Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 17 юни 2020 г.

Дали ние, българските граждани, ще намерим сили да се противопоставим на страшната властова аномалия, грозяща тоталното съсипване на България?


Днес написах и изпратих следния документ до съответните държавни институции:

До г-н Румен Попов, Окръжен прокурор на Пловдив
До г-н Румен Радев, Президент на Република България
До г-н Иван Гешев, Главен Прокурор на Република България
До доц. д-р Диана Ковачева, омбудсман на България
До г-н Цветан Кюланов – изпълняващ длъжността Ръководител на 
Представителството на Европейската комисия в България
До доц. д-р Ана Джумалиева, 
Председател на Комисията за защита от дискриминация

ДО МЕДИИТЕ

ВЪЗРАЖЕНИЕ СРЕЩУ ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 10974/2019 ОТ 8.06.2020 Г. НА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА ЗА ОТКАЗ ДА СЕ ОБРАЗУВА ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО

от Ангел Иванов Грънчаров,
безработен и остракиран от системата учител по философия
и гражданско образование от град Пловдив
Адрес: гр. Пловдив, Ж.К. Тракия, бл. ..., вх. ..., ет. 3... ап. ...,
тел. 0878269488, имейл: angeligdb@abv.bg

Уважаеми господин Окръжен прокурор,

Обжалваното от мен с настоящето Възражение Постановление на прокурора към Районна прокуратура г-жа Веселина Николова съдържа следния недъг: разминава се по категоричен начин със същината на отправените от мен обвинения в моята Жалба! По тази причина, след като разследването е било насочено, "кой знае защо" (всъщност целта на тази подмяна е пределно ясна: да се "докаже" това, което "трябва да се докаже", т.е. липсата на престъпление!), в погрешна, в невярна посока; след това всички изводи и заключения на Постановлението, разбира се, вече нямат отношение към повдигнатия в жалбата ми проблем. За да се убедите в този главен недъг на обжалваното постановление за отказ си позволявам да приведа тук отново същината на обвинението си:


"... По тази причина и на това основание предлагам на Окръжна прокуратура да предизвика проверка на моите подозрения за съзнателно, за умишлено и злонамерено потъпкване на закона от въпросните властнички (с несъмнена репресивна цел), а именно, явно тяхната цел е да ми отмъстят за моята активност, за моята борба за промяна към добро на отношенията в пловдивското образование. От казаното може да се направи основателния извод, че г-жа Киркова и г-жа Кръстанова си позволиха да ме репресират на чисто политическа основа, дълбоката мотивация на преживените от мен репресии е напълно политическа, което пък е нарушение на принципа за деполитизиране на образователната система. Защото борбата за реална демократизация на отношенията в училищните общности, която водя от години, по естеството си е политическа борба, е борба за същностна промяна на политиката на МОН в сферата на образованието; и ето, противодействието от страна на тази администраторки не означава друго, освен че те самите са си позволили в работата си да се вдъхновяват от своята лична политическа пристрастност, което за тях е забранено по закон.
Но най-тежкото тяхно нарушение, за което искам незабавна проверка, е: тези две властващи администраторки си позволиха, заемайки високопоставена държавна служба, да работят против същностния интерес на обществото, на нацията и на държавата, нещо повече, те си позволиха да блокират и то на дело, на практика, опитите на самото ръководство на държавата в лицето на МОН за същностна промяна на ситуацията в българското образование, която е отразена в Закона за училищното и предучилищно образование от 2016 г.! Т.е. тяхното поведение противоречи не само на духа, не само на принципите на този закон, но и на конкретни негови разпоредби, а както е известно, държавните служители нямат право да тълкуват закона и да го изпълняват избирателно, според както е изгодно на техния себичен или чисто користен интерес, те са длъжни да го изпълняват изцяло дори и когато законът противоречи на техните лични идейни и политически разбирания. Точно това тези две администраторки (с отношението си към мен и моята борба!) показаха пределно красноречиво, че ме остракираха от системата точно в момент, в който личности и учители с моите разбирания и с моя подход са съдбовно необходими на българското образование, така мъчно реформиращо се по посока на изискванията на времето, в което живеем."

