Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 12 юни 2020 г.

"Всички сме бисексуални!" - как ви звучи такава една "джендърска теза"?





Всички сме бисексуални, само дето повечето се страхували да се възползват от тази свобода: как ви звучи такава "джендърска" теза?
Коментари
  • Ангел Грънчаров Да, как ви звучи такава една тъй страшна за нашия правилен (хетеросексуален) морал джендърска теза?
  • Стефан Борисов Пашев Като покана любопитните да се присъеденят към някой скорошен гей-парад.Както се казва,никога не е късно да станеш за резил...или другата формула-болката е кратка,резила е за цял живот..
    1
    • Ангел Грънчаров Психолози твърдят, че в душата на човека има две начала: мъжко и женско. За да станеш мъж, трябва да потиснеш ефикасно всичко женско у себе си - и да дадеш израз на мъжкото, т.е. да разкриеш мъжествеността си. Респективно жената, за да стане истинска жена, трябва да потисне мъжкото у себе си, та да даде пълноценен израз на женското, на женствеността си. По този начин обаче човек, игнорирайки другата възможност, се обрича да слугува или да робува на едната възможност, иначе казано, се отказва от свободата. И за да се оправдае за това свое робство се вижда принуден да си измисли примамливи лъжи от рода на тази, че е грях да изневериш на заложеното в твоя пол, че е прекрасно, че принадлежим към "правилно мислещото" мнозинство и т.н. Не се ли забелязва тук нещо като сексуален комунизъм?! :-)
      2
    • Стефан Борисов Пашев От житейският път през живота ми,съм виждал деца в най крехка възраст на които вече личи посоката.Не е ясно как тези деца,ще устояват мъжественоста или женственоста си.Необходимо е толерантност и разбиране от едната страна и не цинично,нахално и брутално афиширане от другата страна....



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

5 коментара:

Анонимен каза...

Опасявам се, че говорите само за такива като себе си.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, само аз ли съм човек ма? Кои и какви са "тия като мене"?

Анонимен каза...

Аз съм чувал за гейове, които си имат жени и се правят на "нормални", имат си деца дори, защото нямат проблем в оплодителната способност, но тайно си правят забежки с мъже, така, че никой да не разбере от семейството им и всичко това, защото в обществото не било прието човек да е гей. То и сега не е прието, реално. Ако видиш на улицата двама мъже да ходят хванати за ръце и да се целуват, как ще реагираш???

Иначе, ако видя 2 лезбийки да се целуват, ще ми е по-интересно да ги гледам задълбочено.

Георги Пашевъ

Анонимен каза...

Занимаваш се с това сега ли..!? Не го приемам сериозно.

Петко Вацев

Ангел Грънчаров каза...

Най-интересно е, че аз поставих проблем за обсъждане, който смятам е важен. А хората се уплашиха така, че мълчат сконфузено. Което нещо показва и говори. Ох, как показва и говори такава една многозначителна реакция! Давате ли си сметка колко много говори и показва тя?