Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 1 юли 2020 г.

Къде е доказано, че да си съпричастен с небезразличните граждани е непростим грях, който трябва да се наказва от властващите?!


Истина е, старателно уча тънкостите на лозарския занаят от моя добър учител Ники Димов. Нищо че съм на тия години се налага да уча разни занаяти защото трябва някак да се живее, да се изкарват някакви пари.

Между другото Ники, по моето убеждение, има заложби да бъде учител, търпелив е, ще се радвам да стане и учител в селскостопанска гимназия, а защо не някой ден и директор на такава една гимназия. Това, че е в момента учител на "тъй компрометиран в очите на властта" човек като мен, да се надяваме, няма да му попречи, няма да доведе до това и него властите да го репресират като не му позволяват да практикува преподаване на знанията му на добър агроном, щото ако почнат да пречат и на млад човек като него, това вече ще е пълна свинщина. Да се надяваме, че дотам няма да стигнат.

Ники показа съпричастност с борбите на небезразличните граждани за истинска промяна в образователната ни система, но къде е доказано, че да си съпричастен с небезразличните граждани е непростим грях, който трябва да се наказва от властващите?!

Та така, вчеря рязахме лози, върнах се пребит от работа, особено ме съсипа изнасянето на пръчките или на ластарите, не знам как да нарека зелените израстъци. Ники и млад и не усеща умора (въпреки че е работил цял ден във фирмата си), аз обаче бях предната нощ дежурен като нощен пазач и грохнах направо. Заспал съм като труп.

Ето как минават дните на един български учител на напреднала възраст като мен, който беше наказан от властващите с гладна смърт (като ми забраниха да работя това, което работих цял живот, те очевидно това целяха: да ме убият от унижения!), но виждате, аз още оцелявам - благодарение и на добри хора като Ники.

Хайде на всички, които са прочели това мое тъй дразнещо излияние, хубав ден пожелавам (аз след минути пак поемам за работа, пак съм дежурен)!

Бъдете здрави!



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

10 коментара:

Анонимен каза...

Това е Вашият блог, всеки може да пише каквото му е на душата. Нищо лошо не сте направил, че споделяте как се чувствате.

Изключете глупавите внушения за Ники, не Ви отива на годините.

Хубав ден!

Анонимен каза...

Паразит, продължавай да хленчиш, като да се правиш на света вода ненапита. Просията и опитите да получиш съчувствие срещу грубостите и клеветите, които сееш и осмърдяваш всичко, до което се докоснеш, съответстват на участта ти на бивш университетски доносник. Жалко за онези, които са изпаднали във властта на твоите манипулации.

Ангел Грънчаров каза...

Кои са "глупавите внушения" за Ники ма, другарко?! Бихте ли се обосновала, за да разберем всички кое по-точно е "глупавото" в тях?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко ма, по повод на втория Ви коментар не мога да не се запитам за какъв "университетски доносник" дърдорите, че не се сещам какво е това? И защо благоволихте да ме наречете "паразит" ма, другарко, Вие изобщо знаете ли значението на тази дума? Нима паразит според Вас е този, който работи и се изхранва с труда на собствените си ръце? Вие значи окончателно сте се побъркала, клетата, аз Ви казвах, че тази Ваша омраза спрямо мен ще избие в недобра посока, ето, изкукуригахте хептен...

Анонимен каза...

Пазете се от слънцето. То създава и подържа живот, но може и да го отнема.

Томи Томев

Ангел Грънчаров каза...

Вчера се изтощих от слънчевия пек така, че в един момент имах чувството, че ми пресекнаха силите... Май за малко оставаше да припадна. Днес съм разнищен. Въпреки че работихме след 17.30 часа, но горещината беше голяма...

Анонимен каза...

"Ето как минават дните на един български учител" – имате предвид Ники, нали? Когато цял живот си паразитирал, Бог се смилява над паразита и му праща млад добродетелен мъж да го учи на труд, да го отклони от хленч, просия, брътвеж.

Анонимен каза...

Отидете ли си от грешния свят, целият Регионален инспекторат по образованието в Пловдив ще потъне в траур, че няма кой да разведрява трудовия му колектив.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, Вие вече смъртта ли ми желаете? Не Ви ли е поне малко срам? Или сте изрод, кото нема никаква морални скрупули?

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, как така свързвате учителстването с паразитирането? Нещо сте се объркала. Учителстването няма нищо общо с паразитирането. Паразитират некадърни мерзавци като Вас, които от злоба и завист дърдорят врели-некипели по адрес на нормалните трудещи се хора... Вие някога нещо работила ли сте изобщо - ако не броим доносничество?