Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 15 юни 2020 г.

Прост или "страшно интелигентен" човек е Боко Борисов?


Как се отнасяте към теорията, която имах щастието да науча тия дни: колкото повече пари имаш, толкова си по-умен и интелигентен?

Иначе казано интелигентността на човека се мери с големината на банковата му сметка.


И човекът, който ми изложи тази своя теория ми каза, че с оглед на нея Бойко Борисов, който, както твърди мълвата, за годините на своето управление е успял вече да спести в личните си банкови сметки над два милиарда еврА, е изключително умен и интелигентен човек, безброй или милиарди пъти по-умен и интелигентен от мен, философа, който в банковата си сметка в момента има 37 лева (а до края на месеца или до получаването на нова заплата, която при мен е минималната, има още 15 дена!)



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

Бихте ли могли да поразсъждавате, чисто философски, над темата за която всички хора с които имате някакви взаимоотношения говорят - а именно, че сте пълен некадърник. Развийте една такава теза.

Благодаря

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, а Вие как разбрахте, че "всички хора", с които аз имам някакви "взаимоотношения", смятат, че аз съм бил "некадърник"? Да не би да имате някакви ясновидски способности, та разбрахте дори това? Разговаряла ли сте с "всички хора", с които аз имам някакви "взаимоотношения"? Питала ли сте ги аз кадърник ли съм или съм некадърник? И те всички до един в един глас какво казаха? Че съм некадърник ли отвърнаха? Чудна работа? Аз примерно познавам някои хора, които не мислят така за мен. Как точно тях сте пропуснала да ги попитате за моите способности? Вие само с това ли се занимавате - да питате хора какъв съм аз? А да не би с нещо просто да искате да ми отмъстите и по тази причина за си въобразявате, че всички хора, с които аз имам някакви "взаимоотношения", били смятали, че аз съм некадърник? Друга работа немате ли си, другарко, та само за мен мислите?

Анонимен каза...

Да, той не е образован в соца претенциозен графоман, но притежава уникални управленски качества, релевантни на социалната ситуация, успява дя ги осребри също по уникален начин!