Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 26 април 2020 г.

Емблема на какво е паметникът на окупатора Альоша?


Паметникът на окупатора в Пловдив бил емблема на хилядолетния ни град? Емблема, но на какво? На малодушието ни ли? На безчестието ни ли? На бездушието ни ли? На малоумието ни ли? На унизеността ни ли? На безсрамието ни ли? На гьонтапигьозлъка ни ли? На какво по-точно? Кажете де, защо така се умълчахте?



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

9 коментара:

Анонимен каза...

На неспособността ни да печелим войни. Супер нормална последица е този паметник за страна загубила три войни подред. Като не можеш да побеждаваш не се бутай в шамарите.

Ангел Грънчаров каза...

Какви три войни ма, другарко? И историята ли не знаете? Това е паметник на окупирането ни от съветските хуни на тъй любимия ви таваришч Сталин ма, другарко?

Анонимен каза...

На Пловдив.

Ангел Грънчаров каза...

Какво отношение към Пловдив имат съветските хуни ма, другарко?

Анонимен каза...

Участието ни в първата световна е следствие на загубата на Балканската а тънките сметки през втората е следствие на набиването на канчето ни през първата. Супер нагло е страна загубила толкова войни да има претенции. Все едно последния отбор в групата да се изказва по отношение на разпределянето на медалите.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, дърдорите учебникарски бълвочи, показващи пълната Ви неграмотност. От десет дерета вода се мъчите да носите та белким умиете тъй кървавото лице на български и руския комунизъм, ама туй дека си го мислите нема Ви се удаде, много изсъхнала човешка кръв има по него...

Анонимен каза...

Паметника не е построен с парите на съветските граждани а с тези на българските. С парите на съветските граждани е финансирано образованието ти.

Ангел Грънчаров каза...

Никакви съветски граждани на са пращали образованието ми, другарко комуноидна кретенке, дето всичко си представяте тъкмо наопаки на истинското положение. Моето образование е платено с парите на майка ми и на баща ми, Бог да ги прости! (Поразсъждавайте самостоятелно защо казвам така и се опитайте да разберете истината по този въпрос...)

Анонимен каза...

Альоша е силата на Русия...

А вие като мижитурки "освободени" мисля че тряа да мълчите, а?...

Ми така е - хем ви има, хем ви нема...

Русия не се занимава с нищожества, може да ритне Турция, но кои сте вие?...

Така си живеете, по руска милост, бих казал аз, ветеран от Запада...