Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 14 юни 2020 г.

Защо Европейският съюз още търпи в редиците си тъй приказната страна Мутроландия?



Русия заема към 16% от земната суша, но има 2% от брутния продукт на планетата. Колко пъти е по-неразвита от останалия свят?
Коментари
  • Георги Пашевъ Тея сравнения са не говорящи. Виж по-добре сравнение към население, за да се види колко е производителен един гражданин на съответната страна.


    • Ангел Грънчаров Територията говори за всякакъв вид ресурси, човешки и природни...
      1
    • Георги Пашевъ Ми те имат огромни пустеещи земи, дето не ползват 🙂
    • Ангел Грънчаров Георги Пашевъ Проблемът си е техен... Американците имат Аляска, пък я ползват...
    • Георги Пашевъ Аляска също не е гъсто населена. Има до нея една област Юкон, дето е разделена между Америка и Канада, и тя е доста рядко населена от човеци :) Аз пък се радвам, че има такива "девствени" места, неразвалени от човеците и само природните закони важат там :)
    • Георги Пашевъ Ако искате да оплюете руснаците квалитетно: сравнете ги със западняците по следните параметри: GDP per capita (БВП разделен на брой население); както и по другия параметър: големина на средната класа :) И вижте къде сме и ние по тези параметри и "ревете" :)
    • Георги Пашевъ По параметъра GDP per capita, Сърбия ни диша във врата, въпреки, че ние за това време сме усвоили много еврофондове, до които сърбите нямат достъп.
    • Ангел Грънчаров Георги Пашевъ Аз не искам да плюя руснаците, те самите достатъчно са си се оплюли и продължават да се оплюват...
    • Ангел Грънчаров Георги Пашевъ у нас еврофондовете ги крадат управниците те затова създадоха мутро-милиционерската партия...
    • Георги Пашевъ И какво излиза? ЕФ са захарта, която храни тумора. И какво трябва да направи ЕС, за да излекува тумора? Да спре захарта?
      1
    • Ангел Грънчаров Георги Пашевъ ЕС чака да види докъде е акъла на българите... да позволяват на мафията да краде европарите... ЕС не само ще спре парите, но и ще ни изгони ако продължаваме да гледаме безстрастно как мафията краде не само европарите, но и парите от българския бюджет. Случайно да Ви е известно колко пари платихме за грабежа от Догановата мафия на парите на КТБ? И за това, че разследващия тази афера Гешев скри крадците, той беше възнаграден с поста главен прокурор. Това случайно да Ви е известно?!
    • Георги Пашевъ И защо ЕС не само, че не спира захарта досега, ами се целуват и мляскат с мутрата публично: като Меркелката и оная фон дер Лъвицата и тя се лендзи с мутрата скоро???
    • Георги Пашевъ Аз съм ядосан и обиден и на евро-кратите, които досега демострират благоразположение към мутро-кликата в София.
    • Ангел Грънчаров Георги Пашевъ ЕС не е СССР. В ЕС отгоре не могат да се намесят да ни решат вътрешните проблеми. В ЕС за разлика от СССР има демокрация, в него демокрацията се уважава. В ЕС ни гледат и се чудят на акъла ни като народ. И чакат сами да въведем елементарен ред в своя български дом. Чакат ни вече 12 години. Търпеливи са. Културни са. Цивилизовани са. Знаят, че демократичен манталитет не се създава лесно. Мутрата го целуват от немай-къде. Аз смятам, че те са толкова интелигентни, че целуват Мутрота с една-единствена цел: да помогнат на българите да осъзнаят мащаба на нравственото и умственото си падение като пращат в ЕС да ги представлява такава отвратителна Мутра... Като целуват Мутрата го правят с възпитателна цел, правят го за наше добро: ние поне малко да се погнусим от себе си... щот Мутрата така или иначе е перверзна еманация на народа ни...
    Напишете отговор...

  • Iskra Penkova Има много необитаеми територии


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

4 коментара:

Анонимен каза...

Съгласен съм с вас, че България трябва да излезе от ЕС.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, не сте разбрала нищо. Не да напусне ЕС трябва, а трябва да бъде изгонена. Съвсем друго е. Обяснил съм тия неща. Ама дето не четете.

Анонимен каза...

Надявам се, че думите ви са пророчески и България ще напусне новия СССР, оп, пардон, ЕС.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, България нема да напусне ЕС, куче от салам бега ли? Но ЕС трябва да изгони България от общността си като недостойна страна. Това е различно. Има и морален аспект. А мъката Ви по СССР е обяснима за комуноидите...