Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 9 юни 2020 г.

Защо за да падне Цар Боко Де Ла Банкя съм принуден да подкрепя Ивайло... Божков?


Георги Пашевъ: Философът Ангел Грънчаров написа, че би подкрепил партия на Божков, защото му писна от Боко. На всички ни е писнало. Едва ли има нормален човек, който да го търпи, освен заради зависимости и интереси. Но аз все още няма да взема страна във война на тронове между една или друга мутра. Когато се появи нормален и честен и обикновен Богобоязлив човек, ще го подкрепя. Стига вече супергерои и покемони. Изберете най-после обикновен човек. Такъв, който идва от вашите среди и има вашите проблеми и е живял вашия живот и се е борил за работа и оцеляване като вас

Ангел Грънчаров: Навремето доста хора подкрепиха "политикът" Боко с аргумента, че понеже бил мутра и бандит, познавал престъпността отвътре и затова единствен можел, видите ли, да се справи с нея - он тогава, както е известно, в качеството си на главен секретар на МВР, турен на поста от Ахмед Доган!) се беше прославил с това, че фаща престъпниците, а пък "лошият съд" ги пуща! ОК, минаха 10 години откакто Боко управлява клетата ни държава, е, какво ще кажете, като турихте мутра начело на държавата, постигнахте ли си тънката цел, а именно тази "наша, народна" мутра да се справи с престъпността?!

Боко се тупкаше в гърдите, че он щял, ако му дадете власт, да се справи с корупцията, е, справи ли се с корупцията - справи се, ама дръжки! Ето, сега Божков директно и с доказателства го обвини, че е корумпиран, искал е и е получавал милиони за себе си, уж за ГЕРБ де, но ГЕРБ е мафия, кръстникът на която е он, ГЕРБ е неговата лична престъпна група! Някой нима си мисли, че Божков е могъл да открадне от държавата 700 милиона от неплатени данъци, а управляващите са го гледали без да намажат нищо?! Хайде да не бъдем идиоти, нали не искате да бъдете пълни идиоти - защо тогава вервате на Боко когато се кълне, че не бил взел и стотинка от Божков?! Вие май наистина сте идиоти ако му вервате.

А сега защо заявих, че бих подкрепил Божков при условие, че направи нужното да махне Боко. Да, заявих го съвсем умишлено, провокирах ви да се замислите. Ето ми аргумента: Божков може да е вършил престъпления, но докато това не е постановено от законен съд, той не може да бъде смятан за престъпник (има презумпция за невинност, та за да важи за вас, трябва да важи и за Божков!); как тогава позволяваме на Боко-Гешев да го третират като престъпник и да му отнемат собствеността?! Като позволявате сега на Божков да вземат собствеността, утре когато дойде някоя мутра и ви вземе собствения дом, нема да имате право да протестирате ако сега си мълчите, гледайки как властта по чисто мутренски и бандитски начин се разправя с Божков.

Той може да е всякакъв, но е човешко същество и има същите права като вас самите, затова и, ако държите на правата си, трябва да го защитите когато властта го тъпче: щото утре тя ще почне да тъпче и вас ако си замълчите. Аз така съм устроен, че когато властта тъпче някой и то по най-грозен начин, не мога да правя каквото прави тълпата и да крещя "Тъпчи го, така му се пада!", аз съм устроен така, че да защитя жертвата на произвола. Независимо как се казва тази жертва, Божков ли се казва или Костов, или някак иначе.

И още един аргумент имам: Божков не е тъпанар, а е умен, може моралът му да куца, но акълът му работи, това последното не може да се каже за Боко - и за Гешев. Омръзна ми тази страна да я управляват простаци, от 9 септ. 1944 г. насам я управляват предимно простаци-каскетлии, само на два пъти не я управляваха простаци, а умни хора, именно Ф.Димитров и И.Костов, е, да ви кажа, предпочитам тази държава да почнат да я управляват умни хора.

И ако на България й е съдено да я управляват лоши хора с не дотам завиден морал, то нека управляващите, като са лоши в морално отношение, да са барем умни. Затова ще подкрепя Божков ако излезе открито в битка за властта с Боко и боковците.

За да падне султан или Цар Боко съм принуден да подкрепя Ивайло... Божков! Това е. Хубав ден ви желая! Можете да започнете да ме плюете колкото си искате, аз казах честно какво мисля...



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Каква сене Ивайло, а Васил Божков.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, Вие наистина ли не сфанахте защо на Васил Божков съм дал името Ивайло? Я се понапънете малко да видим дали няма да разберете?