсъдъчният подход ще съсипе икономиката на страната и живота ни. Между другото страхът вреди на имунната система, поради което най-лесна плячка на вируса е треперкото-тарикат, окичен с маски и с ръкавици, който, разбира се, няма как напълно да се укрие от света - дори и да се навре в миша дупка.

Ала душевно здравото общество, състоящо се от душевно здрави индивиди (то затова е и душевно здраво!) няма да прибегне до унизителната и малодушна стратегия на криенето и на бягството, щото, потретвам, доста трудничко е да се укриете от въпросния вирус.

Не зная дали сте забелязали, че всеки тарикатлък неминуемо ни излиза на носа - и за него плащаме огромна цена. Тарикатите винаги се самопрецакват превъзходно.

Войната с вируса няма как да бъде спечелена с позорно бягане и криене от врага. Битката с него все още предстои.

Как ще я спечелим ако сме овладени от капитулантската и мародерска стратегия на треперещите малодушници?!



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

3 коментара:

Анонимен каза...

ГРАНЧАРОВ БУНИ НАРОДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ГРАНЧАРОВ СЕ ОБЯВЯВА СРЕЩУ ПОЛИТИКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ГРАНЧАРОВ Е НАРОДЕН ВРАГ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДА ДОКЛАДВАМЕ ТОЯ ИЗВЕРГ НА ПРОКУРАТУРАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕКА ДА ГО ГЛОБЯТ С 50 000 ЛЕВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЙ СЕЕ НЕДОВЕРИЕ В ПРАВИЛНОСТТА НА ТАКА РАЗУМНАТА ПРАВИТЕЛСТВЕНА ПОЛИТИКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДА ЖИВЕЕ БОЙКО БОРИСОВ, НАШИЯТ СПАСИТЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДА ЖИВЕЕ ГЕНЕРАЛ МУТАФЧИЙСКИ, НАШИЯТ ВОДАЧ В БУРЯТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДОЛУ ВРАГОВЕТЕ НА НАРОДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Добре, че са демократите генерали, иначе няма на кого да разчитаме и вярваме в тази тежка обстановка!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, кои генерали са демократи ма? Вие много ли вервате на генералите ма, другарко? И що така? Щат сте войнствена ли?!