Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 22 май 2020 г.

Защо това, което прави Пловдивската обществена телевизия, е феноменално?


Ето писмото, което написах тази сутрин до г-н Евгений Тодоров, ръководителя на Пловдивската обществена телевизия:

Здравей, Евгений,

Вчера гост ми беше Георги Пашев, млад човек, роден през 1988 г., т.е. е от "поколението на свободата"; той работи като програмист и е главен асистент в ПУ по информатика и компютърни науки; та той участва вече в няколко предавания, в които говорихме за образование; но вчера за първи път беше в студиото, ето неговия отзив, пращам ти го, защото е показателен:

Днес като бех в офиса на ПОТВ и се хванах за главата и за малко да се просълзя! Толкова мизерна обстановка, а такава хубава програма правят! Едно малко студио с няколко декора, 4 камери, 2 безжични микрофона, но старо поколение и излиза цяла продукция като при голяма телевизия! Евала за огромната ефективност!

Така той оценява това, което правиш. И аз се развълнувах, ето какво пък му написах аз:

Да, напълно си прав, самата истина е това, което казваш! Това, което е направил Евгений Тодоров с неколцината си сътрудници, е изключително голямо, то е равностойно на подвиг. Те всъщност правят интерактивна, диалогична телевизия, нещо много съвременно и добро, да не говорим колко много ПОтв направи за Пловдив и за пловдивчани. За жалост, почти никой от властващите в града не се е трогнал и не е предложил подкрепа или помощ. Което е срамно, щото ПОтв съвсем безкористно и всеотдайно работи за града, пък и за страната, всичко го прави даром, по чисто идеалистични подбуди, което в нашите условия е феноменално, е крайно рядко явление! И това продължава вече повече 20 години! Ще си позволя да пратя отзива ти на Евгений Тодоров, да види как представител на "поколението на свободата", каквото е твоето поколение, оценява правеното от него и екипа му, което е знаменателно! В крайна сметка човек трябва съвестно да си върши работата, независимо от това, че често съвременниците не са справедливи; но рано или късно всичко направено ще бъде справедливо оценено. Съжалявам, че вчера пропуснах да те запозная с г-н Тодоров, грешката е моя, улисан, не ми хрумна, но при следващо твое участие ще го сторя..

Това е. Това сметнах за нужно да кажа на този млад човек.

Хубав ден ти желая!


С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров 


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

4 коментара:

Анонимен каза...

Присъединявам се безрезервно към оценката и към нейните дълбоко съдържателни смисли! Дори, само на основанието и гледната точка добити от слушанията и гледанията на няколкото интересуващи ме предавания на ПОТ! Радвам се , че Пловдив има такава медия, която с оскъдните си средства но с възрожденския дух и безкористност на основателя, екипа и сътрудничещите му автори работят за ИСТИНАТА ! Такава, каквато е , а не, подчинявана, насилвана и извращавана в угода на силните на деня, или на котерийно-сексуалните интереси на издържащи я чичковци, батковци, мутри и тем подобни разбойници и престъпници...По правило, които и, обаче, са хем костюмирани, хем и умело маскирани кат божи кравички ненапити....:-)

Владимир Петков

Анонимен каза...

Феноменална e, спор няма. Феноменално много съм се смял с предаванията й.

Ангел Грънчаров каза...

Вие, другарко, сте толкова извратена, че Вашият смях е равностоен на рев...

Анонимен каза...

Привет,

Напоследък забелязвам, че ефирът на ПОТВ се превръща все повече в батална арена между едни хора като Георги Жековци и други хора като Живко Желевци. Даже Живко Желев написа цяла поема срещу Жеков. Подозирам, че Жеков няма поетичен талант, така, че няма да може да му отговори подобаващо, освен, ако не плати на някой, който може. Между другото, злобарите са по-неталантливи, по мои наблюдения.

Естествено, телевизията трябва да е свободна и всеки, който иска, да се обажда; но прекалено голямата простащина понякога ми идва в повече. Те са няколко човека, дето говорят абсолютно просташки. Даже чак аз се чувствам обиден, макар, че не е насочено към мен. Бицин също го обиждат доста "яко", а който слуша предаванията му по-задълбочено, ще види, че той има балансирани позиции, които са горе-долу в ред. Все пак е доцент или професор (не помня точно). Малко от малко се е научил да говори балансирано и с факти, ако не друго. Е, има няколко изхвърляния, ама на всеки може да се случат.

Жеков, в интерес на истината, също говори аргументирано, ако изключим тотално просташките му епитети, които ако си ги беше спестявал, можеше даже да мине за талантлив човек за политиката, ама айде да не казвам прекалено голяма дума. А и той като е много серт и казва, че децата трябва да носят вината за родителите си комунисти, да отговори кой му е баща, щото се говорят едни неща...

И естествено, това, че някой е бил член на БКП или сега е член на БСП/БКП (има второ БКП); не значи, че непременно е лош човек и крадец или потенциален крадец. А това, че не е, също не означава обратното. Може просто да си е наивник "идеалист", вярващ в приказките за всеобщи мед и масло и как ще отпаднели паричните знаци и единици и всеки щял да си получава колкото и каквото иска неограничено. Ами така е, ко йто възприема рая прекалено буквално и материалистично, накрая рано или късно стига до ада или поне до преддверията му, ако не е правил престъпления срещу морала.

Но да не се разсейвам: за простаците ми беше думата: направете им за тях отделно предаване: просташки вербален кеч. В това предаване всеки да може да се обажда и да се държи абсолютно вербално просташки колкото иска. Даже може да се сберат и да се бият намазани с мазно като пехливани и който е по-як, да печели нещо: например вожда на хуните - простаци.

Asst. Prof. George Pashev, PhD, M. Eng.
http://gpashev.com