Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 1 юли 2020 г.

Янко Янков е поискал яснота по моя казус от РУО-Пловдив


Известният правозащитник и юрист Янко Янков е отправил запитване до РУО-Пловдив по моя казус, можете да го прочетете ето тук. Благодарих му ето с този коментар в неговия блог:

Уважаеми господин Янков,

Благодаря Ви за това, че сте отделил от времето си да подготвите този документ и по такъв начин да опитате да получите информация по моя казус от длъжностните лица, под чиито безстрастен поглед всъщност беше извършена разправата с мен. В резултат на която моя милост, човек, който през целия си живот съвестно си е гледал работата като учител по философия и гражданско образование, фактически беше лишен от преподавателски права - и това стана, което е най-абсурдното, в "европейска" и "демократична" България, което ми даде основание да наричам свидното ни отечество МУТРОЛАНДИЯ.

Вие сам сте преживал това, което ми се стовари върху главата още по времето на комунизма и затова можете най-добре да разберете положението, в което се намирам. Остават ми още няколко години до навършване на възрастта до пенсия, принудих се, за да оцелея някак, да работя като нощен пазач за минималната заплата (преди години преследващите ме цербери успяха да уредят отнемането на пенсията ми по инвалидност!). Най-грозното е, че за да отмъстят на мен, уволниха и съпругата ми, също учителка, тя е с две магистратури, по начална училищна педагогика и по английски език. Поради негласна забрана от РУО-Пловдив нито тя, нито аз в последните години можем да си намерим рябота като учители - въпреки многократните ни опити. (Аз си намерих работа на половин щат в едно софийско училище, месец и половина след това ме уволниха по напълно явни репресивни причини!)

Защо съм подложен на такива преследвания ли? Защото си позволих да се противопоставя на авторитарния управленски подход на една директорка, назначена от гербоваците, защото не позволих тя и прииближените й да ме унижават и да ме принудят да се държа като презряна мижитурка, защото съм човек с ясно изразени демократични разбирания, защото открито се боря за непосредствено и практическо реално демократизиране на отношенията в училищната общност, в която работих 17 години, имам предвид пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин" (всъщност любопитно е да узнаете, че конфликтът ми с директорката ескалира когато предложих патрон на училището да стане Стив Джобс!)

Много Ви благодаря за моралната подкрепа, за мен Вашия жест, жестът на един истински човек и също така на известен и заслужил правозащитник, има тъкмо такъв един огромен нравствен смисъл! Което показва, че Вие сте личност от голям мащаб - най-интересното е, че по моя казус (на който съвсем умишлено придадох пълна гласност!) се изказаха, заеха позиция и ме подкрепиха немного хора, а огромната част от популацията се отнесе към случващото се пред очите на всички с пълно безразличие. Но за сметка на това небезразличните към безобразията на управниците ни хора, изявили се около моя казус, създадоха групата на небезразличните граждани, която поде борбата за реално демотратизиране на българското образование.

Жив и здрав да сте, приемете моето най-искрено уважение!

ПОСТСКРИПТУМ: Моля да приемете извиненията ми за това, че на едно място в мрежата си позволих преди известно време да отправя някои недостатъчно обосновани подозрения за Вас, които Вие опровергахте именно с тази своя така благородна постъпка! С моя съименник Ангел Грънчаров от Ботевград, Бог да го прости, се запознахме в Мрежата и години наред сме разговаряли с взаимно уважение, също така сме и спорили заради различните си убеждения, аз съобщих за смъртта му в блога си ето тук: Починал е моят съименник Ангел Грънчаров (Елтимир), Бог да го прости!



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

6 коментара:

Анонимен каза...

Братя по оръжие, как да не се защитават един друг! Двама бивши университетски доносници, чудесно! И нека шоуто да продължи в ефира на Пловдивската обществена телевизия на г-н Евгений Тодоров.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, контролирайте се малко де! Попитах Ви какво значи "университетски доносник", да не би да искате да кажете "универсален доносник", щото иначе е безсмислено. Пихте ли си днес хапчетата? Щот Сълнцето беше силно я явно това доведе дотам, че почнахте да буйствате вече...

Анонимен каза...

Др. Грънчаров, въпрос на желание е да откриете обилна информация за дейността на информатора Янко Янков към Шести отдел на политическата полиция в бившата Държавна сигурност. Да, за университетски доносници говоря.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, като дърдорите за "университетски доносници", дайте доказателства... Вие самата да не сте текезесарска доносничка и по тази причина така силно мразите университетските такива?! :-) Другарко, Вие изобщо имате ли университетско образование? Надали...

Анонимен каза...

Не заради рядко мерзките доноси на този човек – те са си за възмущение, но такива като него са немалко. Най-потресаващото е, че при съвсем автентични, собственоръчно написани доноси и декларация за сътрудничество, този човек и още двама-трима като него с вой, нахалство и Гьобелсова упоритост му наложиха образ едва ли не на икона на българската съпротива срещу диктатурата на комунистите. Кое ли й е наред на България, че и нейният „политически затворник № 1“ от времената на комунизма Янко Янков да не се окаже менте? https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/politicheski-zatvornik-1-bil-obiknoven-donosnik.html

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, Вие нима вервате на такива фалшификати?