Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 1 юни 2020 г.

За какво са гневни американците, какъв урок изнасят те на властващите?








Serbest Korkmaz от Чикаго: Проблем на Америка е назначаване на полицаи след средно образование след елементарни изпите и само 6 месеца след това курсове. Масово младите полицаи се държат като хванали господ за шлифера с нашите пари. Средно един полицай струва над $ 100 000 на данъкоплатеца на година. С нашите пари няма да ни раздават фасони. Или ще спазват закона или ще им го начукаме докато се научат.

Ангел Грънчаров: За какво са гневни американците, какъв урок изнасят те на властващите? Отговорът на този въпрос ме вълнува мен. Моля живеещи в Америка да се изкажат. Дали пък не искат да покажат на властта, че свято трябва да спазва закоността - и безпрекословно трябва да уважава и да защищава правата на човека? Допустимо ли е в безредиците да се палят коли и магазини, принадлежащи на други граждани? Бунтът на тълпата приема и ирационални форми на изява, това някаква лява революционност ли е, това проява на комунизъм ли е (но нали комунистите много обичат държавата!) или е начин да се покаже, че индивидът и неговата свобода (неговите права!) стоят над всичко останало?! Вълнува ме също така и този въпрос: какво трябва да се случи в България, че българите по същия начин да се разгневят - и да излязат на битка за правата и достойнството си по улиците и площадите? Някой трябва да бъде убит от полицията ли? Ами че у нас комай всеки ден има доказателства, че нито правата, нито достойсството, нито даже живота ни са важни за властващите мутро-комунисти! Наистина, какво трябва да се случи, че българинът да стане от масата и да излезе на улицата да протестира и да се бори за нещо? Дали няма да се потвърди моята теория, че българинът излиза да протестира само когато властта му вземе хляба и сиренето (и сланинката)? Докато има хлаб и сирене (и сланинка, т.е. и блажно!), масовият български темерут и с танк да го дърпаш не можеш да го изкараш на улицата да протестира, вярно ли е това допускане? Много въпроси изникват. Американците са такива, така се борят за правата си, ний нехаем - и затова Америка е така просперирала, а ний сме най-бедни и най-унизени, но търпим! Ний, българите, дали не сме народ, съставен предимно от темерути и от мижитурки?! Това исках да ви кажа и попитам, длъжен бях да го сторя. Хубав ден ви желая!

    • Serbest Korkmaz Бунтът на тълпата изразява ядът на тълпата над полицесйкото насилие и бруталност и е предъпреждение към тези, облечени с власт, че защото имат власт и пари всичко им е позволено. Именно тези с власт и пари тикат младежите, които нямат спомени от комунизма към ляв екстремизъм. Въпреки това изцяло подкрепям простестите. Вярвам, че разумът на младите ще надделее и тяхната ярост ще се насочи към спазването на законите от всички, включително и от полицията. Америка има огромен полейски проблем и ако не се разреши това, което става сега ще се повтори многократно. На този проблем ще се спря в отделен коментар.
      1
    Напишете отговор...

  • Serbest Korkmaz Проблема на Америка в полицията са : Изключително ниските критерии за ставане на полицай. На практика всеки завършил средно образование с два лесни теста за физическа и писменна подготовка може да се класира за 6 месечен курс с гръмкото име Полицейска академия. Незнам какво ги учат в тази академия, но след него подготовката им е под всякаква критика. Не стига, че най неграмотните кандидатстуват за полицаи, не стига, че са мачовци , които си мислят, че като са с оръжие и униформа са нещо повече от гражданина, който им плаща заплатата, но и ръководството на полицията явно е кръгла нула след като тези мачовци не са инструктирани за поведение и държание и не познават закона. Искам да подчертая, че това не е мнението ми за всички полицаи. Но новите на 85 % са такива. Това са мачо-лайна, които превишават правата си. И докато не се промени това фиаско нямат да спрят тези конфликти. През последните дузина година вече колко такива сблъсъци имаше ? За бога ние сме Америка не сме Тумбакту. Толкова ли няма един анализатор, който посочи проблема и решението му. Именно затова, че вече толкова време не се вземат никакви рационални решения изцяло подкрепям протеста и свалям доверието си от Тръмп. За това пък ще пиша в нов коментар.
    3
  • Serbest Korkmaz До днес 31 Май 2020 година подкрепях Тръмп макар и с 50,01 %. Заради просташкото му поведение и липсата на лидерски качества снемам доверието от него и подкрепата ми става 12 % доверие срещу 88 % недоверие. Тръмп се провали с коронавируса. Тръмп се провали с простестите. Тръмп даде опасно надъханост на белите фашисти в САЩ, че защото са бели всичко им е позволено. Тръмп се провали с Русия. Тръмп се провали и с Китай. Тръмп се провали и в отношението му към медиите и опозицията. Тръмп се оказа едно изкуфяло плямпало, който само говори и обещава, но нищо реално не прави. За България в следващият коментар.
    1
    • Mika Ka ....не е казал нито една, ама нито една думичка срещу джуджето в кремъл! Защо ли :)
      1
  • Serbest Korkmaz Искам да започна с това. Докато в България няма свободно носене на оръжия като в САЩ всяка надежда за промяна към добро оставете. Червените мутродеребеи, които са на власт и бандитите имат оръжие, народа няма. Там,този който има пушку той определя правилата. Народа е докаран до просешка тояга с дългове до козирката. Как си предствяте например протест в Ардино където масово хората работят за 600-700 лв бруто или 450 -550 чисти и имат всевъзмони плащания. Че там както във всички градове всичко е вързано като свински черва. Срещу кого ще протестират срещу робството си от ДупиСе ли ? Че нали ще останат без работа и ще загубят ипотекираният си дом. Мога да продължа още много ще кажа само това. Свободата и Демокрацията са скъпи удоволствия. Те не са за бедни и зависими гаврошовци.
    2
    • Ангел Грънчаров Това "Свободата и Демокрацията са скъпи удоволствия . Те не са за бедни и зависими гаврошовци." много ми хареса! Значи ли това, че бедняци като нас, българите, сме обречени да живеем завинаги в комунизъм и в бандитско-комунистическа тирания?!
    • Serbest Korkmaz За съжаление значи Г-н Грънчаров. Свободата и Демокрацията са скъпи удоволствия, които българина няма как да позволи. Знаете ли кога ще излезе българина на улицата като в САЩ ?
    • Hilmi Serif Трите субективни сили- пари власт и религия са в едни и същи ръце. В същите ръце е и грубата обективна сила на джунглата.Не виждам как, само с думи може да се пребори подобна система. Лично за мен, нещата не отиват на добре, в световен мащаб.
Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

6 коментара:

Анонимен каза...

97ма когато имаше барикади срещу Виденов нямаше нито един разбит и ограбен магазин.

Анонимен каза...

Това са елементарни престъпници - грабители, побойници и убийци. И диваци.

Анонимен каза...

Ако властите посегнат на Вас по подобен начин - веднага ще се вдигнат невиждани протести, но те нарочно се правят че не Ви забелязват!

Ursus Major каза...

Путин искат, при Путин такива работи няма.

Анонимен каза...

Аз съм в Америка, и съм ти казвал: бунтуват се защото е фасадна демокрация, много по подла, опасна, и мръсна от откровено авторитарните режими.

Ангел Грънчаров каза...

Кога пък цъфнахте в Америка ма, другарко лъжкиньо?! Като е толкова лошо в Америка какво дирите там? Идете в тъй щастливата Путинландия, дека "демокрацията" (тиранията) съвсем не е фасадна! :-)