Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 9 юни 2020 г.

Трябва ли да узаконим платения секс?


Angel Grancharov Ви кани на планувана дискусия в Zoom.

Темата е:

Свръхбабаит в секса ли е българинът? (Не е ли правилно да узаконим платения секс?)

Време: 9 юни 2020 в 09:00 PM София


Идентификатор на конференцията: 768 4274 6275

Парола: 8U26ss

МАТЕРИАЛИ ЗА ПОДГОТОВКА ЗА ДИСКУСИЯТА:







Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

8 коментара:

Анонимен каза...

Уредихме образователната система, преборихме се неглижирането на клошарката баба Марийка, брахме череши, косихме трева между жилищните блокове в пловдивския жк Тракия, канихме да се запалим жив пред Регионалния инспекторат по образование на лично място – между Римския стадион и Джумая джамия, канехме се да ходим да гладуваме и се търкаляме в палатка пред входа към светая светих на Правителството, писахме сълзливи и гневни молби и заклинания, проклехме всичко, що още не е съгласно с философа-психолог, обявихме, че има диплома не от Ленинградската висша школа за активисти на Партията, а в Петербург, заканвахме се да осъдим всичко що още диша и мърда в днешна България, обявихме българите за прости и тъпи. Дойде най-после ред да се преборим и за място под слънцето на пловдивските проститутки. Простият български народ не разбира как може такъв ценен кадър да бъде прогонен като мръсен турски фес от елитния пловдивски техникум по електротехника. Уви, от нийде взорът надежда не види, както е казал някога обявилият се за фен на комуната и комунизма Христо Ботев, през турско, когато българите си живели заможни, весели и щастливи в сговор с дембелите на Османската империя. Боже, колко мъка има у този Герой на нашето време, Боже!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко мари, Вие освен философите и проститутките ли мразите ма? Да не би да имате несбъдната мечта да бъдете проститутка, както не можахте да станете нито философка, нито писателка? Другарко, тази Ваша всеобятна злоба да не се дължи на вопиющата Ви сексуална незадоволеност?! Толкоз ли не можахте цял живот да намерите някой малоумен другар, който да не пожертва да легне с изчадие адово кат Вас?

Анонимен каза...

Какъв ли необятен талант трябва да притежава философа, за да изрази в такава кратка форма всички надарености и достойнства, които притежава - неподражаемо чувство за хумор, извиращо от недрата на автентично народностното, оттам са разпознаваеми и стилът и характерните метафори, а също и богато използваните диалектни форми. А подвеждащото по своята простоватост преплитане на фройдистки мотиви с орнаменти от кафявата преса, добавен е и регионален изказ в тази микстура за цялостност. Всички тези съставни елементи, а и още много други подобни, се открояват особено ярко в по-мащабните епистоларни произведения на автора, споделят малцината притежаващи чудовищна издръжливост да се подложат на изпитанието да се запознаят еднократно с тях.
Доволно платен коментар /безплатно подобни автори не коментираме/

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, Вие сте на пък да станете велика писателка ма?! Леле, как убаво пишете, мале-мале! Ашколсун! Научих Ви и да пишете дори! Как сега ще ми платите обучението? Предпочитам кеш. В натура не ща.

Анонимен каза...

Видимо е, че философа, при цялата му народностна самобитност, не би могъл да е в едно и също философско пространство със Сократ, но без съмнение е част от панорамата на късния социализъм...

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, Вие ли сте упълномощена да решавате кой в кое "философско пространство" попада? Как постигнахте тези тъй големи пълномощия?

Анонимен каза...

От името на безразличните (според Вас) граждани на Републиката е питането защо смятате жените за по-низши същества, кое Ви дава основание за това?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, никога никъде не съм казвал, че дамите (жените по Вашата терминалогия!) са "по-нисши същества". Тази формулировка си е Ваше собствено изобретение. Тя не отговаря на моя мисловен и нравствен стандарт. Явно изобщо не сте разбрала какво казвам и пиша...