Прокурор Николова сякаш изобщо не е прочела внимателно жалбата ми, а ако я е прочела, за да насочи разследването в погрешна посока, е игнорирала решително същината на проблема, който съм посочил пределно ясно. Такъв един подход води дотам, че всичките й "констатации" нямат отношение към същината на обвинението, те именно са произведени с оглед, както казах, да "доказват" тъкмо онова, което "трябва да се докаже"; такъв един неприкрит субективизъм, издаващ очебийна пристрастност в полза на обвинените в престъпление длъжностни лица в пловдивското образование, е недопустим за орган на съдебната власт, който би следвало по презумпция да работи единствено в полза на правдата, законността, правото, справедливостта. Защото никъде не е доказано, че г-жа Николова в качеството й именно на прокурор (а не на емпирично лице или личност) има правото да потъпква по такъв недопустим начин смисъла и назначението на своята длъжност, която пак по презумпция би следвало да служи както на коренния и същностен интерес на обществото и държавата, така и на, повтарям, правдата, законността, правото, справедливостта. Излиза, че у нас се е стигнало дотам в самозабравянето си длъжностните лица от всички власти да са овладени от манията да употребяват дадената им от гражданите и държавата власт в свой себичен, частен, кастов интерес (изхождайки от вехти принципи на бюрокрацията от рода на "Началството никога не греши!" и "Гарван гарвану око не вади!"), което само по себе си е не само недопустимо, а и би следвало, ако бяхме нормална държава, да е и наказуемо. Кой и къде и доказал, че действащи прокурори имат правото да обслужват користните интереси на самозабравили се в престъпно своеволие властнички в пловдивското образование, а пък в същото време коренните и същностни интереси на обществото, на гражданите, на държавата да отидат, както се казва, по дяволите - както, за жалост, допуснахме да стане у нас. Неслучайно все по-често нашето свидно отечество бива наричано МУТРОЛАНДИЯ, разбира се, съвестните и достойни граждани никога няма да се примирим с това жалко положение и ще продължим борбата си за законност, за правова държава, за реална и функционираща демокрация, т.е. за това длъжностните лица в държавата да служат всеотдайно на интересите на гражданите, обществото и народа, а не на хептен самозабравили се властници на престъпна мафиотска клика, която разглежда нашата, на граждани, държава като своя "бащиния" или като своя "частна собственост".
С оглед на казаното, уважаеми г-н Окръжен Прокурор, вярвайки във Вашата привързаност към правото, правдата, законността, справедливостта, Ви призовавам да отхвърлите тъй порочното Постановление за отказ (от правосъдие!), което, както сам се убедихте, е пределно недъгаво, е безкрайно предубедено, е абсолютно субективистично – защото обслужва интересите на няколко отдавна провалени и самозабравили се властнички в пловдивското образование. Настоявам да се проведе ново разследване под надзора на Окръжна прокуратура, което да се води от истински мислещ и добросъвестен прокурор, за когото водещи са тъкмо безпрекословните принципи и повели на правото, правдата, законността, закона, справедливостта и дори, не на последно място, МОРАЛА. Щото, както се убедихме от обжалваното Постановление, ако липсва морал, то всичко друго отива именно по дяволите.
Държа да отбележа накрая и този поразителен факт, че обжалваното Постановление изцяло игнорира последиците от действията, бездействията и поведението на въпросните самозабравили се властнички, които, злоупотребявайки с властта си и потъпквайки арогантно закона, си позволиха след уволнението ми и до ден днешен да правят всичко, за да ме остракират от образователната система, като при това, подчертавам, са вдъхновявани от своята чисто политическа и кариеристична в същината си надъханост спрямо мен като човек, философ, учител и гражданин, който просто се бори за правата си – и съвестно си изпълнява дълга. (Излишно е да изтъквам, понеже се подразбира, че този техен безскрупулен властови произвол застраши дори и моето фундаментално право на живот: давате ли си сметка как аз и моето семейство оцеляваме вече повече от три години в безработица или с минималната заплата – защото съпругата ми също беше уволнена и също я държат принудително извън образователната система!) Защото нали разбирате, ако се приеме истинското положение, т.е. моята правота, въпросните властнички би следвало не само незабавно да напуснат постовете си, но и да бъдат изправени пред съд за всички ония беззакония и злоупотреби с власт, които дръзнаха да сторят. Затова тяхната борба е борба за оцеляване в рамките на една порочна, доказано корумпирана, дискредитирана по всички линии, провалила се, работеща срещу интересите на обществото, гражданите и народа мутро-мафиотска власт
Сам избирайте, г-н Окръжен прокурор, на тази корумпирана и дискредитирана мафиотско-мутренска система ли ще служите, или ще имате достойнството да си изпълните дълга! Все пак имайте предвид, че "Видовден" винаги идва, няма как да не дойде: представителите на аморалната, развратена от пороците си власт рано или късно ще си получат заслуженото! Все пак прокуратурата, пък и правосъдието, не могат вечно да бъдат използвани като бухалки, които удрят главите на жертвите на произвола - за да се угоди на интересите на една самозабравила се, провалена, антинародна престъпна мафиотско-бюрократична клика. Стигнахме дотам в падението си като общество и като държава, уважаеми г-н Окръжен Прокурор, самата властваща държавна бюрокрация да придобие облика на престъпен мутро-мафиотски октопод, който безжалостно изсмуква жизнените сили на обществото, народа и нашата държава! Време е всички ние, българските граждани, независимо кой къде се намира, да се противопоставим на тази грозна аномалия, грозяща тоталното съсипване на България! Ще се радвам Вие, уважаеми г-н Окръжен Прокурор, на дело да покажете, че в името на правдата, правото, законността, правосъдието и самата справедливост даже сте способен да жертвате добруването си в рамките на порочната антинародна и мутро-мафиотска система!
Излишно е да казвам, но все пак ще си го позволя да кажа: дръзвам да мисля, да говоря, да пиша така откровено и честно не просто защото съм дълбоко убеден в правотата си, а и защото ми е много интересна Вашата реакция, която, държа да Ви уведомя, ще бъде фиксирана и документирана по всевъзможни начини, включително и в предаванията ми по Пловдивската обществена телевизия, също така и в моята поредна книга, която продължава хрониката на безобразията, с които тъй богатият български живот има добрината да ме сблъска и да ми сервира напоследък, в годините на моите епични и славни борби за реално (а не мнимо и лъжливо!) демократизиране, декомунизиране и либерализиране на пловдивското и българското образование. 
Позволявам си тук, в качеството си на водещ на предаването "На Агората..." по Пловдивската обществена телевизия да поканя Вас лично, а също и г-жа Веселина Николова на пределно открит демократичен дебат пред зрителите, ще се радвам да приемете поканата ми! И по тази начин ще покажете на дело, че сте с нас, с гражданите и народа – и че сте против ония, които по най-престъпен мафиотски начин злоупотребяват с властта си в угода единствено на своята престъпна корист!
Уважаема г-жо Председател на Комисията за защита от дискриминация, моля настоящето Възражение да бъде прието като документ, даващ основание за самосезирането на ръководения от Вас орган и за завеждането на преписка и разследване по същия казус. Моля да не подходите формалистично и да отхвърлите възражението ми само на основание на това, че съм го представил малко по-различно от предписаното от типовия шаблон.

