Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 5 април 2020 г.

Сега е момента да бъде съкратена разплулата се, корумпирана и паразитираща половинмилионна бюрокрация!


Колегата-блогър Ники Димов подхвърли една идея във Фейсбук, аз я подех, ето какво написах по този повод на моята страница там:

Сега е момента властта да направи реформа и да съкрати разплулата се, корумпирана и паразитираща половинмилионна бюрокрация!

От името на небезразличните граждани ще напиша отворено писмо до г-н Премиеро и ще му предложа в този критичен момент да направи реформа в държавната администрация и наполовина да я съкрати с цел икономии; моментът е много подходящ. Ние сме страна с най-раздутата администрация-бюрокрация, пет пъти повече чиновници на глава от населението имаме в сравнение със САЩ и със западните страни. Щото сме най-богата страна затова храним най-много и най-корумпирани чиновници-паразити. Които при това са несменяеми по закон.

Ще пиша до Борисов, той, разбира се, няма да обърне внимание (тия паразити от държавната и общинска администрация са му електорато, он благодарение на тях е на власт!), но аз пиша възванията си за да настъпи някаква промяна в съзнанието на хората, на народа, на властващите не вярвам. Да, Премиеро печели изборите само защото администрацията гласува за него, а той котка чиновниците, учителите и полицаите като им подхвърля щедри бонуси (т.е. с чужда пита прави помен... с парите на данъкоплатците си купува гласовете на чиновниците, полицаите и учителите!)... уж било забранено купуването и продаването на гласове на изборите, забранено, но он може да си го позволи, така ли?

И какво мислите по въпроса, драги треперещи от страх малодушници?



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: