Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 12 юни 2020 г.

Да тествам ли гербовашката система за правене на "конкурси" за училищни директори?




Елена Игнатова: Човек никога не знае... Може пък така да ти променят трайно мнението за системата... 😉

Ангел Грънчаров: Няма как да си променя мнението за системата. Порочната система трябва да бъде премахната. Интересно ми е да разбера дали човек с моите възгледи за реална демократизация, декомунизация и либерализиране на системата може да получи пълномощия от МОН, което на думи твърди, че е за демократизиране-либерализиране на системата. Така ще дам шанс на МОН да покаже дали е за реална или е за мнима демократизация - и дали е за реално либерализиране или е за мнимо "либерализиране". Прочее, аз не смятам, че българското образование и българските училища са "бащиния" или "частна собственост" на мутрите и по тази причина смятам, че съм длъжен да участвам в тези директорски конкурси.

Елена Игнатова: Точно това имах предвид. Но и че назначението може да има две страни - да ти даде карт бланш или да ти запуши устата 😉, което се разбира на по-късен етап.

Ангел Грънчаров: Елена Игнатова Те добре знаят, че точно на мен не могат да запушат устата или пък да ме направят послушна миитурка. Няма как да се преобразя и да им стана удобен. Системата е устроена така, че личности не търпи (личност без непокорно свободолюбие и правдолюбие не се става!). Тази система се крепи на посредствеността и затова култивира посредственост. И безличност. По тази именно причина ми се иска да проверя дали не е дошло все пак времето системата да бъде взривена отвътре. Аз мога да направя едно училище оазис на човечност, свобода, достойнство, в който се прави истинско образование, а не се имитира нещо, което има крайно далечно отношение към образованието. Точно затова казах, че съм готов да направя този тест като си подам документите тия дни.

Да, "образователната" ни система е устроена така, че личности не търпи: а личност без непокорно свободолюбие и правдолюбие не се става!

Точно затова ще си направя един предизвестен по резултата си експеримент: ще участвам в обявените директорски конкурси за училища в Пловдив и Пловдивско. За да си докажа горната теза.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

3 коментара:

Анонимен каза...

И аз бих участвал, но нямам 10000 лева за подкуп за да си купя едно директорско място. Вие г-н Грънчаров нима не знаете, че в днешно време всичко се купува? Ако нямате здрави връзки в ръководството на управляващата партия, то нямате никакъв шанс в тези конкурси. Нали си спомняте как в тета Анастасова победи най-добрия кандидат инж. Калин Христов? С връзки, разбира се. Нейните връзки се оказаха най-здрави и тя стана директор....

Ангел Грънчаров каза...

Именно за да разбера как става всичко съм принуден да се явя на тия "конкурси". И ще дам пълна гласност на всичко онова, което ще видя и ще разбера. Докато обществото не се възмути от безобразията промяна никаква няма да има.

Анонимен каза...

Не се занимавай с глупости, а си храни семейството.