Уважаеми господин Президент на Република България,
Уважаеми господин Главен Прокурор,
Уважаеми господин изпълняващ длъжността Ръководител на Представителството на Европейската комисия в България,
Уважаема госпожо омбудсман,


Моля с авторитета на институциите, които ръководите, да помогнете съответният държавен орган, който сезирам с това свое тъй откровено Възражение, да си свърши навременно, ефикасно и качествено работата!

С УВАЖЕНИЕ: (подпис)

17 юни 2020 г.
Пловдив

ЗАБЕЛЕЖКА: Обжалването Постановление може да се прочете ето тук.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

8 коментара:

Анонимен каза...

Бихте ли разгледали тезата на власт имащите, че не ставате за преподавател и да развиете тази теза, като философ, както и позицията на различната гледна точка да оцените работата си.
Имайте предвид, че Сократ е можел да застане на две коренно противоположни позиции и да защитава и двете достатъчно убедително. Интересно ми е вие как ще се представите.

Моля, да публикувате коментара ми. Благодаря!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, понеже сте крайно невежа и сте чула нещо, ала не сте го разбрала, държа най-напред да Ви увудомя, че не Сократ, а неговите врагове софистите са правили това, което Вие предлагате да направя аз, а именно лъжата са я представяли за "истина", а истината - за "лъжа". Та, за разлика от Вас, са били значително по-умни, но са били не по-малко аморални от Вас самата. Ние двамата със Сократ никога не бихме си позволили лъжата да е представяме за "истина", истината - за "лъжа", нещо, което Вие специално умеете да го правите, но по възможно най-тъпия начин: като повтаряте като латерна смехотворната теза, че аз, моля Ви се, съм бил "некадърник". При това даже не се усещате, че щом този въпрос за некадърността толкова сърдечно и жизнено Ви вълнува, то явно без да искате се издавате, че става дума за Вашата собствена некадърност, която е така явна, че няма и защо да се доказва.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, а пък властимащите... калинки, чиято теза е че аз съм бил некадърен, са така пословично кадърни, няма що, че стигнаха дотам, че тия дни даже излезе запис на телефонен разговор на тъй кадърния ни премиер, който надълго и нашироко разсъждава колко прости и кадърни са всички, които служат на неговата власт, воглаве с него самия и с многострадалната Цвета Караянчева, нали се сещате сама в такъв случай колко струват тезите на тъй кадърните ни властващи калинки за некадърността на техните врагове като мен?!

Анонимен каза...

Аз за всеки случай препратих на имейлите на г-н Гешев и г-н радев линкове към някои ваши статии, в коиот говорите за тях, та да видят как точно ги наричате. Архивирани, разбира се, та да не можете да ги изтриете или промените. Истината ще ни направи свободни, нали така?

Ангел Грънчаров каза...

Браво, другарко! Вие сте майсторица на доносите. Но Гешев и Радев, да се надяваме, не са прости като Вас, а са значително по-умни и затова едва ли ще се впечатлят от тъй тъпите Ви доноснически усилия...

Анонимен каза...

Ама защо сега се вайкаш?! Какви доноси, какви пет лева? Не си ли ги писал ТИ тези неща? Писал си ги. Защо да не ги знаят хората? Каквато попара си дробил, такава ще сърбаш, драгий! :)

Ангел Грънчаров каза...

Добре, другарко. Не се гневете толкоз. Вие знаете най-добре всички тънкости на мерзавството.

Прочее, не съм Ви упълномощил да ми говорите на "ти". Бъдете малко по-културна.

Анонимен каза...

Сили ще се намерят. Политическа воля и инициативност липсват.